|
|
Právě je pát lis 22, 2024 11:39 pm
|
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata
Autor |
Zpráva |
Josef Gabrhel
Registrován: úte pro 11, 2007 4:35 pm Příspěvky: 16 Bydliště: Klášterec nad Ohří
|
souhlasím : ))
Rozhodně chápu, že se to nedá zvládat, ještě když člověk dělá věci kolem (jako je škola, projekce, atd.). To je samozřejmně velice náročné...no a jak říkáte, chtělo by to zkušeného člověka, který bude mít čas, si všechny příspěvky na foru přečíst ale hlavně člověka, který s tím bude něco dělat...dva (případně tedy 3) studenti, mají určitě chuť, ale už né tolik zkušeností a zejména času žejo...
_________________ gabik : ))
|
úte led 29, 2008 9:18 am |
|
|
Mr. Chose
Registrován: úte kvě 09, 2006 11:23 am Příspěvky: 40 Bydliště: Polička
|
Re: upgrade každý rok?
jestli to dobre chapu, tak tady pan Švanda obhajuje nebo spíš vysvětluje problémy, s kterými se cegra již delší dobu potýká. takze bysme meli byt chapavi, trpelivi a verit ve zlepseni. myslite to takhle pane Švando?? ale to prece neni nas problem, ze cegra nema lidi na to, aby zvladli to co drive zvladat slo (viz prispevek LuW). to za penize, ktere nas to stoji neni akceptovatelne. kdyby to byly vsechno problemy, ktere se nedaji resit a stalo to cele pouze na graphisoftu, tak muzeme byt ticho, ale jelikoz jde vetsina veci resit ruznymi doplnky a opravami knihovnich prvku jak to bylo drive, tak se ozvat muzeme. penize platime porad stejne, tak kvalitu sluzeb mame dostat take porad stejnou. napr. slevu na support pack nam asi nikdo neda, tak proc mlcet. kdybych to mel prirovnat k nasi praci, tak klienta taky nebudou zajimat interni problemy nasi firmy, a bude chtit to, za co si plati. tak to proste je vsude a cegra by nemela byt vyjimkou.
_________________ AC 9, AC 10, AC 11, AC 12 Pentium 4 3,6GHz 2 GBRAM NVIDIA GeForce 6800
|
úte led 29, 2008 9:49 am |
|
|
martyl
|
Přesně tak..já si něco dost draze platím, tak chci odpovídající službu. A že má cegra problémy sehnat lidi, to není naše starost. Zas jsme u toho, že pokud neni schopna tyto služby nabízet, tak si je nemůže nechat ani platit. Ještě co se týče rady koupit si ArchiCAD třeba až za 4 roky. To si moc nepomůžu, protože když se Graphisoft bude takto "věnovat" každé verzi jako teď, tak budu mít úplně stejný nedodělek. Beru že toho nemůže Cegra ovlivnit. Ale nechápu, proč nemá na webu ceník, abych si mohl aspoň tyto možnosti propočítat, co se mi vyplatí víc. Nebo nejsou ani lidi, co by ten kompletní ceník dokázali zveřejnit?
_________________ AC 17
|
úte led 29, 2008 10:04 am |
|
|
CADmaster
Moderátor
Registrován: úte zář 20, 2005 3:17 pm Příspěvky: 1016 Bydliště: Praha
|
Otázka zveřejňování cen je dle mě marketingovým tahem, věřím že na požádání ti cenu řekne tamní obchoďák cegry. Jinak poslední dva příspěvky dle mě vystihujou přesně to oč tu kráčí .... : )
úte led 29, 2008 10:41 am |
|
|
martyl
|
Já právě nemam tak dobrý zkušenosti s tim, že mi hned někdo na požádání sdělí přesnou cenu. Pokaždé jsem se dověděl zaokrouhlenou jinak
_________________ AC 17
|
úte led 29, 2008 10:43 am |
|
|
Josef Gabrhel
Registrován: úte pro 11, 2007 4:35 pm Příspěvky: 16 Bydliště: Klášterec nad Ohří
|
tak myslim si, že poslední příspěvky od Mr. Chose a martyla...ty to vystihli naprosto přesně : ))
_________________ gabik : ))
|
úte led 29, 2008 10:47 am |
|
|
Pavel Švanda
Moderátor
|
cenik
_________________ Intel Core i7 2630 2.0GHz, GeForce GT 540M, 8GB DDR3, W7 64
|
úte led 29, 2008 11:36 am |
|
|
Pavel Švanda
Moderátor
|
Jinak co se týče vámi placených služeb, to se týká výhradně podpory Hotline... pokud tedy máte konkrétní problém obraťte se přímo tam. Archiforum je zcela svobodné fórum, kterého se mohou účastnit lidé bez jakýchkoli plateb. Vyjádřit nespokojenost s nějakou službou můžete rovněž tak, že ji jednoduše zrušíte a Supportpack platit nebudete. Můžete se nadále účastnit fóra a nebudete jen využívat služeb Hotline. Je to jednoduché řešení.
_________________ Intel Core i7 2630 2.0GHz, GeForce GT 540M, 8GB DDR3, W7 64
|
úte led 29, 2008 2:38 pm |
|
|
martyl
|
No to mužu vypovědět, ale až za dva roky a ještě půl roku nebo kolik dopředu. Moc dobře ošetřené. A problém je, že při podpisu smlouvy mi jaksi nikdo neřekl, že na podpoře jsou studenti.
_________________ AC 17
|
úte led 29, 2008 4:55 pm |
|
|
Karmali
Registrován: úte úno 27, 2007 9:15 am Příspěvky: 270 Bydliště: Plzeň
|
Abychom se vrátili k tématu myslím, že na to aby se zavedla nová verze archicadu by byla ideální tak 4.až 6.letá perioda. Máme ve firmě AC11ku už půl roku a nikdo kromě mě ji nemá ani nainstalovanou. Jistě si dokážete představit, jak dlouho potrvá než na ní přejdou i všichni ostatní. A to už tu máme rázem verzi 12 A přitom kóty ještě stále neumí přepisovat pozadí (což nechápu když jakýkoliv texty a odkazy ano) Zdi se po složitých manipulacích s prioritami jakž takž napojují, ale již se neumí lokálně rozšířit nebo napojit dvě různě tlusté rovnoběžné zdi Okna neumí zahnout omítku v různé tl. (pokud máte sendvičovou zeď s iz. tl. 100 mm jistě víte o čem mluvím) Desky dodneška neumí vyříznout ve zdi otvor (pro řezy) - což je pro mě snad nejhorší hrubá chyba Podlahy se dají dělat jen pomocí doplňku a návaznosti na zóny atp. Schodiště se editují stejně špatně jako ve verzi 6 Aspoustu dalších chujovin. Takže bych radši kdyby se hoši do toho radši pořádně opřeli než plodily jeden nedodělek za druhým.
_________________ Archicad 22, Artlantis Studio 6, Twinmotion Co nejvíc věcí ve 3D a co nejmíň dokreslování
|
úte led 29, 2008 7:46 pm |
|
|
LubosC
Moderátor
Registrován: pon srp 15, 2005 4:32 pm Příspěvky: 1393 Bydliště: Praha
|
spojeni dvou ruzně tlustých rovnoběžných zdí funguje přez ref. čáru dobře otvor ve zdi od desky pro řezy jde pomoci boolen operací (nefunguje jen v pudoryse ) ale řez se generuje podle 3D modelu a vše funguje korektně Citace: A přitom kóty ještě stále neumí přepisovat pozadí (což nechápu když jakýkoliv texty a odkazy ano) a ptal jste se cegry kdy to graphisoft aplikuje aby se zeptali přímo GR Co vam v Cegre poradily na propojení těch zdi a na tu desku (ptal jste se) A pokud tyto jednoduché otázky nezazněly kdo by je měl vysvetlit tady na foru aby to nekazilo jméno ArchiCADu ...... Problém je v tom jak dokáži v archicadu ruzné nástroje různě použít na to mi nestačí být dobry projektant. Vždy sem propagoval že s Archicadem 8.1 nelze pracovat 5tovym zpusobem že s archicadem 10 nelze pracovat 8.1 zpusobem. Vždyt jenom začátečník vám ukáže v nové verzi 11 nový nástroj pracovní list tak že snim supluje 8.1 nástroj detailu (sory kluci) Bojim bojim že bude verze 12,13 a stejne nám budou ukazovat jak se sni pracuje 10 kovým způsobem (( nebo jen to co jim naserviruje GR
_________________ LubosC API pro Archicad ; GDL všechny urovně ; Rozpočty ; Napojení a databáze ; nový email : cipra (zavináč) cline (tečka) cz
|
stř led 30, 2008 9:45 am |
|
|
Karmali
Registrován: úte úno 27, 2007 9:15 am Příspěvky: 270 Bydliště: Plzeň
|
Boolean operace mě tedy nenapadli, ach já tupec (moc je neovládám ). Akorát následná editace musí být na houby není po změně tl. desky třeba nutné provést je znovu ? Nebo se mění dinamicky. Jinak na AC nikdo špínu nehází jen si myslím, že za každou cenu jdou na trh s nedopleteným košíkem. Jinak pokud něco nejde dá se to vždy obejít ale rozhodně ne elegantně a hlavně rychle.
_________________ Archicad 22, Artlantis Studio 6, Twinmotion Co nejvíc věcí ve 3D a co nejmíň dokreslování
|
stř led 30, 2008 5:57 pm |
|
|
CADmaster
Moderátor
Registrován: úte zář 20, 2005 3:17 pm Příspěvky: 1016 Bydliště: Praha
|
Bolean doporučuji aplikovat, právě kvůli své dinamičnosti jsou tak vyjímečné ! A není to zas tak náročné, je to pár kroků, opravdu doporučuji. Příkaz ořezat střechou již považuji za utopický a kolegům jej zakazuji : ))))))
stř led 30, 2008 6:51 pm |
|
|
martyl
|
Já bych to taky používal...jenže třeba když dam střešní okno a udělám u něj niku s parapetem, tak jsem s ořezáním střechy nahranej. Ořezat zeď střešnbím oknem mi z neznámého důvodu nefunguje. mam dojem že mi to nefunguje, na shcodiště vytvořené stairmakerem taky ne, kdo vymyslel že se tyhle operace nezobrazujou v půdoryse, toho bych taky rád poznal. Zas prostě dobrá myšlenka a opět jí nikdo dál nedotahuje dál do konce.
_________________ AC 17
|
stř led 30, 2008 7:06 pm |
|
|
LubosC
Moderátor
Registrován: pon srp 15, 2005 4:32 pm Příspěvky: 1393 Bydliště: Praha
|
2 Karmali to ode me nebyl utok ) Jen obecne konstatování každý kdo se tady aspon trošku snaží si zaslouží uznání. Jinak je možná kombinace ořezat střechou na problémové prvky a bool operace pro ostatni porad to setri praci Výhoda je že i prvek ktery je schovaný ve vrstvě plní svou funkci odečítání a pořad je to dynamické . Jen je škoda že se tady nezapojuje do diskuze o práci v archicadu vice lidí Vždyt uzivatelů s legální verzi je prý 2000 instalací a studentů bude ještě víc a ja tady za poslední pulrok zaznamenal tak max 30 lidi a pravidelně se tu objevuje a něco děla tak maximálně 10.
_________________ LubosC API pro Archicad ; GDL všechny urovně ; Rozpočty ; Napojení a databáze ; nový email : cipra (zavináč) cline (tečka) cz
|
čtv led 31, 2008 9:56 am |
|
|