|
|
Právě je sob lis 23, 2024 9:58 pm
|
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 8 ] |
|
2D podorys v 3D /axonometria/
Autor |
Zpráva |
Levík
Registrován: pát úno 15, 2008 1:26 pm Příspěvky: 123 Bydliště: Galanta
|
2D podorys v 3D /axonometria/
Dobry den,
potrebujem dostat do axonometrie, kde mam nejaky 3D objekt, pod ten objekt podorys, ktory mi zobrazuje ako 2D, to znamena len ciary, resp. obrazok 2D podorysu... mam AC 11 studentsku verziu, pokial viem, tak sa to nejak da spravit, len neviem ako, pomoze niekto, surne, velka vdaka vopred
|
úte dub 07, 2009 10:45 pm |
|
|
Chaloupka Pavel
|
Re: 2D podorys v 3D /axonometria/
Dobrý den, podobnou věc jsem tu již řešil, i když celkem krkolomnou cestou, ale výsldek byl myslím ok. Mrkněte o pár témat nníže, tuším, že se to jmenovala 3D model na situaci
|
stř dub 08, 2009 6:41 am |
|
|
LubosC
Moderátor
Registrován: pon srp 15, 2005 4:32 pm Příspěvky: 1393 Bydliště: Praha
|
dyt je to jednoduche nastavte 3D okno na vnitřní engine pak pomoci ohraničení ve 3d okne (poslednio volba nastroje) zkopirujte cary pripadne i srafy do pudorysu a usporadejte podle potreby . Da se rict ze tim simulujete 3d okno 12 soucasne s pouzitim pracovního listu Pozor funguje to jen ve vnitrnim engine. A pouziva se to jiz od verze 5.0 )
_________________ LubosC API pro Archicad ; GDL všechny urovně ; Rozpočty ; Napojení a databáze ; nový email : cipra (zavináč) cline (tečka) cz
|
stř dub 08, 2009 8:15 am |
|
|
Levík
|
Chaloupka Pavel píše: Dobrý den, podobnou věc jsem tu již řešil, i když celkem krkolomnou cestou, ale výsldek byl myslím ok. Mrkněte o pár témat nníže, tuším, že se to jmenovala 3D model na situaci vdaka, pred chvilou som to cele precitala, to teda je fakt riadne zlozita cesta, no zda sa ze vysledok aj tak za moc netsoji zrejme, ako som citala, skusala som nieco z tych prvych postupov, ale asi som niekde spravila chybu, nejak mi to nejde opisanym sposobom
|
stř dub 08, 2009 1:25 pm |
|
|
Levík
|
LubosC píše: dyt je to jednoduche nastavte 3D okno na vnitřní engine pak pomoci ohraničení ve 3d okne (poslednio volba nastroje) zkopirujte cary pripadne i srafy do pudorysu a usporadejte podle potreby . Da se rict ze tim simulujete 3d okno 12 soucasne s pouzitim pracovního listu Pozor funguje to jen ve vnitrnim engine. A pouziva se to jiz od verze 5.0 ) dakujem, to je sice fajn, ale ja potrebujem dostat nieco taketo:
|
stř dub 08, 2009 1:34 pm |
|
|
Jíra
|
viewtopic.php?f=8&t=2279pudorys se musi ulozit jako GSM prvek a pak znovu vlozit. pak se zobrazi i v 3D pohledu. nevyhoda je ze samozrejme jednotlive cary pak uz nejdou upravovat a v pripade zmen se musi znovu tvorit GSM vysledek zde http://www.freeimagehosting.net/image.p ... 909933.jpg
|
stř dub 08, 2009 2:08 pm |
|
|
Levík
|
ulozila som ten podorys ako dwg, potom otvorila a ulozila ako gsm prvok, ale asi som nieco spravila zle, lebo ked ten prvok vlozim do podorysu, tak sa mi tam vlozi iba nejaka kota, ktora v tom podoryse vobec ani nie je, a nic viac EDIT: ked otvorim ten vytvoreny dwg subor v autocade, tak tam nic nie je, problem bude asi v tom, ale nechapem preco mi to neulozi z archicadu ako dwg
|
čtv dub 09, 2009 11:44 am |
|
|
Jíra
|
Postup je ale spravny. Ulozit jako dwg. Pak otevrit dwg jako gsm prvek a ulozit pod nejakym jmenem. Nacist do knihoven a vlozit do vykresu. V AutoCADu by se mel pudorys normalne zobrazit, takze spis problem s nastavenim prekladace.
|
čtv dub 09, 2009 4:23 pm |
|
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 8 ] |
|