Právě je pon lis 25, 2024 12:31 pm

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 20 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Vytvoření stínů. 
Autor Zpráva
Moderátor
Moderátor

Příspěvek 
Moje rada vas problem neresi ale drobne obchazi :)
Kdyz jsou ty vanoce tak Graphisoft (od toho mate studenskou verzi Archicadu) nadelil studentum jeste jednu novinku a to artlantis Studio pro studenty . Pokud jste zminoval 3Dmax tak bude prekvapen jednoduchosti a kvalitou výstupů a hlavně rychlosti. Info a navod je na nasich stránkach http://www.cegra.cz pokud jiz mäte trvalou rocni licenci studentskeho archicadu staci se na GR zalogovat a zaskrtnout ze chcete jeste artlantis studio.

Jinak podle meho xmalda trefil přesně váš problém se stíny (animoval jste 3d okno opengl kde stiny nejsou )

pát pro 22, 2006 9:23 am

Příspěvek 
Mám to nastavené zrovna tak. A stejně je to hrozně sekavé. Poslal bych obr. toho o co mi jde, ale nevím jak to sem hodit.

pát pro 22, 2006 11:00 am

Příspěvek 
zrovna tak,... to znamena jak? :) 3d okno, nebo okno fotozobrazeni, ptz musi byt zaskrtnuto Okno Fotozobrazeni.
A predpokladam, ze sekava je animace, o tom jsem uz mluvil, jak je to nesikovne v AC.

pát pro 22, 2006 11:06 am

Příspěvek 
Za prve vypni u zdroju svetla svetlo u kamery pokud se nechystas delat prulet s celovkou na hlave ("Think like a photographer" - citace Dwight Atkinson z fora archicad-talk).

Jestli to mas trhane, tak je to mozna tim, ze mas malo mezipohledu mezi kamerami. Zjistis/upravis to tak, ze si oznacis kameru na te draze, otevres jeji nastaveni, vlevo dole kliknes na tlacitko "Draha..." a prepises cislo "Mezipohledy". Pak bude cela animace plynulejsi, pomalejsi apod. Samozrejme se to bude take dele renderovat.

Pro testovani proto nerenderuj na nejlepsi nastaveni, jinak se z toho zcvoknes. V "Nastaveni fotozobrazeni" si nastav male okno a metodu treba na "Dobra" apod. Tim nejdrive otestuj, jestli je ten prulet plynuly. Az pak si hraj se stiny apod.

LightWorks je IMHO pomerne silny nastroj, byt ho Graphisot implementoval v teto osekane verzi :( Ale daji se s tim delat pekne veci. Mrkni se na forum http://archicad-talk.graphisoft.com konkretne na Presentation - Rendering and Multimedia (http://archicad-talk.graphisoft.com/viewforum.php?f=3&sid=3ca4f40168eccf1e98ad88c729991cd0)

petr.c píše:
Nastavení fotozobrazení:
rendrovací engine Lightworks, rozlišení 72dpi,efekty vše, zdroje světla vše na 100%, vrh. stínů podle lamp.
Nastavení 3D okna:
OpenGL, stínovaný model, kontura vypnuta (když je na max. nebo i na nízkou kvalitu, tak mi to dělá červené obrysi kolem oken a dveří) průhlednost ve stín. vypnuto. pozadí jako ve foto-zobr., GDL jen 3D body
OpenGl:
vrch. s zapnuto
vyzař. zapnuto
hladké povrchy a textury zapnuto
průhlednost 70
upravit rychlost: 6, poloměr 10000
Co víc???

Jo, jinak děkuji za pomoc.

pát pro 22, 2006 11:22 am

Příspěvek 
LubosC píše:
Moje rada vas problem neresi ale drobne obchazi :)
Kdyz jsou ty vanoce tak Graphisoft (od toho mate studenskou verzi Archicadu) nadelil studentum jeste jednu novinku a to artlantis Studio pro studenty . Pokud jste zminoval 3Dmax tak bude prekvapen jednoduchosti a kvalitou výstupů a hlavně rychlosti. Info a navod je na nasich stránkach http://www.cegra.cz pokud jiz mäte trvalou rocni licenci studentskeho archicadu staci se na GR zalogovat a zaskrtnout ze chcete jeste artlantis studio.

Jinak podle meho xmalda trefil přesně váš problém se stíny (animoval jste 3d okno opengl kde stiny nejsou )

Ten program mám taky, ale nějak se mi nedaří tam dostat projekt z ArchiCadu. Zeptám se jako úplný blb: Co to vlastně dokáže? Vyřeší to můj problém? To znamená, budu tam snad schopen vytvořit přelet v dobré kvalitě?

Protože ten co jsem ted schopen vytvořit, není lepší jako když otáčím "domem" pomocí myši. Ale přitom obrázek to dokáže vyrendrovat ve velice slušné kvalitě. Třeba at to trvá celou noc, ale hlavně aby to trochu vypadalo. Všem děkuji za snahu.

pát pro 22, 2006 8:57 pm
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 20 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2