|
|
Právě je sob lis 23, 2024 9:33 pm
|
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata
Jaká funkce vám v archicadu chybí nejvíc
Autor |
Zpráva |
martyl
|
Re: Jaká funkce vám v archicadu chybí nejvíc
CADmaster píše: Musím říci, že mne dnes velice překvapil pan Lejsek, když mi zaslal doplněk "otoč_čáru_11" pro AC 11. Chvála tomu, že bylo vyslyšeno požadavkům uživatelů SP a já pevně věřím, že takto tomu bude i pro verzi 12,ale tentokrát (jak říká Martyl) by to mohlo být dříve, né-li s nástupem 12tky. Myslím, že upgradovat hotový doplněk na novou verzi, nemůže být nějak extra složité.
K tomu co psal LubosC: Luboši, také jsem rád, že cegra našla v tomto směru konečně náhradu za tebe ; ). Já osobně jsem na tohle laik, ale doplněk vypadá stejně jako ten, co jsi dělal ty pro AC10, s tím že tento padá při otáčení seskupených čar. Asi když upgradovali ten tvůj doplněk na 11 tak tam vznikla nějaká chybka.
Já jen doufám, že až se bude upgradovat pro 12, tak to bude rychleji ; ) Kde je doplněk otoč čáru ke stažení? Mužete někdo hodit odkaz?
_________________ AC 17
|
čtv črc 17, 2008 8:29 am |
|
|
Kamaz
|
Teď zrovna aby se i v řezu okna zobrazovala detailně v závislosti na měřítku (při nastavení detailu zobrazení pro 3D se to zjednodušší jen velmi málo), aby fungovalo pořadí vrstev u vícevrstvých konstrukci při styku zeď deska, u zón aby když vyjmu(zruším) jednu místnost, se automaticky přečíslovaly ty následující - aby jedno číslo nechybělo, případně se to ručně nemuselo přepisovat, aby knihovní prvek výtah měl možnost být na více jak 19pater,v nastavení zón se dá napsat podlahová krytina v části pro tabulku místností pouze tehdy, když si o okénko níže zaškrtnu zobrazit podlahovou krytinu - je trochu opruz si to zobrazit, napsat krytinu a poté zase zrušit zobrazení...to je vše co mě zrovna napadlo
|
čtv črc 17, 2008 9:08 am |
|
|
martyl
|
Ono je asi zbytečný to psát, stejně to nikdo nečte a jestli ano tak stejně to nikoho nezajímá podle toho, co vždycky pak nová verze nabízí
_________________ AC 17
|
čtv črc 17, 2008 9:37 am |
|
|
Kamaz
|
to jsem se zrovna chtěl zeptat, jestli to někdo z cegry čte, a pokud ano, jestli z toho vyvodí nějaké závěry
|
čtv črc 17, 2008 10:19 am |
|
|
CADmaster
Moderátor
Registrován: úte zář 20, 2005 3:17 pm Příspěvky: 1016 Bydliště: Praha
|
Bylo zde již několikrát napsáno, že to tu lidi z SP čtou, resp že to monitorujou a na blbé dotazy neodpovídaj (tak nějak to vyznělo). Tak si to přeberte : ))))))))))))))
pon črc 21, 2008 8:59 am |
|
|
LubosC
Moderátor
Registrován: pon srp 15, 2005 4:32 pm Příspěvky: 1393 Bydliště: Praha
|
Kamaz píše: Teď zrovna aby se i v řezu okna zobrazovala detailně v závislosti na měřítku (při nastavení detailu zobrazení pro 3D se to zjednodušší jen velmi málo), aby fungovalo pořadí vrstev u vícevrstvých konstrukci při styku zeď deska, u zón aby když vyjmu(zruším) jednu místnost, se automaticky přečíslovaly ty následující - aby jedno číslo nechybělo, případně se to ručně nemuselo přepisovat, aby knihovní prvek výtah měl možnost být na více jak 19pater,v nastavení zón se dá napsat podlahová krytina v části pro tabulku místností pouze tehdy, když si o okénko níže zaškrtnu zobrazit podlahovou krytinu - je trochu opruz si to zobrazit, napsat krytinu a poté zase zrušit zobrazení...to je vše co mě zrovna napadlo detail řezu se generuje ze 3d proto podrobnejsi kresba by znamenala dokonaly model to znamena spoustu prace a zpomaleni programu do toho se asi nikomu nechce Poradí vrstev funguje dle nastavene priority v senviči automatické přečíslování místností je s prominutím nesmysl (kdyz domyslite funkcnost a blbuvzdornost) tak definice podminek pro spravne přečislovaní by byla stejne slozitá jako automatické přečislováni samo . Dílčí funkce na přečislování ale lze vytvořitˇ- přiklad všechny označené místnosti + nebo - 1 a podobné jednoznačně dané ukony. oprava vyahu je prace v GDL melo by to zvladnout cegra podlaha je vec razitka tedy GDL opet je na urovni Cegry aby to pripadne upravila - opravila ja to ctu ) ale myslim ze ty co to maj na starost to jen monitoruji to je ten spravný výraz:)
_________________ LubosC API pro Archicad ; GDL všechny urovně ; Rozpočty ; Napojení a databáze ; nový email : cipra (zavináč) cline (tečka) cz
|
pon črc 21, 2008 9:19 am |
|
|
jirat
|
Hezký den všem vespolek, mohu se zeptat jak to dopadlo s těmi doplňky pro kóty, je nějaké reálná vyhlídka na to, že se to dostane mezi ArchiCADovskou veřejnost? Nevíte někdo náhodou zdali v AC12 bude možné (přímo v archicadu) zadat neprůhledné pozadí textů kót.
_________________ ing. Michal Jirát Business Centrum Mikrotechna a.s. NOSCALE architects, s.r.o. Odborná rada pro BIM Výuka ArchiCADu na FA ČVUT
Realizační dokumentace a rekonstrukce v AC23 s přehledem, teamwork2 je super a prezentace pomocí BIMx nemá chybu
|
úte črc 29, 2008 1:18 pm |
|
|
jirat
|
Ještě mě napadlo, když se tu tak píše o OTOC_CARU_11, bylo by více než dobré, kdyby to fungovalo skrz celý AC, myslím tím aby to fungovalo i v detailech a pracovních listech. Zvlášť když je to doplněk na úpravu 2D kresby.
_________________ ing. Michal Jirát Business Centrum Mikrotechna a.s. NOSCALE architects, s.r.o. Odborná rada pro BIM Výuka ArchiCADu na FA ČVUT
Realizační dokumentace a rekonstrukce v AC23 s přehledem, teamwork2 je super a prezentace pomocí BIMx nemá chybu
|
úte črc 29, 2008 1:22 pm |
|
|
jirat
|
A jěště mě napadlo, že mi v AC nejvíce vadí, jak přistupuje k obrysovým čarám. Třeba u střechy, když ji zadám čerchovamě, tak se k sobě napojené hrany vždy zobrazí "zmatlané dohromady". Bohužel je mi jasné, že to GR asi jen tak nepředělá. Takže nezbývá nic jiného, než si to tam správně nakreslit čarou . Ovšem tím se trochu ztrácí logika BIM
|
úte črc 29, 2008 1:27 pm |
|
|
martyl
|
Já si myslím že to vyšumí všechno do ztracena.
_________________ AC 17
|
úte črc 29, 2008 2:59 pm |
|
|
jirat
|
Já si to myslím také, ale doufal jsem, že by ...
|
úte črc 29, 2008 3:01 pm |
|
|
martyl
|
Na forum už skoro nikdo nepíše. Buď už nikdo ArchiCAD nepoužívá nebo je to každýmu jedno za co vyhazuje peníze
_________________ AC 17
|
úte črc 29, 2008 3:06 pm |
|
|
Pan Meloun
|
Teď už můžu napsat že pro mě dost základní věc (zmiňované neprůhledné pozadí textu u kót) nebylo v AC12 vyslyšeno. Vzhledem k tomu že se jedná o 12tou verzi, už by ji to skoro slušelo, nemyslíte? Prosadíme to do 13. verze? Nebo se tenhle příspěvěk bude zase opakovat?
_________________ ArchiCAD 15
|
úte led 06, 2009 2:15 pm |
|
|
xmalda
|
Pan Meloun píše: Teď už můžu napsat že pro mě dost základní věc (zmiňované neprůhledné pozadí textu u kót) nebylo v AC12 vyslyšeno. Vzhledem k tomu že se jedná o 12tou verzi, už by ji to skoro slušelo, nemyslíte? Prosadíme to do 13. verze? Nebo se tenhle příspěvěk bude zase opakovat? No jasně, udělejme transparenty a vyjdeme do ulic . Tady mi to připadá jako volání do lesa.
_________________ AC 11 ...WIN 7 64...Intel Core i5-2550K 3,40Ghz...8 GB RAM...Nvidia GeForce GTX 570
|
úte led 06, 2009 3:41 pm |
|
|
LubosC
Moderátor
Registrován: pon srp 15, 2005 4:32 pm Příspěvky: 1393 Bydliště: Praha
|
ja mam api pro desitku co pod texty pridava vypln v barve pozadi ja mam vyreseno )) proc tak jednoduchou vec neprida GR nechapu.
_________________ LubosC API pro Archicad ; GDL všechny urovně ; Rozpočty ; Napojení a databáze ; nový email : cipra (zavináč) cline (tečka) cz
|
stř led 07, 2009 11:25 am |
|
|