Právě je sob lis 23, 2024 6:44 pm

Příkaz z PM9: "Nastavit polygon jako rámeček kresby& 
Autor Zpráva

Příspěvek Příkaz z PM9: "Nastavit polygon jako rámeček kresby&
Kam zmizel nebo jak nahradit v AC10 příkaz z PM 9:

"Nastavit polygon jako rámeček kresby"

A jak případně vkládat automaticky kresby, jejichž obsah je pootočen o určitý úhel vůči pravoúhlému rámečku?

Existuje-li obecný způsob jak udělat průnik dvou polygonů, je to vyřešeno. Já jsem na to ale nepřišel pro případ, kdy je jeden polygon celý obsažen v druhém.

Bohužel nástroj "Detail" na toto nelze použít, přestože by byl ideální, ale nepřenáší s sebou všechny prvky z půdorysu - např. kóty nebo razítka zón.

úte kvě 22, 2007 7:59 pm
Moderátor
Moderátor

Příspěvek Re: Příkaz z PM9: "Nastavit polygon jako rámeček kresby
koudys píše:
Kam zmizel nebo jak nahradit v AC10 příkaz z PM 9:

"Nastavit polygon jako rámeček kresby"

A jak případně vkládat automaticky kresby, jejichž obsah je pootočen o určitý úhel vůči pravoúhlému rámečku?

Existuje-li obecný způsob jak udělat průnik dvou polygonů, je to vyřešeno. Já jsem na to ale nepřišel pro případ, kdy je jeden polygon celý obsažen v druhém.

Bohužel nástroj "Detail" na toto nelze použít, přestože by byl ideální, ale nepřenáší s sebou všechny prvky z půdorysu - např. kóty nebo razítka zón.

Nastavování polygonu jako rámečku kresby už není nutné, protože v AC10 lze obrázek lámat dle libosti a není nutné proto nic "zapínat".

To vkládání natočených kreseb nějak nechápu, vloženou kresbu můžete sám otáčet libovolně a jak jsem řekl, i přizpůsobovat vzhled a tvar rámečku.

AC 5 ...... 23

úte kvě 22, 2007 9:39 pm

Příspěvek 
Jde o to, že mám bytový dům s cca 200 byty a jednotlivé byty je potřeba vypublikovat na tiskárnu, do PDF, atd., tedy vložit jako kresby do výkresů. Navíc dům se skládá z různě pootočených osových sítí, tedy i jednotlivé byty jsou v celku různě otočené. Jestliže je chci ale tisknou samostatně, chci mít osový systém natočen jinak. Samozřejmě vše mohu udělat ručně - uložit půdorys s několika byty do pohledu, pohled do kresby, kresbu pak pootočit, z kresby vyříznout byt (vyříznout několikabodovým polygonem) to vše 200 x - připadám si jak cvičená opice. Kdyby šlo dělat průnik 2 polgonů jednoduše bych rozkopíroval např. šrafu a tu pak několikrát použil jako hranici, podle které kresbu ořezávat. Skutečně nechápu, proč některé funkce mizí bez náhrady.

Ale jinak: lze v AC 10 provést boolovskou 2D operaci průnik 2 libovolných polygonů?

To by snad v CADu takového kalibru jako je AC jít mohlo?

úte kvě 22, 2007 10:33 pm