|
|
|
|
Právě je sob lis 23, 2024 3:48 pm
|
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 6 ] |
|
Autor |
Zpráva |
redbull12
|
Řez krytiny
Dobrý den, chci se zeptat, zda jde v řezu nastavit případně jak udělat, aby mi to vykreslovalo např. keramickou krytinu, hřebenáče atd.. Momentálně mi to udělá pouze čáru, tak zda to nejde nijak nastavit. V příloze zasílám jpg řezu z autocadu. Díky za info V.
Přílohy:
Bez názvu.jpg [ 177.42 KiB | Zobrazeno 9629 krát ]
|
pon čer 30, 2014 11:02 am |
|
|
jirat
|
Re: Řez krytiny
Řez je vykreslovaný přímo z 3D modelu, jinými slovy, co bude v modelu bude i v řezu. Hřebenáče najdete v knihovně objektů ArchiCADu. Tašky byste si musel nějak vymodelovat, nebo použít "originál Graphisoft" doplněk.
Upřímně, modelovat krytinu není pro normální práci úplně vhodné (zbytečně se tím model nafukuje), snad jedině pro realistické fotovizualizace.
Úplně teoreticky by bylo možné nakreslit si vlastní symbolovou výplň krytiny, ale horní hrana bude vždy rovná (zuby mohou být nakresleny výplní, nad nimi bude linka prvku střechy v řezu). Nemyslím si, že je to nutné. Takovýto detail nepatří do měřítka 1:50.
_________________ ing. Michal Jirát Business Centrum Mikrotechna a.s. NOSCALE architects, s.r.o. Odborná rada pro BIM Výuka ArchiCADu na FA ČVUT
Realizační dokumentace a rekonstrukce v AC23 s přehledem, teamwork2 je super a prezentace pomocí BIMx nemá chybu
|
pát črc 04, 2014 12:29 pm |
|
|
Karmali
Registrován: úte úno 27, 2007 9:15 am Příspěvky: 270 Bydliště: Plzeň
|
Vím že tondach měl doplněk pro střešní krytinu, ale byl v maďarštině Zkuste vyzkoušet
_________________ Archicad 22, Artlantis Studio 6, Twinmotion Co nejvíc věcí ve 3D a co nejmíň dokreslování
|
ned črc 06, 2014 7:28 pm |
|
|
CADmaster
Moderátor
Registrován: úte zář 20, 2005 3:17 pm Příspěvky: 1016 Bydliště: Praha
|
Karmali píše: Vím že tondach měl doplněk pro střešní krytinu, ale byl v maďarštině Zkuste vyzkoušet Byl v Maďarštině a už v té verzi, pro kterou byl vydáván (tuším někde kolem 8.1) vyhazoval mrtě chyb. Několikrát jsem ho kvůli vizualizacím zkoušel, ale nikdy bez větších a hlavně kýžených úspěchů : (
pon črc 07, 2014 9:32 am |
|
|
Karmali
Registrován: úte úno 27, 2007 9:15 am Příspěvky: 270 Bydliště: Plzeň
|
Omlouvám se za staré info je pravda že jsem s ním pracoval naposledy ve verzi 12 ale šlapal docela spolehlivě. Používal jsem také pouze pro vizualizace.
_________________ Archicad 22, Artlantis Studio 6, Twinmotion Co nejvíc věcí ve 3D a co nejmíň dokreslování
|
pon črc 07, 2014 6:00 pm |
|
|
maugggly
|
_________________ lo
|
stř zář 03, 2014 8:54 pm |
|
|