|
|
Právě je pát lis 22, 2024 11:01 pm
|
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata
Autor |
Zpráva |
Josef Gabrhel
Registrován: úte pro 11, 2007 4:35 pm Příspěvky: 16 Bydliště: Klášterec nad Ohří
|
Re: upgrade každý rok?
já třeba z vlastních zkušeností můžu říct, že většina studentů nemá ani potuchy o tom, že forum existuje...a co si budem povídat...když studentovi něco nejde, tak si velice rád pomůže 2D prvkama tak aby to šlo, tak proč by vyhledával pomoc, když si to může nafintit žejo...a myslim si, že takhle asi přemýšlí většina uživatelů...kromě té hrstky, která se tu problémy snaží řešit...
_________________ gabik : ))
|
čtv led 31, 2008 2:21 pm |
|
|
Mr. Chose
Registrován: úte kvě 09, 2006 11:23 am Příspěvky: 40 Bydliště: Polička
|
netušim jak je to s tim povedomim o foru mezi studenty, ale rozhodně co jsem zatim videl, tak vypomahani si 2D vecmi je pomerne rozsirene, hlavne u mladych stavaru. myslim ze je to do jiste miry i otazka toho, proc pracuju zrovna v AC. kdyz ho na skole budou vyucovat, tak v nem budu pracovat a kdyz nebudu trochu ctizadostivy nebo me ten program opravdu "nechyti za srdce", nebudu resit jestli ho mam jako nastroj pro 2D nebo 3D kresleni. podobne si myslim ze to je pokud pujdu pracovat do vetsi kancelare, kde ten program proste pouzivaji. pokud si ho ale budu kupovat, budu si poradne rozmyslet jestli za nej dam takove prachy abych ho mel na 2D kresleni, nebo jestli z nej budu chtit dostat vic, kdyz na to ma potencial.
_________________ AC 9, AC 10, AC 11, AC 12 Pentium 4 3,6GHz 2 GBRAM NVIDIA GeForce 6800
|
čtv led 31, 2008 3:06 pm |
|
|
Radek Podliska
|
Od technické podpory
Dobrý den,
tak asi je na čase abych se k problému vyjádřil já, jako technická podpora v Cegře. Asi rovnou vynechám diskusi o upgradu každý rok ano nebo ne, protože s tím já skutečně nic nenadělám a asi se na tom ani nic nezmění. A tak budu rovnou reagovat na vaše problémy s technickou podporou a hlavně s tvrzeními, která jsem zde četl. Asi bude nejjednodušší, když představím sebe a tak i jiné členy technické podpory. Všichni máme za sebou stavební průmyslovou školu zakončenou maturitou. Déle následuje vysoká škola na které jsme již pátým rokem. To znamená, že jsme již devět let v oboru a z toho těch pět let na vysoké škole samozřejmě kromě práce ve škole spolupracujeme a projekčními ateliéry. Takže bych nás skutečně nenazval jako začátečníky a rozhodně víme jak projektant pracuje. Průměrný den člověka na technické podpoře vypadá tak, že zde je nějakých osm hodin každý den a pak jde ještě domů a třeba i celou noc je opět v ArchiCADu, což většina z vás asi říct nemůže, vzhledem k tomu, že se zde prezentujete jako pracující a ne studenti, proto Studentskou verzi nemáte. A plnou verzi ArchiCADu za několik desítek tisíc korun doma asi také nemáte. Každý den se člověk na technické podpoře dostane k mnoha projektům a musím říct, že jsem se ještě nesetkal s něčím co by mě ze stavařského hlediska zaskočilo. Možná to bude skutečně tím, že nejsem v oboru od včerejška. Proto narážky, že zde sedí člověk, který s praxí nemá nic společného neberu. A teď zpět od stavařiny k technické podpoře. Na stránkách cegry je stále ještě nabídka na práci na technické podpoře. Pokud se na tento inzerát nikdo z vás nepřihlásí asi beru rozpravu o technické podpoře jako ukončenou, protože kdo tady nepracuje, tak asi neví jaké zde jsou řešeny problémy a troufám si říci ani nemá právo pomlouvat, protože na druhou stranu odpovíme každý den na mnoho dotazů zákazníkům, kteří jsou za to vděčni. A dále bych rád zareagoval na vaše připomínky na doplňky ze strany Cegry. Nemohl jsem na SU nezaznamenat rozruch kolem toho, že není tento doplňek pro ArchiCAD 11. A nyní vám odkryje kus za naší kuchyně, musím říci, že za celou dobu, co je ArchiCAD 11 na trhu, neboli asi půl roku, byl na tento problém pouze jeden dotaz a to ještě k tomu pro Studentskou verzi a uživatel nedostatek pochopil a smířil se s tím. Samozřejmě pokud máte skutečný problém kontaktujte cegru oficiální cestou a jako oficiální žádost.
Radek Podliska technická podpora
|
stř úno 06, 2008 4:55 pm |
|
|
CADmaster
Moderátor
Registrován: úte zář 20, 2005 3:17 pm Příspěvky: 1016 Bydliště: Praha
|
A víte co ? Já jsem rád že jsem řízl evidentně sakra do živého, koukám asi i tatru soli jsem tam naházel : ))))))
Poslední příspěvek snad ani nestojí za komentář .... odteď se obracím jen na podporu tedy a tady už nebudeme otravovat a vymejšlet si ; )
Michal Zajíc alias CADmaster Projektant, který jako valná většina zdaleka nebouchá 8h deně a pak utíká domu k televizi .....
čtv úno 07, 2008 9:50 am |
|
|
LubosC
Moderátor
Registrován: pon srp 15, 2005 4:32 pm Příspěvky: 1393 Bydliště: Praha
|
Citace: Průměrný den člověka na technické podpoře vypadá tak, že zde je nějakých osm hodin každý den a pak jde ještě domů a třeba i celou noc je opět v ArchiCADu, což většina z vás asi říct nemůže Že by se vysoká škola dala studovat a přitom dělat 8 hodin denně ??? proč teda na dotaz na hotline 5.2 8.45 dostanu odpoved az 6.2 15.22 tedy za den a pul. Citace: Dobry den, vas dotaz jsem predal Graphisoftu. Az budu znat vyjadreni dam vam vedet. Radek Podliska technicka podpora Jsem spokojen ze to aspon takhle funguje . Citace: vzhledem k tomu, že se zde prezentujete jako pracující a ne studenti, proto Studentskou verzi nemáte. A plnou verzi ArchiCADu za několik desítek tisíc korun doma asi také nemáte. Co to ma spolecneho s podporou nebo archiforem! Mame legální verzi a pracujeme s ní ! Citace: Každý den se člověk na technické podpoře dostane k mnoha projektům a musím říct, že jsem se ještě nesetkal s něčím co by mě ze stavařského hlediska zaskočilo. Možná to bude skutečně tím, že nejsem v oboru od včerejška. Proto narážky, že zde sedí člověk, který s praxí nemá nic společného neberu. Tady na foru je tolik námětu na řešení a na spostu jste se ani neobtěžovl někomu pomoci když vite jak se to řeší a nezaskočí vás to. Nebo že by jste za to nebyl placenej a na Hotline se nikdo neptal ?? Citace: Na stránkách cegry je stále ještě nabídka na práci na technické podpoře. Pokud se na tento inzerát nikdo z vás nepřihlásí asi beru rozpravu o technické podpoře jako ukončenou, protože kdo tady nepracuje, tak asi neví jaké zde jsou řešeny problémy a troufám si říci ani nemá právo pomlouvat, Tohle je fakt asi největší perla Mate pravdu kdo tam nepracuje neví jaké zde jsou řešeny problémy Citace: A nyní vám odkryje kus za naší kuchyně, musím říci, že za celou dobu, co je ArchiCAD 11 na trhu, neboli asi půl roku, byl na tento problém pouze jeden dotaz a to ještě k tomu pro Studentskou verzi a uživatel nedostatek pochopil a smířil se s tím. Sice nevím jake api už jste myslel ale konec hovoří za vše "uživatel nedostatek pochopil a smířil se s tím" Citace: Samozřejmě pokud máte skutečný problém kontaktujte cegru oficiální cestou a jako oficiální žádost. Asi jste vůbec nepochopil proč tu tovéto forum je nebo proč bylo založeno. Vzhledem k vaší poslední odpovědi řikáte za CEGRU že na forum se řeší .... (nejsou to skutečné problémy) Zbytek už si každý domyslí sám Sory za tenhle přízpěvek ale fakt se to nedalo poslouchat!
_________________ LubosC API pro Archicad ; GDL všechny urovně ; Rozpočty ; Napojení a databáze ; nový email : cipra (zavináč) cline (tečka) cz
|
čtv úno 07, 2008 11:40 am |
|
|
Radek Podliska
|
Dobrý den,
to samozřejmě chápu, že vy nechápete jak se dá vysoká škola studovat a ještě pracovat 8 hodin každý den, protože vy jste jí asi nestudoval a proto nevíte jak to na vysoké škole chodí. Pro pana Zajíce mam nabídku, když je ta jeho práce taková pohoda, no tak by asi bylo dobré, kdyby on šel pracovat na Technickou podporu já na jeho místo, 8 hodin a pak televize nezní vůbec špatně. A já trubka spím tři hodiny a jiný si tak žijou... Ale teď se vraťme k problémům ArchiFora a neřešme tady naše problémy, na to tady ArchiForum skutečně není.
Radek Podliska Technická podpora
|
čtv úno 07, 2008 11:52 am |
|
|
CADmaster
Moderátor
|
Panu Podliškovi doporučuji koupi optických skel : )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
čtv úno 07, 2008 11:54 am |
|
|
Josef Gabrhel
Registrován: úte pro 11, 2007 4:35 pm Příspěvky: 16 Bydliště: Klášterec nad Ohří
|
Dobrej dobrej, Dobře, tak když nám tady pan Podliska píše, teď nic ve zlym, jak je ta práce se studiem složitá, že spí denně 3 hodiny...napadá mě otázka: "Kde je ta výsledná práce vidět??" Kde je výsledek té dřiny, toho pocení krve ?? Když odpověď z hotline, jak LubosC řiká, přijde až za den a půl...ňák to do sebe nezapadá : ))
_________________ gabik : ))
|
čtv úno 07, 2008 11:59 am |
|
|
LubosC
Moderátor
|
Radek Podliska píše: Dobrý den,
to samozřejmě chápu, že vy nechápete jak se dá vysoká škola studovat a ještě pracovat 8 hodin každý den, protože vy jste jí asi nestudoval a proto nevíte jak to na vysoké škole chodí. Pro pana Zajíce mam nabídku, když je ta jeho práce taková pohoda, no tak by asi bylo dobré, kdyby on šel pracovat na Technickou podporu já na jeho místo, 8 hodin a pak televize nezní vůbec špatně. A já trubka spím tři hodiny a jiný si tak žijou... Ale teď se vraťme k problémům ArchiFora a neřešme tady naše problémy, na to tady ArchiForum skutečně není.
Radek Podliska Technická podpora Kdo chce kam pomozme mu tam !!! Ja když byl na CEGRE jako podpora tak uz studenti jako vy začínaly pomáhat Věřte že minimalne 50% času co seděly na cegře si dělaly své studentské záležitosti nebo neco jiného . Ono te podpory zase tolik není. A podpora funguje tak že její množství je odvislé od kvality a spokojenosti. Paradoxně je to tak ře čím je lepší tím má více práce . Vždyt kdo z nás s legálními windows si zavolá na microsoft pro nejakou podporu - stejne to okecaj a nepomohou tak tam radsi nevoláme. Nevěřim že je podpory více než jsem tam byl já. Vždyt ted máte zkouškové a téměř tam nejste !!! Proč za mě se pořád na foru něco řešilo a ted si jen každý stěžuje (i za me to nebylo jednoduché viz starmaster škoda ho ) že by ten zbytek volal na podporu ?? Jinak proč by tam pan Zajíc chodil ma svojí práci která ho baví a to že cegra nikoho nesežene je její problém možná ji dokonce vyhovuje zaměstnávat nenáročné studenty.(proč jinak by jste si to snim chtěl vyměnit - a vůbec stačil by jste na jeho práci o které nic nevíte ??)
_________________ LubosC API pro Archicad ; GDL všechny urovně ; Rozpočty ; Napojení a databáze ; nový email : cipra (zavináč) cline (tečka) cz
|
čtv úno 07, 2008 12:10 pm |
|
|
Radek Podliska
|
Bohužel LubosC nebyl ten den jediný kdo měl dotaz a ani vám zde nenapsal jaký měl dotaz. Vzhledem k tomu, že několik let působil v Cegře a vzhledem k tomu, že měl dotaz, který podle mě neodpovídal člověku, který mnoho let v Cegře působil, skutečně jsem jeho dotaz neřešil okamžitě. Bylo mnoho důležitějších dotazů, které bylo třeba vyřešit hned a na dotaz od LubosC ve které verzi ArchiCADu bude jedna nová možnost si myslím, že odpověď v řádu minut skutečně nepotřebuje, vzhledem k tomu, že nový ArchiCAD se pravidelně objevuje začátkem školního roku, tak si myslím, že si na tu novou funkci když jí tam Graphisoft dá bude muset ještě minimálně půl roku počkat. Ale i tak se tím to omlouvám, LubosC už ví, že jeho dotaz je v Graphisoftu. A musím říct, že jsem přesně tuto reakci čekal od LubosC, ale na mě je uvážit jaký dotaz má jakou důležitost a tento dotaz neměl takovou jako jiné.
Radek Podliska technická podpora
|
čtv úno 07, 2008 12:17 pm |
|
|
CADmaster
Moderátor
|
Tak to se musím přidat, i na můj dotaz jsem si s odpovědí musel počkat přesně jeden den. Na můj dnešní dotaz jsem ještě odpověď nedostal. Vzhledem k tomu že toto je jen diskuse která nemá co společného s váším oficiálním posláním PODPORA tak moc nechápu (vezmu-li v úvahu jak moc dřete) : ))
A myslím si že je jedno kdo je kdo, hlavní je že LubosC i jiní jsou uživatelé kteří vám platí peníze a jsou uživateli SW a služeb za které si účtujete peníze !
čtv úno 07, 2008 12:31 pm |
|
|
LubosC
Moderátor
|
Radek Podliska píše: Bohužel LubosC nebyl ten den jediný kdo měl dotaz a ani vám zde nenapsal jaký měl dotaz. Vzhledem k tomu, že několik let působil v Cegře a vzhledem k tomu, že měl dotaz, který podle mě neodpovídal člověku, který mnoho let v Cegře působil, skutečně jsem jeho dotaz neřešil okamžitě. Bylo mnoho důležitějších dotazů, které bylo třeba vyřešit hned a na dotaz od LubosC ve které verzi ArchiCADu bude jedna nová možnost si myslím, že odpověď v řádu minut skutečně nepotřebuje, vzhledem k tomu, že nový ArchiCAD se pravidelně objevuje začátkem školního roku, tak si myslím, že si na tu novou funkci když jí tam Graphisoft dá bude muset ještě minimálně půl roku počkat. Ale i tak se tím to omlouvám, LubosC už ví, že jeho dotaz je v Graphisoftu. A musím říct, že jsem přesně tuto reakci čekal od LubosC, ale na mě je uvážit jaký dotaz má jakou důležitost a tento dotaz neměl takovou jako jiné.
Radek Podliska technická podpora Konečně odpověd tak jak to má fungovat Bez emocí ) Hotline vždy měla pravidlo pokud nejsem schopen řešit hned inforumuji uživatele že co nejdříve budu jeho problém řešit . Vždyt vaše odpoved vam nezabrala ani 5 minut času a do GR jste mohl dotaz poslat později. Ted už jen pomoci řešit problémy na ktere se lidi na foru ptají s podobnou odezvou a kvalitou jako je tato a budu s forem maximalně spokojenej.
|
čtv úno 07, 2008 12:33 pm |
|
|
Radek Podliska
|
Máte pravdu LubosC, teď už v Cegře skutečně nejste a je tam teď pár věcí jinak. Jen by mě zajímalo, jak vy zrovna víte, že máme zkouškové období, což není tak těžké odhadnout, ale hlavně, že tam pořád nejsme. Já osobně si myslím, že jsme tam poměrně hodně. A abych se vyhnul narážkám, že se tady píšu v pracovní době, stejně jako vy, tak rovnou říkám, že jsem zrovna doma a věnuji se vám ve svém volnu. Myslím si, že na práci pana Zajíce bych skutečně stačil, ale naštěstí jí nemusím dělat.
|
čtv úno 07, 2008 12:33 pm |
|
|
LubosC
Moderátor
|
Radek Podliska píše: Máte pravdu LubosC, teď už v Cegře skutečně nejste a je tam teď pár věcí jinak. Jen by mě zajímalo, jak vy zrovna víte, že máme zkouškové období, což není tak těžké odhadnout, ale hlavně, že tam pořád nejsme. Já osobně si myslím, že jsme tam poměrně hodně. A abych se vyhnul narážkám, že se tady píšu v pracovní době, stejně jako vy, tak rovnou říkám, že jsem zrovna doma a věnuji se vám ve svém volnu. Myslím si, že na práci pana Zajíce bych skutečně stačil, ale naštěstí jí nemusím dělat. Ach jo proč tady pořád argumentujete tím kdy se co člověk píše vždyt to s forem nemá nic společného každému je jedno jestli sem někdo píše ve volném čase ze školy nebo z práce . Když sem budete psát v rámci práce v cegře aspon bude nejaka vaše práce vidět !
|
čtv úno 07, 2008 12:41 pm |
|
|
CADmaster
Moderátor
|
Pane Podliško, prosím bez těch zcestných argumentů o mé práci ano ? Já zde také neříkám zda bych zvládal či nezvládal tu vaši. Raději prosím odpovídejte na otázky, které jsou zde pokládány.
Díky
čtv úno 07, 2008 1:15 pm |
|
|