|
|
Právě je pon lis 25, 2024 11:20 am
|
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 12 ] |
|
Autor |
Zpráva |
Tomas J.
|
3D řezy
Přiznám se že tohle jsem moc nepoužíval ale je to dobrý nástroj. Ale za boha navím jak v okně 3D roviny řezu si mám to schémata přiblížit. U velkého území se mě vykreslí celá lokalita a trefit se poté s řezem do místa co chci je problém. Je tam vůbec možnost přiblížení? Možná s tím nástrojem pracuju úplně blbě tak mě klidně poučte budu jedině rád. Díky
_________________ Jsem rozhodnut že zde budu podle svých možností pomáhat... AC 15 64bit, Notebook - Core 2 Duo 2,2 Mhz, 4 Gb ram, Win 7 Ultimate....UŽ TO JDE HŮŘE
|
ned led 31, 2010 1:46 pm |
|
|
maugggly
|
Re: 3D řezy
no to by zaujimalo aj mna...pri velkych objektoch je strielanie z tanku do oka mravca
_________________ lo
|
ned led 31, 2010 2:42 pm |
|
|
MariKas
|
Na přiblížení jsem taky nepřišla. Jedinou možností přesnějšího umístění tak pro mě je zadání souřadnic. Ale je to otrava, zjišťovat si je.
_________________ Win XP SP3, AC 12 CZE/EDU Ver.2675
|
pát úno 05, 2010 4:41 pm |
|
|
Tomas J.
|
MariKas píše: Na přiblížení jsem taky nepřišla. Jedinou možností přesnějšího umístění tak pro mě je zadání souřadnic. Ale je to otrava, zjišťovat si je. Je to šikovná věc ale to zadábíní souřadnic zdržuje kdybych si mohl zazoomovat na konktétní místo doast by to ulehčilo život...asi tu nikdo neví jak to přiblížit....
_________________ Jsem rozhodnut že zde budu podle svých možností pomáhat... AC 15 64bit, Notebook - Core 2 Duo 2,2 Mhz, 4 Gb ram, Win 7 Ultimate....UŽ TO JDE HŮŘE
|
čtv úno 18, 2010 9:46 am |
|
|
LuW.
|
jedine, na co jsem prisel, je ze nahledy v nastaveni 3d rezu reaguji jako prikaz vsadit na obrazovku pro 3D model. Tzn, ze to zobrazuje 3D nahledy na model v aktualnim zobrazeni.
Priklad: pokud mam v modelu (3d okne) vrstvu s terenem, pak v nahledech v nastaveni 3D rezu je zobrazeni vcetne terenu. (velka plocha terenu a maly objekt). Kdyz vrstvu s terenem skryji, znova zobrazim 3D okno, zavolam nastaveni 3d rezu, tak je teren pryc a do nahledu se vsadi aktualni 3d model (pouze objekt bez terenu). S tim uz se pak da nastavit rezy trochu pohodlneji....
Snad je to trochu srozumitelne. Neni to nic moc, ale sem tam to pomuze....
Kazdopadne dialog pro nastaveni 3d rezu by si uz zaslouzil vylepseni. Je to uzitecny nastroj a to, ze tam nelze presneji zobrazit oblast pro umisteni rezne roviny, je velke minus....chybi to asi kazdemu, kdo 3D rezy pouziva
_________________ ArchiCAD_23, ThinkPad T530, Win10(64)
|
čtv úno 18, 2010 6:05 pm |
|
|
maugggly
|
aj tak to moc neriesi velke objekty...ale pekny postreh
_________________ lo
|
čtv úno 18, 2010 8:03 pm |
|
|
jirat
|
Mě by se asi nejvíce líbilo, kdyby bylo možné propojit 3D řez s normálním řezem. Aby to fungovalo obdobně jako je ve SketchUpu. Třeba se toho jednou dočkáme.
_________________ ing. Michal Jirát Business Centrum Mikrotechna a.s. NOSCALE architects, s.r.o. Odborná rada pro BIM Výuka ArchiCADu na FA ČVUT
Realizační dokumentace a rekonstrukce v AC23 s přehledem, teamwork2 je super a prezentace pomocí BIMx nemá chybu
|
čtv úno 18, 2010 8:42 pm |
|
|
Tomas J.
|
LuW. píše: jedine, na co jsem prisel, je ze nahledy v nastaveni 3d rezu reaguji jako prikaz vsadit na obrazovku pro 3D model. Tzn, ze to zobrazuje 3D nahledy na model v aktualnim zobrazeni.
Priklad: pokud mam v modelu (3d okne) vrstvu s terenem, pak v nahledech v nastaveni 3D rezu je zobrazeni vcetne terenu. (velka plocha terenu a maly objekt). Kdyz vrstvu s terenem skryji, znova zobrazim 3D okno, zavolam nastaveni 3d rezu, tak je teren pryc a do nahledu se vsadi aktualni 3d model (pouze objekt bez terenu). S tim uz se pak da nastavit rezy trochu pohodlneji....
Snad je to trochu srozumitelne. Neni to nic moc, ale sem tam to pomuze....
Kazdopadne dialog pro nastaveni 3d rezu by si uz zaslouzil vylepseni. Je to uzitecny nastroj a to, ze tam nelze presneji zobrazit oblast pro umisteni rezne roviny, je velke minus....chybi to asi kazdemu, kdo 3D rezy pouziva Takže řešíním je udělat si místo řezu jedním prvkem ve 3D zobrazit ho jen v jeho hladině a vytvořit řez....mno dobré ale zbytečně pracné já chci rolovat kolečkem :D:D
|
pát úno 19, 2010 5:42 pm |
|
|
jirat
|
V osách X a Y se to dá hravě nahradit výběrem ohraničením přes všechna patra (tučný rámeček) a zobrazením ve 3D pouze výběru, pokud by se to zkombinovalo s nástrojem 3D dokument (AC12 a vyšší) tak se dá docílit slušných výsledků. Otázka je jestli se dá nasimulovat i omezení ve směru osy Z.
_________________ ing. Michal Jirát Business Centrum Mikrotechna a.s. NOSCALE architects, s.r.o. Odborná rada pro BIM Výuka ArchiCADu na FA ČVUT
Realizační dokumentace a rekonstrukce v AC23 s přehledem, teamwork2 je super a prezentace pomocí BIMx nemá chybu
|
ned úno 21, 2010 8:09 pm |
|
|
LuW.
|
jirat píše: Otázka je jestli se dá nasimulovat i omezení ve směru osy Z. Definováním intervalu od podlaží k podlaží + fajfka ořezat prvky v podlaží....vše v dialogu příkazu: FILTROVAT 3D PRVKY
_________________ ArchiCAD_23, ThinkPad T530, Win10(64)
|
pon úno 22, 2010 8:38 am |
|
|
Tomas J.
|
Všechna řešení jsou hezká ale pořád...nebyl by lepší v tom okně 3D řezů zoom.
|
čtv úno 25, 2010 10:24 am |
|
|
jirat
|
Lepší by to bylo, ale vzhledem k tomu, že existuje jiné řešení (v podobě výběru ohraničením), tak to asi GR nezmění.
|
čtv úno 25, 2010 10:49 am |
|
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 12 ] |
|