|
|
Právě je ned lis 24, 2024 7:34 pm
|
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 5 ] |
|
rez konstrukcemi, nikoliv objekty
Autor |
Zpráva |
milis
Registrován: pon pro 26, 2005 4:18 pm Příspěvky: 112 Bydliště: HK
|
rez konstrukcemi, nikoliv objekty
zdravim, rad bych se zeptal, zda jde nastavit prvky, ktere chci a popripade nechci rezat. Jde mi o to, kdyz provedu rez domem, ktery jsem vybavil napr. zarizovacimi predmety (3D objekty), tak jestli lze nerezat zarizovacimi predmety, nebo objekty a rezat jen konstrukce. Urcite to nekde musi jit nastavit, jenom mi nejak uslo kde:-) Diky za pomoc
AC SE
|
úte led 16, 2007 7:03 pm |
|
|
CADmaster
Moderátor
Registrován: úte zář 20, 2005 3:17 pm Příspěvky: 1016 Bydliště: Praha
|
Re: rez konstrukcemi, nikoliv objekty
milis píše: zdravim, rad bych se zeptal, zda jde nastavit prvky, ktere chci a popripade nechci rezat. Jde mi o to, kdyz provedu rez domem, ktery jsem vybavil napr. zarizovacimi predmety (3D objekty), tak jestli lze nerezat zarizovacimi predmety, nebo objekty a rezat jen konstrukce. Urcite to nekde musi jit nastavit, jenom mi nejak uslo kde:-) Diky za pomoc
AC SE
A co zkusit běžnou praxi ?: ))) tj, že si vypnu hladinu (vrstvu) se zařizovacími předměty, nábytkem atp. a nechám si jen konstrukce. Když to mám správně uložené v navigátoru, tak je to uplně bez problému.
stř led 17, 2007 9:23 am |
|
|
milis
Registrován: pon pro 26, 2005 4:18 pm Příspěvky: 112 Bydliště: HK
|
to taky tak delam, ale pokud tvorim rez, prepinam mezi nim a pudorysem a v pudoryse zase ty zarizovaky potrebuju videt. to znamena, ze si porad vypinam a zapinam hladiny, dost to zdrzuje.... (pokud nechci prijit o model zarizovacich predmetu) - jasne jde to resit nekolika zpusoby, jako zkopirovat zarizovaky do pomocneho podlazi tam je rozlozit a nelepit cary na objekty, tim se neztrati model a v pudoryse je mam, ALE....... tahle funkce by tam ale nekde mohla byt. Jen nevim kde
|
stř led 17, 2007 11:07 am |
|
|
LubosC
Moderátor
Registrován: pon srp 15, 2005 4:32 pm Příspěvky: 1393 Bydliště: Praha
|
pokud pri prepínání potrebujete zaroven schovavat hladiny nebo jinak nastavovat nektere veci v archicadu .Tak používejte pohledy (ty si nastavení pamatují) a nepoužívejte mapu (ta přepína zdroje ale zachovává poslední nastavení)
_________________ LubosC API pro Archicad ; GDL všechny urovně ; Rozpočty ; Napojení a databáze ; nový email : cipra (zavináč) cline (tečka) cz
|
stř led 17, 2007 11:55 am |
|
|
CADmaster
Moderátor
Registrován: úte zář 20, 2005 3:17 pm Příspěvky: 1016 Bydliště: Praha
|
milis píše: to taky tak delam, ale pokud tvorim rez, prepinam mezi nim a pudorysem a v pudoryse zase ty zarizovaky potrebuju videt. to znamena, ze si porad vypinam a zapinam hladiny, dost to zdrzuje.... (pokud nechci prijit o model zarizovacich predmetu) - jasne jde to resit nekolika zpusoby, jako zkopirovat zarizovaky do pomocneho podlazi tam je rozlozit a nelepit cary na objekty, tim se neztrati model a v pudoryse je mam, ALE....... tahle funkce by tam ale nekde mohla byt. Jen nevim kde
Přesně tak jak říká LubosC, musíte používat navigátor (obsahuje sady map, pohledů a v AC10 i sady výkresů). Navigátor tu je už od verze 8.0.
Pokud práci s navigátorem neznáte, vřele doporučuji si projet nápovědu (F1) a nebo tištěný manuál.
Pak vám totiž odpadne tento "velký" problém.
stř led 17, 2007 12:14 pm |
|
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 5 ] |
|