|
|
Právě je ned lis 24, 2024 7:52 pm
|
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 5 ] |
|
Seskupovaní, uvolňování skupiny... podle mě chyba Archicadů.
|
Autor |
Zpráva |
starman
Registrován: pon říj 03, 2005 7:15 am Příspěvky: 196 Bydliště: Ostrava
|
tak jak tak vrtám do 10tky, našel jsem s kolegou chybu archicadu...
pokud mám prvky,čary cokoliv seskupené, a zapnu uvolnovaní skupin,
potvrdím si, že když kliknu na řekněme stůl, označí se i židle.. ok?
ted.. vypnu uvolnovaní skupiny(alt+g)... a označím stůl a židle už se sama k němu nehlásí, je označen jen ten stůl...ale židlé ví že k němu patří, jen se neoznačí..ok?
zapomenu že mám či nemám zapnut uvolnovaní skupiny
a vesele jdu kopírovat mezi dvěmi archicady...
a v druhém archicadu už zjištuji že stůl ani židle už nevědí že k sobě kdy patřili v prvním archicadu...
se židlí a stolem je to sranda..
ale bytový dům, s tepelnou izolací ve slepácích, kde nemá co dělat..při odstraňování dokázala trochu zatopit...zvládli jsme to, a dáme si bacha...
TOTO BY MĚL ARCHICAD UMĚT!!!
_________________ P4 3.0 GHz
1,5 GB DDR 533 MHz
ATI RADEON 9550 128MB
ArchiCAD 10 CZ(1010)
ArchiCAD 9 CZ(2219), ArchiCad 8.1 CZ
|
čtv pro 07, 2006 4:04 pm |
|
|
LuW.
|
myslím, že tady oprava není potřebná. Stačí prostě nezapomenout, že před kopírováním do schránky je nutné zapnout uvolňování skupin. Pak vše funguje korektně. Tedy pokud jsem správně pochopil Váš problém.....
|
sob pro 09, 2006 5:34 pm |
|
|
Dusales
Registrován: stř pro 06, 2006 12:02 pm Příspěvky: 9 Bydliště: Západ
|
Re: Seskupovaní, uvolňování skupiny... podle mě chyba Archic
starman píše: tak jak tak vrtám do 10tky, našel jsem s kolegou chybu archicadu... pokud mám prvky,čary cokoliv seskupené, a zapnu uvolnovaní skupin, potvrdím si, že když kliknu na řekněme stůl, označí se i židle.. ok? ted.. vypnu uvolnovaní skupiny(alt+g)... a označím stůl a židle už se sama k němu nehlásí, je označen jen ten stůl...ale židlé ví že k němu patří, jen se neoznačí..ok? zapomenu že mám či nemám zapnut uvolnovaní skupiny a vesele jdu kopírovat mezi dvěmi archicady... a v druhém archicadu už zjištuji že stůl ani židle už nevědí že k sobě kdy patřili v prvním archicadu... se židlí a stolem je to sranda.. ale bytový dům, s tepelnou izolací ve slepácích, kde nemá co dělat..při odstraňování dokázala trochu zatopit...zvládli jsme to, a dáme si bacha... TOTO BY MĚL ARCHICAD UMĚT!!!
Nemám 10, ale s jestli myslíme totéž, taky mě to irituje od 6.5 do 8.1:
Skupina= židle+stul /skupina zakroužkovaná/
Je uvolněné seskupování (ctrl+G, přepínač seskupování)
Oba prvky skupiny (židle a také stůl) jsou označeny /označení je kroužkové/
-> kopírování
-> kopie bude černá (uvolněná).
Zákeřně to funguje při kopii AC->AC, když má jeden Archicad vypnuté seskupování (přesněji - vypnuté seskupení u původního AC , u druhého AC nevadí...ale kdo to uhlídá, že )
Řeším to kontrolním klikem (posunem) =označení skupiny, nebo aktivním bodem (u početné skupiny) , který je mimo označovaný prostor. Jakoby "uchopovací bod" fungující pouze u zapnutého seskupení.
D.S.
|
pon pro 11, 2006 9:00 pm |
|
|
starman
|
LuW. píše: myslím, že tady oprava není potřebná. Stačí prostě nezapomenout, že před kopírováním do schránky je nutné zapnout uvolňování skupin. Pak vše funguje korektně. Tedy pokud jsem správně pochopil Váš problém.....
toto chápu, a bohužel se tak budu řídit,
ale pokud se hledá chyba, proč se šrafy neseskupily, a musí se mazat čarka po čárcee, dost to naštve...
jen jsem na toto chtěl upozornit, že se archicad chová nelogicky
1,5 GB DDR 533 MHz
ATI RADEON 9550 128MB
ArchiCAD 10 CZ(1010)
|
úte pro 19, 2006 1:18 pm |
|
|
starman
|
Re: Seskupovaní, uvolňování skupiny... podle mě chyba Archic
Dusales píše: starman píše: tak jak tak vrtám do 10tky, našel jsem s kolegou chybu archicadu... pokud mám prvky,čary cokoliv seskupené, a zapnu uvolnovaní skupin, potvrdím si, že když kliknu na řekněme stůl, označí se i židle.. ok? ted.. vypnu uvolnovaní skupiny(alt+g)... a označím stůl a židle už se sama k němu nehlásí, je označen jen ten stůl...ale židlé ví že k němu patří, jen se neoznačí..ok? zapomenu že mám či nemám zapnut uvolnovaní skupiny a vesele jdu kopírovat mezi dvěmi archicady... a v druhém archicadu už zjištuji že stůl ani židle už nevědí že k sobě kdy patřili v prvním archicadu... se židlí a stolem je to sranda.. ale bytový dům, s tepelnou izolací ve slepácích, kde nemá co dělat..při odstraňování dokázala trochu zatopit...zvládli jsme to, a dáme si bacha... TOTO BY MĚL ARCHICAD UMĚT!!! Nemám 10, ale s jestli myslíme totéž, taky mě to irituje od 6.5 do 8.1: Skupina= židle+stul /skupina zakroužkovaná/ Je uvolněné seskupování (ctrl+G, přepínač seskupování) Oba prvky skupiny (židle a také stůl) jsou označeny /označení je kroužkové/ -> kopírování -> kopie bude černá (uvolněná). Zákeřně to funguje při kopii AC->AC, když má jeden Archicad vypnuté seskupování (přesněji - vypnuté seskupení u původního AC , u druhého AC nevadí...ale kdo to uhlídá, že ) Řeším to kontrolním klikem (posunem) =označení skupiny, nebo aktivním bodem (u početné skupiny) , který je mimo označovaný prostor. Jakoby "uchopovací bod" fungující pouze u zapnutého seskupení. D.S.
PŘESNĚ STEJNÉ..)
dobrá finta,.. ok zkusíme to použít)
1,5 GB DDR 533 MHz
ATI RADEON 9550 128MB
ArchiCAD 10 CZ(1010)
|
úte pro 19, 2006 1:19 pm |
|
|
|