Autor |
Zpráva |
luk
|
Atypický oblouk
Jak vytvořím střechu atypického průřezu takového průřezu...
Mám studentskou verzi archicadu verze 10
|
pon led 08, 2007 9:54 pm |
|
|
starman
Registrován: pon říj 03, 2005 7:15 am Příspěvky: 196 Bydliště: Ostrava
|
Re: Atypický oblouk
luk píše: Jak vytvořím střechu atypického průřezu takového průřezu...
Mám studentskou verzi archicadu verze 10
musí to být pomocí nástroje střecha?
_________________ P4 3.0 GHz
1,5 GB DDR 533 MHz
ATI RADEON 9550 128MB
ArchiCAD 10 CZ(1010)
ArchiCAD 9 CZ(2219), ArchiCad 8.1 CZ
|
úte led 09, 2007 8:20 am |
|
|
LubosC
Moderátor
Registrován: pon srp 15, 2005 4:32 pm Příspěvky: 1393 Bydliště: Praha
|
vasi krivku prevedete pomoci kouzelne hulky na strechu v nastaveni klenba .Nastavenim deleni kouzelne hulky nastavite mnozstvi vzniklých dílků.
2 Starman k cemu otazka která nadává zádne rady kdyby vedel z ceho to ma udelat tak se neptá. Pokud víte jak to udelat jinak nez ze stechy tak to sem rovnou napiste jinak je vase odpoved uplne zbytečna jen se tim znepřehlednuje forum.
_________________ LubosC API pro Archicad ; GDL všechny urovně ; Rozpočty ; Napojení a databáze ; nový email : cipra (zavináč) cline (tečka) cz
|
úte led 09, 2007 10:06 am |
|
|
starman
Registrován: pon říj 03, 2005 7:15 am Příspěvky: 196 Bydliště: Ostrava
|
LubosC píše: vasi krivku prevedete pomoci kouzelne hulky na strechu v nastaveni klenba .Nastavenim deleni kouzelne hulky nastavite mnozstvi vzniklých dílků.
2 Starman k cemu otazka která nadává zádne rady kdyby vedel z ceho to ma udelat tak se neptá. Pokud víte jak to udelat jinak nez ze stechy tak to sem rovnou napiste jinak je vase odpoved uplne zbytečna jen se tim znepřehlednuje forum.
stálá kritika také zaplňuje fórum,
dobře položená otázka může pomoci víc než odpověď..
_________________ P4 3.0 GHz
1,5 GB DDR 533 MHz
ATI RADEON 9550 128MB
ArchiCAD 10 CZ(1010)
ArchiCAD 9 CZ(2219), ArchiCad 8.1 CZ
|
úte led 09, 2007 10:18 am |
|
|
luk
|
A šlo by to pomocí nějakého jiného nástroje, než střecha, dejme tomu že je to průřez nějakého přihradového vazníku...a je to ze dřeva, šíroké 200mm a vysoké 600mm
starman píše: luk píše: Jak vytvořím střechu atypického průřezu takového průřezu...
Mám studentskou verzi archicadu verze 10 musí to být pomocí nástroje střecha?
|
sob led 13, 2007 12:23 pm |
|
|
CADmaster
Moderátor
Registrován: úte zář 20, 2005 3:17 pm Příspěvky: 1016 Bydliště: Praha
|
luk píše: A šlo by to pomocí nějakého jiného nástroje, než střecha, dejme tomu že je to průřez nějakého přihradového vazníku...a je to ze dřeva, šíroké 200mm a vysoké 600mm
Pokud to má být jen profil, tebou daného tvaru v řezu, zatím bych volil nejjednodušší možnost. Nakreslil bych si to jak to máš v tom řezu, s těmi parametry co udáváš, udělal bych z toho desku, tu bych si nechal kolmo postavit v 3D okně a uložil jako GSM objekt. Materiál si přiřadíš sám ...
ned led 14, 2007 2:20 pm |
|
|
luk
|
CADmaster píše: luk píše: A šlo by to pomocí nějakého jiného nástroje, než střecha, dejme tomu že je to průřez nějakého přihradového vazníku...a je to ze dřeva, šíroké 200mm a vysoké 600mm
Pokud to má být jen profil, tebou daného tvaru v řezu, zatím bych volil nejjednodušší možnost. Nakreslil bych si to jak to máš v tom řezu, s těmi parametry co udáváš, udělal bych z toho desku, tu bych si nechal kolmo postavit v 3D okně a uložil jako GSM objekt. Materiál si přiřadíš sám ...
jak se postaví deska ve 3d
|
ned led 14, 2007 4:22 pm |
|
|
CADmaster
Moderátor
|
luk píše: CADmaster píše: luk píše: A šlo by to pomocí nějakého jiného nástroje, než střecha, dejme tomu že je to průřez nějakého přihradového vazníku...a je to ze dřeva, šíroké 200mm a vysoké 600mm
Pokud to má být jen profil, tebou daného tvaru v řezu, zatím bych volil nejjednodušší možnost. Nakreslil bych si to jak to máš v tom řezu, s těmi parametry co udáváš, udělal bych z toho desku, tu bych si nechal kolmo postavit v 3D okně a uložil jako GSM objekt. Materiál si přiřadíš sám ... jak se postaví deska ve 3d
Nastavení 3D zobrazení. Jedná se o stejný postup při tvorbě GDL objektu jako v tomto návodu: http://www.archiforum.cz/viewtopic.php?t=330
ned led 14, 2007 4:40 pm |
|
|
LuW.
|
má studentská verze trussmaker? roleta 3Dmodel/speciality3D modelu/trussmaker....Pokud ano, stačí nakreslit v půdorysu, nebo okně řezu, potřebný tvar vazníku z čar a oblouků (ne spline)....označit a zavolat funkci vytvoř vazník. V dialogu pak nastavit plný profil s příslušnou dimenzí 200/600.....po potvrzení trussmaker vyzve k pojmenování a uložení vazníku ...... samostatný knihovní prvek vazníku se hned vloží do půdorysu.....dále pracuji jako s knihovním prvkem...
|
pon led 15, 2007 8:09 pm |
|
|
luk
|
Pomocí nástroje trussmaker neudělám libovolný průřez...a když si chci vytvořit pomocí nového gdl prvku a navodu cadmastera, tak mi to pořád háže chyby, připadně se mi deska vůbec na výšku neotočí...je to divné
|
úte led 16, 2007 11:28 am |
|
|
CADmaster
Moderátor
|
luk píše: Pomocí nástroje trussmaker neudělám libovolný průřez...a když si chci vytvořit pomocí nového gdl prvku a navodu cadmastera, tak mi to pořád háže chyby, připadně se mi deska vůbec na výšku neotočí...je to divné
Jak to, že se ti deska neotočí ??? A jaké chyby ti to háže ? Dej k obrázku pár kót a já ti to klidně uložím do GSM. Tedy pokud by ti to stačilo, tak jak jsem popisoval.
úte led 16, 2007 12:17 pm |
|
|
luk
|
Mně to se otočí pouze tehdy, když do té desky udělám alespon jeden otvor jakékoliv velikosti...což mi zas tak nevadí...takže ok
CADmaster píše: luk píše: Pomocí nástroje trussmaker neudělám libovolný průřez...a když si chci vytvořit pomocí nového gdl prvku a navodu cadmastera, tak mi to pořád háže chyby, připadně se mi deska vůbec na výšku neotočí...je to divné Jak to, že se ti deska neotočí ??? A jaké chyby ti to háže ? Dej k obrázku pár kót a já ti to klidně uložím do GSM. Tedy pokud by ti to stačilo, tak jak jsem popisoval.
|
úte led 16, 2007 12:33 pm |
|
|