|
|
|
|
Právě je čtv lis 21, 2024 10:18 pm
|
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 5 ] |
|
Převod textu na VELKÁ PÍSMENA?
Autor |
Zpráva |
Mogami
|
Převod textu na VELKÁ PÍSMENA?
Dobrý den Dělám na bakalářské práci a všchny texty jsem psal stylem: Obvodové nosné zdivo Porotherm a potřebuji to převést na OBVODOVÉ NOSNÉ ZDIVO POROTHERM. Ve wordu je nástroj na převod malá/velká písmena. Je něco podobného i v Achicadu? Pokud ne čeká mně to všechno přepisovat ručně Děkuji za jakékoliv rady
|
pát kvě 15, 2015 9:28 am |
|
|
Matěj Šebek
|
Re: Převod textu na VELKÁ PÍSMENA?
Dobrý den,
MS Word je textový editor, proto nabízí pokročilejší úpravy textu - ArchiCAD převést text na verzálky bohužel neumí.
Zkuste se ale ještě podívat, jestli nenajdete technický font, který mínusky vůbec nemá a skládá se pouze z verzálek. Pokud byste nastavil tento, nemusel byste nic přepisovat.
MŠ
|
pát kvě 15, 2015 9:36 am |
|
|
LuW.
|
"ručně" myšleno zkopíruji text do wordu, změním na všechna velká a vložím zpět do archicadu?
Takto si v těchto případech pomáhám já...
_________________ ArchiCAD_23, ThinkPad T530, Win10(64)
|
pát kvě 15, 2015 9:53 am |
|
|
Gluteus Maximus
|
Kopírovat tam a zpátky, to by šlo asi tak jen u nějakých poznámek na výkresech, ale co třeba poznámky na výkresech (např. krátké texty nástrojem poznámka...). A že jich tam občas bývá... Super řešení je skutečně najít na netu takový font, kde "malá písmena" vypadají jako "velká písmena". Z hlavy vím o fontu Trajan, jenže ten je patkový a to by se oponentovi a komisi nemuselo moc líbit...
_________________ Uživatel fóra od roku 2006. Archicad 6.5 ~ Archicad 23 BIM manager
|
pát kvě 15, 2015 11:16 am |
|
|
Matěj Šebek
|
Osobně mi patkové fonty absolutně nevadí (ani do technických výkresů) - ale to je jiná kapitola.
Měl jsem na mysli přesně ten postup, který uvádíte. Fontů, které zkrátka nemají "malá písmenka (mínusky) lze najít určitě celá řada.
M.
|
pát kvě 22, 2015 1:18 pm |
|
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 5 ] |
|