Právě je pon lis 25, 2024 1:13 am

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Vytvoreni bloku 
Autor Zpráva
Moderátor
Moderátor

Příspěvek Re: Vytvoreni bloku
Tak na propojený EXCEL zapomente ole bylo zrušeno a novější verze podporují jen pdf .
Co se týče bloku asi nejblíže je GDL 2D prvek . Docela jednoduchej text a ten pak jednoduse vyberete treba podle id a přepíšete.

Případně najit a přepsat text koty (myslim ze v 11 to zničí koty - neopravena chyba) jen si staci dat do jedne vrstvy a tu jen nechat svitit pri prepisu.

stř říj 14, 2009 8:34 am

Luker2m píše:
Chtel bych se zeptat zda-li funguje v archicadu 8.1 neco podobneho, jako v autocadu, ze si vytvorim jeden blok, ktery muzu rozkopirovat na vice mista a v pripadene nejake zmeny a editace jen jednoho prislusneho bloku se zmeni i ty ostatni?

Vrátím se ještě k původnímu dotazu. Pokud vím, archicad bloky (moduly) umí je to popsáno v manuálu. Nejlepší je využití pro tvorbu hotelových pokojů. Vytvoříte typovou místnost uložíte jako blok a poté jen skládáte k sobě ideální věc. Po editaci bloku se změny automaticky promítnou všude. předpokládám že to funguje i pro samostatný text (nikdy jsem to nezkoušel). Ale pro ten text mě to nepřipadá moc flexibilní. Kóty dle ČSN mě ještě nikdy nezklamali.

stř říj 14, 2009 10:27 am

Karmali píše:
Luker2m píše:
Chtel bych se zeptat zda-li funguje v archicadu 8.1 neco podobneho, jako v autocadu, ze si vytvorim jeden blok, ktery muzu rozkopirovat na vice mista a v pripadene nejake zmeny a editace jen jednoho prislusneho bloku se zmeni i ty ostatni?

Vrátím se ještě k původnímu dotazu. Pokud vím, archicad bloky (moduly) umí je to popsáno v manuálu. Nejlepší je využití pro tvorbu hotelových pokojů. Vytvoříte typovou místnost uložíte jako blok a poté jen skládáte k sobě ideální věc. Po editaci bloku se změny automaticky promítnou všude. předpokládám že to funguje i pro samostatný text (nikdy jsem to nezkoušel). Ale pro ten text mě to nepřipadá moc flexibilní. Kóty dle ČSN mě ještě nikdy nezklamali.

Tak moduly funguji, diky ti! Jen je skoda, ze se ty moduly nedaji editovat primo v pouzivanem projektu a musim kvuli tomu zvlast otevirat projekt modulu. Ale aspon, ze takhle. :)

Koty CSN jeste musim teda poresit, kdyz to ma kotovat spravne.

stř říj 14, 2009 5:39 pm
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2