|
|
|
|
Právě je sob lis 23, 2024 9:45 pm
|
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 5 ] |
|
Posun textu velikosti dveří
Autor |
Zpráva |
ateal
|
Posun textu velikosti dveří
Zdravím, prosím Vás jde nějak posunout text velikosti dveří v jiném směru než pouze po odkazové čáře dveří? Jde mi o to, že jsem si změnil font písma a kvůli změněnému písmu se mi text dveří posunul blíž k odkazové čáře těch dveří. Je nějaké jiné řešení než opět změna písma? Děkuji za odpovědi
|
pon lis 17, 2008 5:16 pm |
|
|
ondrej novacek
Registrován: ned zář 25, 2005 9:28 pm Příspěvky: 275 Bydliště: Šumperk
|
Re: Posun textu velikosti dveří
zdravim vas, tohle me zlobi taky, u me to dela pri konverzi mac osx / pc. budu rad za jakekoliv reseni. diky
_________________ ArchiCAD 9,10 Artlantis R 1.2.6 iMac, OS X 10.6.2 2 Ghz Intel 1,5 RAM, ATY RADEON X1600 256 Mb
|
úte lis 18, 2008 8:37 am |
|
|
LubosC
Moderátor
Registrován: pon srp 15, 2005 4:32 pm Příspěvky: 1393 Bydliště: Praha
|
posun textu je dan umistenim textu v Gdl popisu bubliny (je to totiž knihovni prvek ) a jeho nastaveni ve windows vzhledem k osazeni textu. to znamena ze to urcite lze pridat do prvku hodnotu odsazeni nebo posunu kamkoli.
_________________ LubosC API pro Archicad ; GDL všechny urovně ; Rozpočty ; Napojení a databáze ; nový email : cipra (zavináč) cline (tečka) cz
|
úte lis 18, 2008 9:36 am |
|
|
LuW.
|
z prilozeneho obrazku je videt ze pouzivate font Isocpeur.....ten se v archicadu spatne zarovnava. Zkuste vymenit font za Arial a bude to OK. Tento font spatne zarovnava obecne, coz se projevuje take pri pouziti API kotovani dle CSN. Take jsem ho pouzival, ale radeji jsem ho vymenil za bezproblemovy Arial. Jinak kdyby nekdo upravil rez fontu Isocpeur tak, aby v archicadu zarovnaval jako Arial, bylo by to bylo super....moc se mi libi.....
_________________ ArchiCAD_23, ThinkPad T530, Win10(64)
|
ned lis 23, 2008 12:45 pm |
|
|
Skawagon
|
Dobrý den, mám podobný problém jako pisatel výše, ale vyskytuje se u bubliny samotné - mám nastaven průměr 8, výšku textu 3 a spodní text je "přeříznut" dělící čárkou. Jedá se také o písmo ISOCP. Můžete, prosím, poradit co přesně změnit v kodu bubliny? (Používám Značka dveří CZ 11 - Archicad 11) Děkuji za radu - GDL popis je pro mě španělská vesnice (Zatím)
|
ned pro 21, 2008 3:17 pm |
|
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 5 ] |
|