|
|
Právě je sob lis 23, 2024 9:56 pm
|
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 7 ] |
|
Autor |
Zpráva |
vonSternberk
|
Přírička v PDF na AC 11
zdravim všechny, nemáte někdo nějakou příručku na archiCad (nejlépe na AC 11)...jsem úplnej začátečník a plavu v tom...nechápu k čemu je uživatelský počátek, když chci narýsovat základovou desku tak nevím co je to relativní výška základny a absolutní výška základny...nevím kde mám zadat rozměry desky...no tak by to asi pokračovalo....dík předem jestli někdo něco má
|
pát led 23, 2009 10:36 pm |
|
|
CADmaster
Moderátor
Registrován: úte zář 20, 2005 3:17 pm Příspěvky: 1016 Bydliště: Praha
|
Re: Přírička v PDF na AC 11
vonSternberk píše: zdravim všechny, nemáte někdo nějakou příručku na archiCad (nejlépe na AC 11)...jsem úplnej začátečník a plavu v tom...nechápu k čemu je uživatelský počátek, když chci narýsovat základovou desku tak nevím co je to relativní výška základny a absolutní výška základny...nevím kde mám zadat rozměry desky...no tak by to asi pokračovalo....dík předem jestli někdo něco má Po řádné instalaci archicadu se ve složce archicadu 11 nainstaluje složka "dokumentace" kde příručka v PDF je. Jinak například F1 přímo v aplikaci je také nápověda - interaktivní.
pon led 26, 2009 1:10 pm |
|
|
vonSternberk
|
CADmaster píše: vonSternberk píše: zdravim všechny, nemáte někdo nějakou příručku na archiCad (nejlépe na AC 11)...jsem úplnej začátečník a plavu v tom...nechápu k čemu je uživatelský počátek, když chci narýsovat základovou desku tak nevím co je to relativní výška základny a absolutní výška základny...nevím kde mám zadat rozměry desky...no tak by to asi pokračovalo....dík předem jestli někdo něco má Po řádné instalaci archicadu se ve složce archicadu 11 nainstaluje složka "dokumentace" kde příručka v PDF je. Jinak například F1 přímo v aplikaci je také nápověda - interaktivní. jj na tu příručku už jsem tež přišel, ale není tam popsán k čemu se používá uživatelský počátek(!)...relativní výška základny a absloutní výška základny tam sice popsány jsou, ale blbě (není zřejmé co tim básník chtěl říci)...a jak mám zadat rozměry základové desky jsem tez nenasel
|
pon led 26, 2009 1:27 pm |
|
|
CADmaster
Moderátor
Registrován: úte zář 20, 2005 3:17 pm Příspěvky: 1016 Bydliště: Praha
|
vonSternberk píše: CADmaster píše: vonSternberk píše: zdravim všechny, nemáte někdo nějakou příručku na archiCad (nejlépe na AC 11)...jsem úplnej začátečník a plavu v tom...nechápu k čemu je uživatelský počátek, když chci narýsovat základovou desku tak nevím co je to relativní výška základny a absolutní výška základny...nevím kde mám zadat rozměry desky...no tak by to asi pokračovalo....dík předem jestli někdo něco má Po řádné instalaci archicadu se ve složce archicadu 11 nainstaluje složka "dokumentace" kde příručka v PDF je. Jinak například F1 přímo v aplikaci je také nápověda - interaktivní. jj na tu příručku už jsem tež přišel, ale není tam popsán k čemu se používá uživatelský počátek(!)...relativní výška základny a absloutní výška základny tam sice popsány jsou, ale blbě (není zřejmé co tim básník chtěl říci)...a jak mám zadat rozměry základové desky jsem tez nenasel Toto jsou základní věci programu, ty tu rozhodně nebudu popisovat. Interaktivní manuály jsou obsáhle popsané a já myslím že dostatečné. Pokud si v nápovědě archicadu zadáte F1 a tam ve vyhledávání zadáte slovo "počátek" a přejdete na kapitolu 45, o počátcích v archicadu, tak tam je to jasně a detailně popsáno ... i vše jiné. Myslím že je to dosti srozumitelné.
pon led 26, 2009 1:54 pm |
|
|
vonSternberk
|
Super ten HELP je udělanej dobře...ale nechapu z toho relativni vysku a absolutní výšku...mám tloušťku základu 800 ve 3D to vypadá správně, ale nechápu proč se mi tam vyplní u té relativní výšky 4200...posílám obr...muze mi to nikdo selsky vysvetlit?!
|
pát led 30, 2009 10:48 pm |
|
|
Radek Podliska
|
Kouknete se na nastaveni podlazi napr. Ctrl+7 a tam uvidite jak je zakladni sablona ArchiCADu slozena z peti podlazi a to spodni Zaklady ve kterem vy pracujete ma spodni uroven na urovni -4200 vzhledem k Projektovemu pocatku. U kazdeho Nastoje jako je napr. Stena, Deska, Strecha atd. mate vzdy dve moznosti, jedna je k Aktualnimu podlazi a druha k Projektovemu pocatku. Mozna si radeji nez zaklady zkuste vytvorit zed ve 2. NP nebo tam vlozit treba zidli. Uvidite, ze budete vytvaret zed, ktera bude k Aktualnimu podlazi na urovni 0 a k Projektovemu pocatku na urovni 3000 to je podle me jasnejsi pro predstavu. V ArchiCADu se pracuje s podlazimi a je jasne, ze vse ma nejakou vysku vzhledem k Projektovemu pocatku a zaroven vzhledem k Aktualnimu podlazi. Nekdy je pro praci lepsi jedno a jindy druhe.
|
úte úno 10, 2009 1:57 pm |
|
|
vonSternberk
|
Radek Podliska píše: Kouknete se na nastaveni podlazi napr. Ctrl+7 a tam uvidite jak je zakladni sablona ArchiCADu slozena z peti podlazi a to spodni Zaklady ve kterem vy pracujete ma spodni uroven na urovni -4200 vzhledem k Projektovemu pocatku. U kazdeho Nastoje jako je napr. Stena, Deska, Strecha atd. mate vzdy dve moznosti, jedna je k Aktualnimu podlazi a druha k Projektovemu pocatku. Mozna si radeji nez zaklady zkuste vytvorit zed ve 2. NP nebo tam vlozit treba zidli. Uvidite, ze budete vytvaret zed, ktera bude k Aktualnimu podlazi na urovni 0 a k Projektovemu pocatku na urovni 3000 to je podle me jasnejsi pro predstavu. V ArchiCADu se pracuje s podlazimi a je jasne, ze vse ma nejakou vysku vzhledem k Projektovemu pocatku a zaroven vzhledem k Aktualnimu podlazi. Nekdy je pro praci lepsi jedno a jindy druhe. Supr díky za srozumitelnou odpověď
|
stř úno 11, 2009 10:11 am |
|
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 7 ] |
|