|
|
|
|
Právě je sob lis 23, 2024 6:41 am
|
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 6 ] |
|
Označování překrytých prvků
Autor |
Zpráva |
Lukáš
|
Označování překrytých prvků
Dobrý den,
mam problem s označováním překrytých prvků v Archicadu 10. V 9ce to fungovalo tak, že pokud se mi překrývali dva prvky např. čára a zeď, tak stačilo mít v nástrojovém rámečku označenou (aktivní) čáru a při kliku pravým tlačítkem se mi označila čára, v 10ce se mi vždy označuje "to druhé", čili to co zrovna nepotřebuji. Nevíte někdo co s tím?
Díky.
|
stř srp 30, 2006 3:03 pm |
|
|
CADmaster
Moderátor
Registrován: úte zář 20, 2005 3:17 pm Příspěvky: 1016 Bydliště: Praha
|
Dobrý den, po najetí na místo kde se překrývá x prvků stačí vyčkat. Archicad sám (defaultně modře) nastíní co je "zabráno", pokud chcete označit tak kliknete. Pokud chcete označit něco jiného, jen zmáčkněte tabulátor a archicad vám předznačí další a další prvky co se skrývají. Až "nalistujete" ten co chcete, tak stačí kliknout pro výběr.
Toto je jedno z nových vylepšení AC 10.
stř srp 30, 2006 3:06 pm |
|
|
Lukáš
|
No tedka jsem to zkusil, a funguje mi to pouze s nastrojem sipka, nejde to bez toho, abych musel zmenit nástroj cara na sipku?
|
stř srp 30, 2006 3:13 pm |
|
|
Lukáš
|
Jinak diky za radu.
|
čtv srp 31, 2006 6:55 am |
|
|
CADmaster
Moderátor
Registrován: úte zář 20, 2005 3:17 pm Příspěvky: 1016 Bydliště: Praha
|
Lukáš píše: No tedka jsem to zkusil, a funguje mi to pouze s nastrojem sipka, nejde to bez toho, abych musel zmenit nástroj cara na sipku?
Lze to jen s nástrojem šipka (výběr), ale to by nemělo vadit ne ? Když si vyberete prvek který potřebujete tak si rovnou celkem rychle můžete převzít jeho vlastnosti (ALT).
čtv srp 31, 2006 8:21 am |
|
|
LubosC
Moderátor
Registrován: pon srp 15, 2005 4:32 pm Příspěvky: 1393 Bydliště: Praha
|
oznacovani jde preci jen se sipkou
nebo s cimkoliv pomoci shiftu a tam funguje tabulator taky mas oznacenou vec a skaces na tu co ches editovat.
_________________ LubosC API pro Archicad ; GDL všechny urovně ; Rozpočty ; Napojení a databáze ; nový email : cipra (zavináč) cline (tečka) cz
|
pát zář 01, 2006 11:35 pm |
|
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 6 ] |
|