Autor |
Zpráva |
xmalda
|
SPAM SPAM SPAM
Ale uz me ty spamy vazne s....
mi nerikejte, ze je tak slozite udelat antispam a zablokovat uzivatele, ktery to tu dava
_________________ AC 11 ...WIN 7 64...Intel Core i5-2550K 3,40Ghz...8 GB RAM...Nvidia GeForce GTX 570
|
stř lis 28, 2007 3:20 pm |
|
|
CADmaster
Moderátor
Registrován: úte zář 20, 2005 3:17 pm Příspěvky: 1016 Bydliště: Praha
|
Re: SPAM SPAM SPAM
xmalda píše: Ale uz me ty spamy vazne s.... mi nerikejte, ze je tak slozite udelat antispam a zablokovat uzivatele, ktery to tu dava
Každý den trávim min. hodinu ustavičnym mazáním.... hlavně že to tu "sledujou" to jo ... kecy ! kecy ! kecy ! ... je to nehorázné, posílal jsem i email do cegry, ať posílí antispam a aspoň dočasně povolují registrace - bez reakce ... to mě může na*rat - ta pasivita : (
stř lis 28, 2007 3:36 pm |
|
|
LubosC
Moderátor
Registrován: pon srp 15, 2005 4:32 pm Příspěvky: 1393 Bydliště: Praha
|
No ono to neni tak jednoduché pokud používáte originalní forum a jestě tomu nerozumíte.
Asi nejlepší amaterské řešení je potvrzovat registrace ručně .Ale to je take nejpracnejší a uživaten nemá možnost se ihned na forum registrovat a ihned tam psát. (jeden cas kdyz sem delal toto forum sem to musel udělat aby se spamy naučily že se sem nedostanou)
Pak jsem přidal nestandartní dotaz při registraci " jste člověk" byl chvili klid .(ale to je stejne malo)
Velmi učiná metoda je opisování grafických zadání ale to by se tam muselo dopsat viděl jsem opište červené znaky zprava , opiste modré znaky zleva atd tohle už roboti nezvládnou a tech par lidi se vyčistí. Někdy to totiž dělají i lidé kteří jsou za to placení tam je kazdá snaha marná (temeř)
_________________ LubosC API pro Archicad ; GDL všechny urovně ; Rozpočty ; Napojení a databáze ; nový email : cipra (zavináč) cline (tečka) cz
|
čtv lis 29, 2007 9:22 am |
|
|
xmalda
|
LubosC píše: No ono to neni tak jednoduché pokud používáte originalní forum a jestě tomu nerozumíte. Asi nejlepší amaterské řešení je potvrzovat registrace ručně .Ale to je take nejpracnejší a uživaten nemá možnost se ihned na forum registrovat a ihned tam psát. (jeden cas kdyz sem delal toto forum sem to musel udělat aby se spamy naučily že se sem nedostanou) Pak jsem přidal nestandartní dotaz při registraci " jste člověk" byl chvili klid .(ale to je stejne malo) Velmi učiná metoda je opisování grafických zadání ale to by se tam muselo dopsat viděl jsem opište červené znaky zprava , opiste modré znaky zleva atd tohle už roboti nezvládnou a tech par lidi se vyčistí. Někdy to totiž dělají i lidé kteří jsou za to placení tam je kazdá snaha marná (temeř)
Ale nějake reseni je, a kazda pomoc dobra. Myslim ze pouzivam software za nemalo penez a sluzby o kolo by meli byt na urovni. Chodim i na jine fora od stejneho powereda a toto se tam nestava, nevim cim to je, jestli opravdu nekdo sedi za PC a hlida to, ale jsou to jednoducha fora u kterych bych necekal velkou uroven jako u archifora.
Zacinam verit, ze Cegra na to prdi a bez Vas a CADmastera uz by to slo do haje.
_________________ AC 11 ...WIN 7 64...Intel Core i5-2550K 3,40Ghz...8 GB RAM...Nvidia GeForce GTX 570
|
čtv lis 29, 2007 11:55 am |
|
|
ArchiCegraA
Site Admin
|
Nemyslete si že nás to taky nese**, jak rika Lubos neni to tak jednoduchy, jmenovite CADm jsem se ptal ze jestli ma napad jak nastavit filtr budu jen rad.
Moznost je prejit na jinou variantu zabezpeceni nebo jinou verzi coz sebou ovsem nese take mnozstvi uskali.
Kazdopadne se vsem za neprijemnosti se spamem omlouvame.
|
čtv lis 29, 2007 10:23 pm |
|
|
CADmaster
Moderátor
|
ArchiCegraA píše: Nemyslete si že nás to taky nese**, jak rika Lubos neni to tak jednoduchy, jmenovite CADm jsem se ptal ze jestli ma napad jak nastavit filtr budu jen rad. Moznost je prejit na jinou variantu zabezpeceni nebo jinou verzi coz sebou ovsem nese take mnozstvi uskali.
Kazdopadne se vsem za neprijemnosti se spamem omlouvame.
Nevím jaké je současné nastavení tohoto fóra proti spamu. Jak řekl xmalda, toto fórum provozuje xyz jiných portálů, které jsou daleko vytíženější, problémy se spamem tam nevidím. Určitě jsou pro tento typ fóra, různé varianty zabezpečení, jako např. úprava skriptu na zadávání ověřovacího kódu pozpátku, nebo jen jeho část.
Např.:
Ochrana proti SPAMu na phpBB
Tento mód slúži na zabránenie registrácie sa botov (robotov) na fórum. Autor je mm-marek.
# #-----[ OPEN ]------------------------------------------ # includes/usercp_confirm.php
# #-----[ FIND ]------------------------------------------ # $code = $row['code'];
# #-----[ REPLACE WITH ]---------------------------------- # $code = strrev($row['code']);
A ešte treba upraviť jazykový súbor, aby sme užívateľov upozornili na opačné opisovanie Captcha:
# #-----[ OPEN ]------------------------------------------ # language/lang_slovak/lang_main.php
A tam si vyhľadajte $lang['Confirm_code_wrong'] a $lang['Confirm_code_explain'] kde si dopíšte, že sa má overovací obrázok opísať naopak.
pát lis 30, 2007 1:56 am |
|
|
ondrej novacek
Registrován: ned zář 25, 2005 9:28 pm Příspěvky: 275 Bydliště: Šumperk
|
muzu klido zatim pomoct aspon s promazavanim...kdyz tak dejte vedet.
_________________ ArchiCAD 9,10 Artlantis R 1.2.6 iMac, OS X 10.6.2 2 Ghz Intel 1,5 RAM, ATY RADEON X1600 256 Mb
|
sob pro 01, 2007 12:20 pm |
|
|
LubosC
Moderátor
|
no tohle bych zkusil je to z phpbb fora
Změna názvu parametru "agreed" při registraci
Toto opatření vyžaduje umět pracovat alespoň se základními textovými editory. Výborný je třeba PSPad nebo jEdit. Budeme upravovat tři soubory z jádra phpBB. Konkrétně jde o soubory admin/admin_users.php, includes/usercp_avatar.php a includes/usercp_register.php, otevřeme si je jeden po druhém, a v menu editoru zvolíme funkci Nahradit, do pole pro řetězec, který má být nahrazen, napíšeme agreed, a do pole Nahradit čím napíšeme například "souhlasím", je jedno, jaký je to kus textu, ale ve všech třech souborech musí být stejný. Nyní vysvětlím co toto způsobí. Při registraci na bežném fóru znáte to hlášení, jestli vám bylo 13 nebo méně, bot na větu, že mu "je" víc neumí kliknout, tudíž musí na tu stránku za odkazem přejít ručně a to tak, že do URL připíše toto: &=agreed, čímž obelstí phpBB a toho pustí dál, takhle on nebude moct dál, protože náš řetězec(v našem případě je to &=souhlasim) neuhodne.
dale bych modifikoval otazku jste clovek na textovou odpoved ano mod "humanizer" http://www.phpbbhacks.com/download/6432
zaskrtnuti se jiz naucily roboti obchazet
a otocil kod jak psal cadmaster
Pokud to nezvladnete klidne si to necham zaplatit )
_________________ LubosC API pro Archicad ; GDL všechny urovně ; Rozpočty ; Napojení a databáze ; nový email : cipra (zavináč) cline (tečka) cz
|
úte pro 04, 2007 1:14 pm |
|
|
xmalda
|
Ja vedel ze nejaka pomoc bude
A klidne to dejte Lubosovi a radne zaplatte, za jeho chytrou a snazivou hlavicku si to zaslouzi.
|
stř pro 05, 2007 9:20 am |
|
|
LubosC
Moderátor
|
|
stř pro 05, 2007 10:52 am |
|
|
CADmaster
Moderátor
|
Tak by mě zajímalo zda se teda provedla nějaká úprava, právě jsem promazal opět velké množství spamu, hnus ....
ned pro 16, 2007 4:07 pm |
|
|
CADmaster
Moderátor
|
herdek už je toho ale moc, žádám o práva na mazání a blokaci IP userů !
pon pro 17, 2007 12:41 am |
|
|
LubosC
Moderátor
|
koukam ze forum se snaží dotahnout na uroven setkaní .
To znamená navštěvovat to = ztáta času
|
pon pro 17, 2007 10:02 am |
|
|
xmalda
|
Tak na setkani uzivatelu rikali, ze forum je vylozene pro uzivatele a ze do nej nechcou nejak zasahovat. Tak at pak daji prava tem, kteri tu chodi a snazi se neco delat.
Uz me ty spamy fakt ...
|
pon pro 17, 2007 9:23 pm |
|
|
ondrej novacek
Registrován: ned zář 25, 2005 9:28 pm Příspěvky: 275 Bydliště: Šumperk
|
humuuuuuus tady! delejte s tim neco!!
_________________ ArchiCAD 9,10 Artlantis R 1.2.6 iMac, OS X 10.6.2 2 Ghz Intel 1,5 RAM, ATY RADEON X1600 256 Mb
|
stř pro 19, 2007 11:12 pm |
|
|