|
|
|
|
Právě je sob lis 23, 2024 6:52 pm
|
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 4 ] |
|
chyby při vykreslování řezů
Autor |
Zpráva |
Warren.Griffin
|
chyby při vykreslování řezů
V poslední době se mi často stává, že po vykreslení (aktualizaci) řezu v modelu se mi naprosto z ničeho nic rozhodí řezové šrafy - zdi, schodiště, střechy atd.... u schodiště mi třeba zmizí šrafa řezaných stupnů, u sendvičových zdí se mi to samo od sebe přehodí na jinou jednu šrafu nebo u objektů se mi sama od sebe přepne šrafa v parametrech na šrafu v obecném nastavení. Nejhorší je, že při opětovném přestavění modelu ("cihličková ikonka") nebo prosté aktualizaci řezu se to nezlepší. Jediný způsob, jak dokážu vrátit správnou podobu, je posunutím toho dotyčného prvku třeba jenom o desetinu milimetru - v tu chvíli najednou naskočí správná podoba (šrafa) - a pak posunu zpět. Je to dost nepříjemné. Nevíte, čím to může být? Musím dodat, že se mi to zřejmě stává pouze u velkcýh projektů, kde jsou min. desítky prvků, ale nejsem si tím zcela jist.
(AC 10)
|
ned kvě 27, 2007 10:17 pm |
|
|
CADmaster
Moderátor
Registrován: úte zář 20, 2005 3:17 pm Příspěvky: 1016 Bydliště: Praha
|
Re: chyby při vykreslování řezů
Warren.Griffin píše: V poslední době se mi často stává, že po vykreslení (aktualizaci) řezu v modelu se mi naprosto z ničeho nic rozhodí řezové šrafy - zdi, schodiště, střechy atd.... u schodiště mi třeba zmizí šrafa řezaných stupnů, u sendvičových zdí se mi to samo od sebe přehodí na jinou jednu šrafu nebo u objektů se mi sama od sebe přepne šrafa v parametrech na šrafu v obecném nastavení. Nejhorší je, že při opětovném přestavění modelu ("cihličková ikonka") nebo prosté aktualizaci řezu se to nezlepší. Jediný způsob, jak dokážu vrátit správnou podobu, je posunutím toho dotyčného prvku třeba jenom o desetinu milimetru - v tu chvíli najednou naskočí správná podoba (šrafa) - a pak posunu zpět. Je to dost nepříjemné. Nevíte, čím to může být? Musím dodat, že se mi to zřejmě stává pouze u velkcýh projektů, kde jsou min. desítky prvků, ale nejsem si tím zcela jist.
(AC 10)
Také se mi to občas stává u rozsáhlejších objektů, buďto to řeším jako vy, nebo si jen prostřě prepnu vrstvy aby se musel vykreslit jiný pohled než je uložený v mapě výkresů a pak to přepnu zase zpět a zpravidla se to pak opraví. Ale jak říkáte, je to opruz
pon kvě 28, 2007 8:12 am |
|
|
LubosC
Moderátor
Registrován: pon srp 15, 2005 4:32 pm Příspěvky: 1393 Bydliště: Praha
|
Pokud nepomuže přestavět (cihličky)
zkuste přestavět a regenerovat (cihličky při stiskunutém atlu)
je to podobný skrytý příkaz jako nový a nulovat . Pak nebudete muset posouvat prvky .
Nezapomente že pokud máte legální archicad je možné se obracet na Archicad podporu ) Ta by vám v tomto měla být schopna pomoci a poradit.
_________________ LubosC API pro Archicad ; GDL všechny urovně ; Rozpočty ; Napojení a databáze ; nový email : cipra (zavináč) cline (tečka) cz
|
pon kvě 28, 2007 8:35 am |
|
|
Warren.Griffin
|
Pokud bude mít ještě někdo s tímto problém, tak stačí posunout řez v půdorysu, třeba jenom o 0,1mm - tím by se neměla vůbec narušit návaznost případných dokreslených 2D prvků v řezu na řezaný model.
|
úte srp 07, 2007 3:19 pm |
|
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 4 ] |
|