Právě je sob lis 23, 2024 9:42 pm

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 32 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Jaká funkce vám v archicadu chybí nejvíc 
Autor Zpráva
Moderátor
Moderátor

Příspěvek Jaká funkce vám v archicadu chybí nejvíc
trošku probudime forum:)
Jaká funkce vám v archicadu chybí nejvíc
případně jaké nastavení.

Mě nejvích chybí nejaká hodnota pro zobrazení půdorysu (něco jako měřítko) při jejimž přepnuti se změní vzhled výkresu objekty zony (neco jako ted do 11 daly zobrazeni svetel ale to je malo )
GDL je užasný ale tohle trošku degraduje možnosti.
Ono totiž přepnout všechny prvky v 11 patrech jejich nastavenim je zbytečnost kdyz to umi měřítkem sami.

čtv bře 20, 2008 11:23 am

Příspěvek Re: Jaká funkce vám v archicadu chybí nejvíc
Mě chybí profilovaný střechy a desky, v krovu že se nepřizpůsobí změně sklonu střešní roviny, nemožnost tvorby střechy například nad prostorovým čtyřúhelníkem....náhražky typu maxonform neberu...chci mít střechu aby byla pořád střecha a ne knihovní prvek, modelování terénu, vůbec že se vše teď řeší pomocí doplňků je podle mě špatně. Dále rozpočet dle zvyklostí ČSN..Kdybych aspoň s instalací dostal použitelný nastavený český šablony na tabulku oken a dveří a něco na klempířské výrobky. Stejně ale spíš v nový verzi budou přebarvený ikonky a změněný menu :D

čtv bře 20, 2008 11:42 am

Mě chybí u kót zneprůhlednění pozadí (jako u textů) :cry:
souřadnicový bod byl doplněn :D
a velmi citelně schází nějaká rozumná možnost zobrazení a vytvoření schodišť
dále bych zulíbal někoho kdo by ještě doopravil kótování oken a dveří s nadsvětlíky. Problém je v tom že zadávání rozměrů funguje kus od kusu jiným způsobem a nejsou určeny nějaké standardy.

čtv bře 20, 2008 1:20 pm
Moderátor
Moderátor

Co se týče pozadí kot mam to vyřešené pomocí api které vytvoří šrafy (podle aktualního implicitního nastaveni nastroje srafa) a přidá je do vrstvy s kotou a nastavi pořadí kreslení o 1 méně než ma kóta.
Dale mam funkci pro obarvení všech přepsaných kot pro rychlou kontrolu po změně. (přepsané hodnoty obarví vámi zvolenou barvou)
A testuju funkci na rotaci označených prvků dle zadání délky oblouku.

čtv bře 20, 2008 2:36 pm

Ještě bych hodně uvítal zaokrouhlování kót na 5 mm, jako to lze nastavit v autocadu.....když dam zedníkovi kótu 3251 mm tak si ťuká na čelo. A ještě by bylo dobré kdyby tyto připomínky nezůstaly jen na tomto fóru.

čtv bře 20, 2008 9:57 pm

LubosC píše:
Co se týče pozadí kot mam to vyřešené pomocí api které vytvoří šrafy (podle aktualního implicitního nastaveni nastroje srafa) a přidá je do vrstvy s kotou a nastavi pořadí kreslení o 1 méně než ma kóta.

Bylo by možno o něj požádat, bohužel programování neovládám :roll:

LubosC píše:
Dale mam funkci pro obarvení všech přepsaných kot pro rychlou kontrolu po změně. (přepsané hodnoty obarví vámi zvolenou barvou)

Jéje přepisování kot je nejdeb. zlozvyk, který znám. Za žádnou cenu se ho nechtějí kolegové zbavit a mě by to dost pomohlo :idea:
LubosC píše:
A testuju funkci na rotaci označených prvků dle zadání délky oblouku.

Tuto funkci bych si dovedl představit tak na tvorbu točitého schodiště.
- Napadá mě ještě, že v archicadu potrádám základní manipulaci se 3D objekty (otočit vertikálně, rotovat atp.) - jede to jen pokud to gsm. prvek umožňuje
- A také bych byl rád, kdyby se dořešilo protínání stropních desek a zdí jinak než přes boolen.

pát bře 21, 2008 1:37 pm
Moderátor
Moderátor

funkce nejsou zdarma jeste uvidim co dohodnu s cegrou pripadne to pustim do sveta za par korun .
Ted pracuju na tom zaokrouhleni na 5mm docela sem neveril jak pekne to vykres ucese. (delkove uz jdou trochu bojuju s vyskovkama ktere nejsou kotovane od 0,0

pát bře 28, 2008 10:24 am
Moderátor
Moderátor

Tak jsem dostal od pana Lejska z CEGRY info že otoč čáru pro verzi 11 vytvoří (veme od) P.Vokoun
a brzy se dostane mezi lidi.
Asi se máme na co těšit pokud si CEGRA vychovala nového vývojáře. Co já pamatuju dělal jen GDL prvky. (ani na forum nechodi ?? :(((
Docela se těším až uvidím konkurenci své práci.
Kdyz jsem to vyvíjel tak sem se trošku potrápil takže jsem zvedavej na jeho výsledek.
Přece jenom registrovaných vývojářů graphisoftu je české republice málo.

pát dub 11, 2008 10:19 am

Chtělo by to asi trochu přidat, když by měla brzo být verze 12. Se tim někdo začal zabývat docela pozdě. Považoval bych za samozřejmost, že v rámci podpory by takovéto věci měli být připraveny vždy zároveň s novou verzí ArchiCADu, jinak support pack ztrácí smysl. K čemu je mi nová verze, když jí nemůžu hned plně používat?

pát dub 11, 2008 10:32 am
Moderátor
Moderátor

Musím říci, že mne dnes velice překvapil pan Lejsek, když mi zaslal doplněk "otoč_čáru_11" pro AC 11. Chvála tomu, že bylo vyslyšeno požadavkům uživatelů SP a já pevně věřím, že takto tomu bude i pro verzi 12,ale tentokrát (jak říká Martyl) by to mohlo být dříve, né-li s nástupem 12tky. Myslím, že upgradovat hotový doplněk na novou verzi, nemůže být nějak extra složité.

K tomu co psal LubosC:
Luboši, také jsem rád, že cegra našla v tomto směru konečně náhradu za tebe ; ). Já osobně jsem na tohle laik, ale doplněk vypadá stejně jako ten, co jsi dělal ty pro AC10, s tím že tento padá při otáčení seskupených čar. Asi když upgradovali ten tvůj doplněk na 11 tak tam vznikla nějaká chybka.

Já jen doufám, že až se bude upgradovat pro 12, tak to bude rychleji ; )

AC 5 ...... 23

pát dub 11, 2008 2:30 pm
Moderátor
Moderátor

tak uz na strankach pro uzivatele archicadu je info o otoč čáru i s obrázkem
Fakt to vypadá jako otoč čáru kterou jsem dělal v době kdy sem pracoval u cegry pro verzi 10.
Zajimavé je že cegra vzala otoč čáru bere od někoho jineho a jak uz to tak vypadá jedná se jen o upravenou (pravdepodobně kreknutou ) verzi pro Archicad 10 .Já jsem tuto verzi pro 11 nekompiloval protože zdrojáky se na cegre nenasly a mě odešla založní flash pamet kde bylo vše :(
Pořád se mi nechce věřit že se cegre vyplati takovyto postup jak dát něco pro suportpacky navíc .
Na stránkách je uvedeno že pro SP je doplněk zdarma což asi říka že ostatní si budou muset zaplatit.
Navíc s ředitelem p. Lejskem jsem nedavno mluvil a sam se nezmiňoval že chysta vlastne tento, otazka zda (legalní ) postup. Ale nebudeme předbíhat a podíváme se na certifikát který je v každém api k dispozici a který ho činí legálním dle smlouvy s graphisoftem.

pát dub 11, 2008 7:28 pm

pane Cipro jak vypadá jednání s Cegrou o zmiňovaném api pro koty? Pokud by jste se nedohodli mám zájem, podložení koty šrafou, zaokrouhlení hodnot a obarvení měněných kot je něco na co docela dlouho v archicadu čekám........a tuším, že nejsem jediný.....

pon dub 14, 2008 1:40 pm
Moderátor
Moderátor

zaokrohleni kot a barveni je pro 10 hotove ale v 11 je chyba v archicadu kvuli ktere to nepracuje Cegra poslala info do Graphisovtu a dosud jsem nedostal odpoved takze jeden z tech dvou na to boda :((
podložení koty srafou je pripravene pro 10 a 11.

vzhledem k poslednim udalostem myslim ze ani k zadne dohode nedojde protože i otoč čáru vyřešily nejakým podivným způsobem který mi zatím není jasný.
Ja bych byl na vaší straně rád jestli někde ušetří cegra par tisic tak to zase jinde může dát uživatelům aby byly spokojenejší . :lol: Teda tem co maj SP ostatni nemaj narok nebo se aspon verejne nerika ze i pro ne jeto zadarmo co kdyby se zase vzbouřily SP :)

pon dub 14, 2008 3:36 pm

Jestli cegra někde ušetří pár tisíc tak to rozhodně nedá ve prospěch uživatelů, aby byli spokojenější..proč taky, že? :D Když chci ArchiCAD, tak mi stejně nic jinýho nezbjevá než si ho koupit u nich :D SP je tim pádem pouze jakoby upgrade na splátky

pon dub 14, 2008 3:45 pm
Moderátor
Moderátor

tak posledni informace je že api obsahuje muj certifikat a stejne cislo api jako bylo pro otoc caru AC10
Dostat se k takovemuto cisu jinak než přez zdrojak je dost těžké.
Kod se liší drobně tady to vypada že se oprqvdu nekdo snažil o změnu nebo je to nové.

Nejvíc mě zarazilo že si CEGRA požádala GR o jakoby svůj certifikát (ale on není na cegru ale na me v době mé působnosti to nebyl zájem cegry co kdyby někdo něco chtěl) Graphisoft jim poslal můj certifikát stím že mají špatné udaje (bodejt by ne když je to na mé jméno)
Bohužel cegra má výhradní zastoupení a může si dělat co chce.

A opět pohodlné řešení cegry at prej si nechám udělat nový certifikat na sebe LOL vždyt uz ho na sebe mam LOL

Uvidíme jak to vše dopadne já sám bych s cegrou chtěl vycházet zadobře ale to co ted předvádí je fakt vostrý :roll:

EDIT: cegra mi zdelila ze bude mit svůj vlastní certifikát - vse se blíži ke korektnímu konci ze strany Cegry

úte dub 15, 2008 9:33 am
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 32 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další