|
|
Právě je pon lis 25, 2024 11:33 am
|
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata
Oříznutí stěn podle střechy - Trim
Autor |
Zpráva |
Karmali
Registrován: úte úno 27, 2007 9:15 am Příspěvky: 270 Bydliště: Plzeň
|
Re: Oříznutí stěn podle střechy - Trim
ještě se vrátím k té druhé části. Jak jistě víte v 90% případů je boční stěna vykýře tvořena dřevěnou sendvičovou konstrukcí a to ve složení od vnitřku: SDK min.vata dřevěné stojky vykýře vata, a opláštění Cetris nebo dřevem dle toho jaké máte estetické požadavky z toho vyplývá že konstrukce nad střešní rovinou by měla mít nadefinovanou jinou tlošťku než zeď pod ní. Tudíž nemohu pužít fintu s boolenem, ale musím nad střešní rovinu umístit další zeď.Pravda je že pokud nepotřebujete dělat výpisy mat z archicadu je to asi jedno.
_________________ Archicad 22, Artlantis Studio 6, Twinmotion Co nejvíc věcí ve 3D a co nejmíň dokreslování
|
sob dub 18, 2009 9:42 am |
|
|
xmalda
|
pro podrobnější dokumentaci určitě ano. Ale pro studii, nebo jen exterierovy pohled, navíc slečna se zatím učí a držím ji palce
_________________ AC 11 ...WIN 7 64...Intel Core i5-2550K 3,40Ghz...8 GB RAM...Nvidia GeForce GTX 570
|
sob dub 18, 2009 9:49 am |
|
|
GOLLUMek
|
Karmali píše: ještě se vrátím k té druhé části. Jak jistě víte v 90% případů je boční stěna vykýře tvořena dřevěnou sendvičovou konstrukcí a to ve složení od vnitřku: SDK min.vata dřevěné stojky vykýře vata, a opláštění Cetris nebo dřevem dle toho jaké máte estetické požadavky z toho vyplývá že konstrukce nad střešní rovinou by měla mít nadefinovanou jinou tlošťku než zeď pod ní. Tudíž nemohu pužít fintu s boolenem, ale musím nad střešní rovinu umístit další zeď.Pravda je že pokud nepotřebujete dělat výpisy mat z archicadu je to asi jedno. až takhle podrobně to opravdu nepotřebuju jde jen o to, jak bude ten výsledný domek vypadat, je to informativní, pro zákazníky...
_________________ GOLLUMek
|
sob dub 18, 2009 12:59 pm |
|
|
GOLLUMek
|
xmalda píše: pro podrobnější dokumentaci určitě ano. Ale pro studii, nebo jen exterierovy pohled, navíc slečna se zatím učí a držím ji palce Děkuji
|
pon dub 20, 2009 10:51 am |
|
|
GOLLUMek
|
tak se chci už jen pochlubit jak to nakonec dopadlo stěny sem udělala nový, prostě sem je rozdělila, takže to pak šlo oříznout. ještě nevim co s komínem, ale něco s nim určitě časem vymyslim... takže takhle to tedy dopadlo: a samozřejmě děkuji všem, co poradili jinak veškeré připomínky, kritika a rady sem
|
úte dub 21, 2009 11:54 am |
|
|
torrpédo
|
nedaří se mi oříznout desku střechou; chci vytvořit desku s horní plochou ve spádu 2,5% a tak jsem desku chtěla oříznout střechou v tomto spádu a pak střechu zrušit. mám tedy vytvořenou desku a střechu; deska proniká rovinou střechy; označím desku a pak dám příkaz 3D-ořezání střechou, naběhne mi okno, dám ořezat zhora - políčko deska je šedé a je v něm zaškrtnutá deska (ale je neaktivní)- a ono nic. kde dělám chybu? nebo jak se to dá udělat jinak v AC 11??
|
ned led 31, 2010 11:21 pm |
|
|
xmalda
|
torrpédo píše: nedaří se mi oříznout desku střechou; chci vytvořit desku s horní plochou ve spádu 2,5% a tak jsem desku chtěla oříznout střechou v tomto spádu a pak střechu zrušit. mám tedy vytvořenou desku a střechu; deska proniká rovinou střechy; označím desku a pak dám příkaz 3D-ořezání střechou, naběhne mi okno, dám ořezat zhora - políčko deska je šedé a je v něm zaškrtnutá deska (ale je neaktivní)- a ono nic. kde dělám chybu? nebo jak se to dá udělat jinak v AC 11?? Toto nejde nástrojem ořezat střechou, ale booleanskou operaci: 3Dmodel/operace s tělesy. Chová se to trošku jinak. Jiná možnost jak toto řešit, je takové těleso vytvořit terénem, nebo GDL.
_________________ AC 11 ...WIN 7 64...Intel Core i5-2550K 3,40Ghz...8 GB RAM...Nvidia GeForce GTX 570
|
pon úno 01, 2010 12:22 am |
|
|