Právě je sob lis 23, 2024 9:14 pm

byt v archidacu? 
Autor Zpráva

Příspěvek byt v archidacu?
Snazim se v archicadu navrhnout byt - nakonec archicad byl jediny SW se kterym sem se necitil silene flustrovan, v tech ostatnich me furt neco stvalo - neslo me presne zadat rozmery zdi apod. napr. sweethome 3d, turbofloor plan. Tusim, ze arcon nemel demoverzi nebo tak neco, tak jsem ho nakonec taky zavrhl.

Muj problem je ten, ze i po navrhu zdi se me nedari si je ve 3d zobrazit, problem je totiz asi hlavne to, ze archicad je na navrh domu a ne bytu, muzete mi nekdo prosim poradit?
Tady je kdyztak projekt http://uloz.to/1859323/byt-zdi-archicad.pln

sob kvě 30, 2009 3:14 pm

Příspěvek Re: byt v archidacu?
Dobrý den.
Předně Vás musím upozornit, že v AC je možné téměř cokoliv - tedy co se virtuální budovy týče - tím spíš není byt vůbec žádný problém...
Chyba byla v tom, že jste vytvořil model bytu příliš daleko od projektového počátku (šedý křížek na pracovní ploše půdorysu).
Tím pádem po přepnutí do 3D okna jste viděl pouze bílou obrazovku, stejně jako já, když jsem si Váš soubor prohlížel.
Stačilo jen, abych si zobrazení 3D okna zmenšoval, dokud jsem neuviděl model bytu. Pak už jen stačí pohled na zdi bytu zvětšit.
Nebo je druhá možnost - v okně půdorysu označit všechny zdi, uchopit za jakýkoliv bod a přetáhnout tak celý model na projektový počátek.
Poté po přepnutí na 3D pohled uvidíte model bytu v celé parádě.

K mahlédnutí zde: http://kokesh.rajce.idnes.cz/Obrazky/#byt-zdi-archicad.jpg

sob kvě 30, 2009 7:20 pm

Diky za radu, nakonec jsem sice neprisel na zacatek projektu, ale posunul jsem kameru a bylo :)
Jeste bych mel par otazek na ktere jsem tale neprisel:
k tvorbe podla se podle napovedy asi pouzivaji desky - je to tak?
Potom by me zajimalo jak mam naimportovat a dat na zed vlastni tapety - to stejne plati tedy i pro podlahy, pripadne kde sehnat webu galerie tohoto a treba i dveri - google mi nejak nepomaha, snad jen jsem zjistil, ze mam hledat .gpl ci co
Jde nejak nakreslit zasuvky a pripadne i kudy povedou kabely.

To by me melo zatim na radnou dobu uspokojit, snad moje dotazy moc neobtezuji.

sob kvě 30, 2009 8:50 pm

vlastni tapety nebo treba i vzorek koberce na podlahu bych udelala takto: v hornim menu (na liste) Volby - Atributy prvku - Materialy .... tam si vyberete jakykoliv material, date "kopirovat", abyste zmenou jeho parametru (ktera nasleduje) nezmenil dany material nadobro, pozdeji by se vam mohl jeste hodit :)
Kopii materialu si prejmenujte, abyste se v tom lepe vyznal, pak dole vlevo v dialogovem okne zvolte "Hledat" a dále "Nacist dalsi objekt" a "v dialogu souboru". z adresare, kde mate ulozen obrazek (jpg nebo bitmapu nebo mozna i jiny format) si vyberete ten, ktery chcete na desku nebo zed aplikovat a az se vam nacte do vyberoveho okna, vyberete ho. pak si musite pohrat s jeho meritkem, neboli velikosti v dialogu "Textura", protoze ne vzdy se vam aplikuje napoprve tak, jak byste si asi pral. Po zadani jednoho rozmeru se vam automaticky, podle puvodnich rozmeru obrazku, dopocita ten druhy rozmer. Ja takto postupuji pri aplikaci ortofota na teren. Bohuzel jsem dosud neprisla na to, jak stanovit pocatek, ktery ma nacteny obrazek respektovat a umistit do neho svuj pocatecni roh. Diky tomu je to malinko zdlouhave, napasovat danou texturu na zed nebo podlahu tak, jak byste si predstavoval, ale jde to :)
Kdyby nekdo vedel, jak stanovit ten pocatek ... budu rada kdyz to sem napisete. Diky.

ned kvě 31, 2009 7:16 pm

Diky, tenhle postup jsem taky nasel, ale prijde me to prave desne zdlouhave kdyz chci vyzkouset jak bude mistnost s rucnyma tapetama. Nejde totiz sprava materialu otevrit bokem treba na druhy lcd a na prvnim dal pracovat :(. No budu to muset prekousnout.

nejake knihovny jsem pak nasel tady: http://archicad.webnode.cz/knihovny-zdarma/ http://www.cegra.cz/26-produkty-softwar ... robcu.aspx http://www.archibase.net/gdl ... zatim nemam ikeu :)

úte čer 02, 2009 6:00 pm

z ikei je toho neco malo jen na archibase.. :(

1,5 RAM, ATY RADEON X1600 256 Mb

stř čer 03, 2009 7:50 am