|
|
|
|
Právě je sob lis 23, 2024 9:47 pm
|
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 6 ] |
|
Autor |
Zpráva |
ivana
|
šablona Archicadu
Dobrý den,
mám dotaz :
Vytvářím novou šablonu a mám problém.
nastavím veškeré nástroje - zeď ,okno, dveře a pod. Po uložení dám otevřít projekt z této nové šablony a bohužel si ArchiCad nezapamatoval moje nastavení těchto nástrojů.
V čem dělám chybu?
Díky.
|
čtv říj 26, 2006 12:46 pm |
|
|
LubosC
Moderátor
Registrován: pon srp 15, 2005 4:32 pm Příspěvky: 1393 Bydliště: Praha
|
Myslim ze je problem v tom co si myslite ze si sablona ma pamatovat.
ano pamatuje si dvere jako prvek a nastaveni v dialogu ale parametry jsou vzdy implicitni. Pokud to byl tento problem pak to bylo jednoduche.
Tady urcite je jednodussi si udelat nejaka oblibena nastavení.
Co se tyče zdi šablona si pamatuje veskera nastaveni ve zdi.
_________________ LubosC API pro Archicad ; GDL všechny urovně ; Rozpočty ; Napojení a databáze ; nový email : cipra (zavináč) cline (tečka) cz
|
čtv říj 26, 2006 12:50 pm |
|
|
ivana
|
Děkuji za pomoc.
Já myslela, že to bude fungovat jako v 9-tce. Tam si šablona nesla přednastavené nástroje sebou.
Jde mi o to, že šablonu dělám i pro méně zdatné kolegy a určitě by bylo jednosušsí kliknout na dveře a upravovat pouze rozměr (u těch nejpoužívanějších), než zmáčknout oblíbené a pak nastavovat.
Já jen, že mě to překvapilo, ta změna oproti 9-tce.
Takže ješte jednou díky
|
čtv říj 26, 2006 3:32 pm |
|
|
ivana
|
Ještě dotaz:
Pokud použiji oblíbené nastavení v nástroji: vím, že jej nedokážu přepsat, kde jej prosím najdu pro případné smazání.
Díky.
|
čtv říj 26, 2006 3:51 pm |
|
|
CADmaster
Moderátor
Registrován: úte zář 20, 2005 3:17 pm Příspěvky: 1016 Bydliště: Praha
|
ivana píše: Děkuji za pomoc. Já myslela, že to bude fungovat jako v 9-tce. Tam si šablona nesla přednastavené nástroje sebou. Jde mi o to, že šablonu dělám i pro méně zdatné kolegy a určitě by bylo jednosušsí kliknout na dveře a upravovat pouze rozměr (u těch nejpoužívanějších), než zmáčknout oblíbené a pak nastavovat. Já jen, že mě to překvapilo, ta změna oproti 9-tce.
Takže ješte jednou díky
Ale přeci pokud máte uložené nástroje v oblíbených, tak to je stejné jako předdefinované, ba dokonce ještě lepší. Můžete kolegům nastavit např ostění dveří pro příčky i nosné obvodové stěny atp. Ikonku oblíbených (žlutá hvězdička) můžete umístit do nějakého nástrojového rámečku a tak bude vždy hned po ruce. Pak by jen klikli na ikonku, zvolili si druh dveří a jen měnili rozměry.
čtv říj 26, 2006 3:53 pm |
|
|
ivana
|
Tak nic,
už jsem to našla....
|
čtv říj 26, 2006 4:06 pm |
|
|
|