Mám starší desku s pamětmi rimm (2x128 + 2x256). Protože tyto paměti se musejí osazovat do MB v páru mám již zaplněné všchny sloty. Potřeboval bych zvýšit kapacitu operační paměti (větší projekty).
A teď by mne zajímalo jestli si myslíte, že má cenu:
1) Vyhodit jeden pár pamětí (2x128rimm) a dát místo nich 2x512MB rimm. Jenom paměti rimm se pomalu nedají sehnat nebo jsou neuvěřitelně drahé (nejlevnější co jsem viděl
http://www.ceskepocitace.cz za 8 730 s DPH - 512MB - tedy 1024MB=2x8730,-). Celková kapacita by se potom zvýšila na 1,5MB, s čímž bych chvíli zase vydržel nebo:
2) Vyměnit základní desku například za Epox EP-4PDA3i - Intel 865PE s čipsetem 865PE popř. 875. A poté doplnit operační pamětí DDR400 2048MB. Tím bych použil stávající komponenty a celková cena by se pohybovala okolo 8000,-s DPH.
P.S.: Co si o tom myslíte? Musím poznamenat, že stroj s rimm pamětmi je nadmíru stabilní a uživatelsky jakoby rychlejší než 3GHz stroj s DDR pamětmi co mám doma.
Ideální by se mi zdálo první řešení, jen kdyby to nestálo tolik
. Nemusel bych nic přeinstalovávat, jenom bych přidal paměť a hotovo.
Jestli máte jiný názor nebo nápad prosím podělte se. A samozřejmě jsem zapomněl připomenout, že peníze netisknu. . .