|
|
Právě je pon lis 25, 2024 11:49 am
|
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 7 ] |
|
Autor |
Zpráva |
Luker2m
|
Legenda místností
Tak jsem si vytvoril v projektu zony mistnosti a zkusil si vygenerovat tabulku. Uplne skvela tabulka byla v rozpocty - seznam zon - Legenda mistnosti (Nove.LIS). Vygenerovalo mi to tabulku se sloupecky OZNACENI - UCEL MISTNOSTI - PLOCHA -PODLAHA k dokonalosti mi chybeli dva a to STENY a POZNAMKA. Tak jsem to zkusil zeditovat a ted uz to generuje jen jakesi slozite zbytecne tabulky, ktere nechci a ani nevim jak to vratit. ArchiCad mi dava zabrat. Nemate nekdo radu nebo nejakou pouzitelnou sablonu na legendu mistnosti?
_________________ Pracuji v ArchiCADu 8.1.
|
čtv říj 15, 2009 3:32 pm |
|
|
hroshik
|
Re: Legenda místností
Na legendy místností je ArchiCAD kamarád ... V prvé řadě se člověk musí rozhodnout, jestli chce vytvářet tzv. seznamy, nebo interaktivní tabulky ... obojí má něco do sebe. Interaktivní tabulka je snadno nastavitelná, včetně doplňkových parametrů. V 8.1 je ještě taková trochu "tvrdší" na výstup a člověk je odkázán pouze na jeden řádek. Ale výpis místností jde bez okolků použít. Seznamy mohou mít svoji grafickou předlohu (více řádků apod.), ale napsat ji (je to vlastně soubor txt) není sranda ... Pokud člověk neprogramuje, myslím, že tato varianta odpadá. Přesto zbývají ještě dvě varianty ... Buď použít textovou šablonu, nebo si vybrat existující (soubory txt v adresáři ArchiCADu) a zkusit to "našroubovat". Nebude to ale za 10 min. To asi ve zkratce ... Doporučuji ze začátku spíše ty interaktivní tabulky. Jinak je dost popsáno v nápovědě a referenčních příručkách.
_________________ hroshik(zavináč)seznam(tečka)cz ArchiCAD 6.5-26
|
čtv říj 15, 2009 9:27 pm |
|
|
Luker2m
|
Jedine ceho jsem docilil je vygenerovani potrebnych dat ze zon do formatu .txt, ktery si nasledne naimportuju do excelu a pomoci oddelovace "|" to dam do spravnych bunek a nakonec naformatuji. Ale je to teda krkolomne az beda. Puvodne jsem z toho chtel hezkou naformatovanou tabulku bez excelu, ale bohuzel s grafickou sablonou nejsem kamarad.
_________________ Pracuji v ArchiCADu 8.1.
|
pát říj 16, 2009 12:38 am |
|
|
LubosC
Moderátor
Registrován: pon srp 15, 2005 4:32 pm Příspěvky: 1393 Bydliště: Praha
|
hroshik píše: Na legendy místností je ArchiCAD kamarád ... V prvé řadě se člověk musí rozhodnout, jestli chce vytvářet tzv. seznamy, nebo interaktivní tabulky ... obojí má něco do sebe. Interaktivní tabulka je snadno nastavitelná, včetně doplňkových parametrů. V 8.1 je ještě taková trochu "tvrdší" na výstup a člověk je odkázán pouze na jeden řádek. Ale výpis místností jde bez okolků použít. Seznamy mohou mít svoji grafickou předlohu (více řádků apod.), ale napsat ji (je to vlastně soubor txt) není sranda ... Pokud člověk neprogramuje, myslím, že tato varianta odpadá. Přesto zbývají ještě dvě varianty ... Buď použít textovou šablonu, nebo si vybrat existující (soubory txt v adresáři ArchiCADu) a zkusit to "našroubovat". Nebude to ale za 10 min. To asi ve zkratce ... Doporučuji ze začátku spíše ty interaktivní tabulky. Jinak je dost popsáno v nápovědě a referenčních příručkách. Lip bych to nenapsal Tabulky maji užasné možnosti ale pro jednorázové použití se nevyplatí si je pripravovat . Od toho jsou interaktivní tabulky ktere zase spoustu veci neumí. Nejtěžsi na šablonových tabulkách je pochopit průchod třídění databazí dle vybraných kritérii (LEVEL , TOTAL) a uplně stejně duležité je pařičně data v archicadu připravit (např navazat kriteria a vlastnosti) Spousta těchto složitostí dělají pro troufam si říct 90% uzivatelu nepřekonatelnou barieru.
_________________ LubosC API pro Archicad ; GDL všechny urovně ; Rozpočty ; Napojení a databáze ; nový email : cipra (zavináč) cline (tečka) cz
|
pát říj 16, 2009 8:24 am |
|
|
Kokesh
Registrován: čtv kvě 10, 2007 3:03 pm Příspěvky: 56 Bydliště: Stříbro
|
S tímhle můžu jen souhlasit. Někdy je to opravdu "očistec", když je třeba nějaká tabulka prvků (ať už výplně otvorů, nebo prvky krovu - což je častý pořadavek investorů). A to už ani nemluvím o případech, kdy jde o rekonstrukci a je třeba vygenerovat prvky jen nového stavu...
_________________ AC13, Intel Core2Quad Q9300 2,50MHz, Nvidia GeForce GTS 450, 4GB RAM
|
pon lis 09, 2009 5:12 pm |
|
|
jirat
|
Proč by to měl být při rekonstrukci očistec. Stačí si vhodně navolit ID prvků nebo pro nové prvky mít jinou hladinu. Pak se třídí velice jednoduše. A vzhledem k tomu, že se dají seznamy třídit i podle vlastností, tak není problém si pomocí kritérií přiřadit k různým prvkům různé vlastnosti. (to už je trochu vyšší dívčí) My tímto způsobem například třídíme klempířské, zámečnické a truhlářské prvku. Mají stejnou hladinu (např."prvky"), ale ID se liší tak, že končí buď na /K, /Z, /T (tedy např. 01/T). Pomocí kritérií (podmínka ID končí na "/K") potom k těmto prvků připojuji vlastnosti "klempířské", "zámečnické" nebo "truhlářské". A když chci vygenrovat seznam truhlářských prvků, stačí když vemu všechny prvky z hladiny "prvky" a vypíšu pouze ty, které mají vlastnost "truhlářské". Pro interaktivní tabulku stačí rovnou zadat kritérium ID končí na "/T".
_________________ ing. Michal Jirát Business Centrum Mikrotechna a.s. NOSCALE architects, s.r.o. Odborná rada pro BIM Výuka ArchiCADu na FA ČVUT
Realizační dokumentace a rekonstrukce v AC23 s přehledem, teamwork2 je super a prezentace pomocí BIMx nemá chybu
|
úte lis 10, 2009 10:11 am |
|
|
Kokesh
Registrován: čtv kvě 10, 2007 3:03 pm Příspěvky: 56 Bydliště: Stříbro
|
Tady jasně mluví zkušenosti a já jsem za tohle vděčný - díky moc
_________________ AC13, Intel Core2Quad Q9300 2,50MHz, Nvidia GeForce GTS 450, 4GB RAM
|
úte lis 10, 2009 11:22 am |
|
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 7 ] |
|