|
|
Právě je sob lis 23, 2024 9:47 pm
|
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 9 ] |
|
Autor |
Zpráva |
vonSternberk
|
Výkresy v AC
nemáte někdo výkres obytného domu s trámovými stropy?
|
úte úno 17, 2009 1:01 pm |
|
|
jirat
|
Re: Výkresy v AC
proč?
_________________ ing. Michal Jirát Business Centrum Mikrotechna a.s. NOSCALE architects, s.r.o. Odborná rada pro BIM Výuka ArchiCADu na FA ČVUT
Realizační dokumentace a rekonstrukce v AC23 s přehledem, teamwork2 je super a prezentace pomocí BIMx nemá chybu
|
úte úno 17, 2009 2:18 pm |
|
|
vonSternberk
|
pro slepičí klokotoč ...pro mustr podle, kterého to mám naprojektovat...jsem v AC začátečník tak se chci od něčeho odrazit
|
úte úno 17, 2009 2:50 pm |
|
|
CADmaster
Moderátor
Registrován: úte zář 20, 2005 3:17 pm Příspěvky: 1016 Bydliště: Praha
|
vonSternberk píše: pro slepičí klokotoč ...pro mustr podle, kterého to mám naprojektovat...jsem v AC začátečník tak se chci od něčeho odrazit Tady je otázka zda vůbec víš jak se takový strop dělá (kreslí) obecně, druhá věc je nějaké ovládání AC ; )) Pochybuju že ti někdo bude posílat své soubory AC které obsahují hromady know-how ; )
úte úno 17, 2009 3:26 pm |
|
|
jirat
|
vonSternberk píše: pro slepičí klokotoč ...pro mustr podle, kterého to mám naprojektovat...jsem v AC začátečník tak se chci od něčeho odrazit Reagoval jsem "proč?" především proto, že se mi Váš dotaz nelíbil. Tak jak je postavený nepatří do tohoto fóra. Jiná věc by byla, kdyby Váš dotaz zněl: Jak vymodelovat žlb. trámový strop, jak to zařídit, aby to dobře vypadalo v půdorysu a řezu.
_________________ ing. Michal Jirát Business Centrum Mikrotechna a.s. NOSCALE architects, s.r.o. Odborná rada pro BIM Výuka ArchiCADu na FA ČVUT
Realizační dokumentace a rekonstrukce v AC23 s přehledem, teamwork2 je super a prezentace pomocí BIMx nemá chybu
|
úte úno 17, 2009 9:57 pm |
|
|
jirat
|
Jestliže se konstrukčně jedná o žlb desku s trámy, tak bych to taky tak v AC modeloval. Deska i trám jsou základní prvky AC.
Přílohy:
rez.jpg [12.95 KiB]
491 krát
3D.jpg [12.22 KiB]
489 krát
|
úte úno 17, 2009 10:42 pm |
|
|
jirat
|
Dokonce velmi jednoduše mohu dostat 2 různé půdorysy (stavební půdorys, výkres tvaru), aniž bych musel něco dokreslovat.
|
úte úno 17, 2009 10:44 pm |
|
|
jirat
|
Na stavebním půdorysu není co řešit, trámy musejí být ve viditelné hladině, rovina řezu bude ve standartní výšce (1000mm), tedy trámy budou nad rovinou řezu. Zobrazení trámu pro půdorys bude nastavené na "standardní nad řezem". Obrysová čára nad řezem čerchovaná. Pokud budete chtít v půdoryse zobrazovat i osu, nastavte si jí. Stropní deska a věnec budou ve skryté hladině (případně pomocí pořadí kreslení posunuté pod kresbou zdí).
Výkres tvaru je podle normy (jestli si to dobře pamatuji) vlastně pohled shora do bednění s vyznačením nosných konstrukcí tlustou čarou. Aby se to dobře zobrzovalo, musím postupovat přesně podle toho co norma říká. Tedy podívám se na konstrukce shora (nastavím rovinu řezu nad desku s trámy). Půdorysné zobrazení trámu bude nastavené s plnou čarou pod řezem. Hladinu s deskou a věncem nastavím jako viditelnou. V možnostech pohledu nastavím, trámy zobrazované pouze obrysem, okna a dveře budou nastaveny na "pouze otvor", všechny výplně "bez výplně". Zkontrolujte nastavení zobrazení půdorysu zdí, mělo by být "standardní", popř. "standardní nad řezem".
Snad Vám to trochu pomůže
|
úte úno 17, 2009 11:03 pm |
|
|
vonSternberk
|
jirat píše: Na stavebním půdorysu není co řešit, trámy musejí být ve viditelné hladině, rovina řezu bude ve standartní výšce (1000mm), tedy trámy budou nad rovinou řezu. Zobrazení trámu pro půdorys bude nastavené na "standardní nad řezem". Obrysová čára nad řezem čerchovaná. Pokud budete chtít v půdoryse zobrazovat i osu, nastavte si jí. Stropní deska a věnec budou ve skryté hladině (případně pomocí pořadí kreslení posunuté pod kresbou zdí).
Výkres tvaru je podle normy (jestli si to dobře pamatuji) vlastně pohled shora do bednění s vyznačením nosných konstrukcí tlustou čarou. Aby se to dobře zobrzovalo, musím postupovat přesně podle toho co norma říká. Tedy podívám se na konstrukce shora (nastavím rovinu řezu nad desku s trámy). Půdorysné zobrazení trámu bude nastavené s plnou čarou pod řezem. Hladinu s deskou a věncem nastavím jako viditelnou. V možnostech pohledu nastavím, trámy zobrazované pouze obrysem, okna a dveře budou nastaveny na "pouze otvor", všechny výplně "bez výplně". Zkontrolujte nastavení zobrazení půdorysu zdí, mělo by být "standardní", popř. "standardní nad řezem".
Snad Vám to trochu pomůže Tak to je presne to co jsem myslel Super jdu to zkusit sám...díky
|
stř úno 18, 2009 11:43 am |
|
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 9 ] |
|