Dobrý den, chtěl bych se zeptat jak mám nejefektivněji nastavit kóty pro okna v AC16 v případech: 1) v případě balkónových dveří se mi nekótoval celkový otvor s parapetem - lze to nějak nastavit, aby se mi kótovalo zvlášť okno a zvlášť dveře? 2) pokud dám více jednotlivých oken vedle sebe (potřebuji např různé rozměry a parapety), automatické kótování mi správně okótuje šířky avšak automatická kóta parapetu se mi vytvoří pouze u jednoho (a ne u všech oken na označené kótě).
(viz příloha)
Díky za radu.
Přílohy:
Kóty oken.JPG [ 33.94 KiB | Zobrazeno 8349 krát ]
čtv bře 20, 2014 3:50 pm
Jan Beneš
Re: Kótování okenních otvorů
Snad vám ještě odpověď k něčemu bude, protože předpokládám, že už jste to vyřešil.. Já bych to asi řešil pomocí dvou prvků - dvě okně, okno a dveře, které bych okótoval samostatně a použil automatické kótování parapetu. Varianta 2 - použít jeden prvek (balkónové dveře, okno s bočním světlíkem - lze zvýšit parapet) a výšku parapetu dopsal ručně..
Bohužel ani bod jedna ani bod dva kótování parapetu neumí. Vždy je nutné doladit ručně . Pro vás ještě jedna rada výšku zapsanou v závorce lze ovlivnit tl. podlahové konstrukce, kterou kótování parapetu odčítá
Přílohy:
parapet.gif [ 195.3 KiB | Zobrazeno 8132 krát ]
_________________ Archicad 22, Artlantis Studio 6, Twinmotion Co nejvíc věcí ve 3D a co nejmíň dokreslování
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 22 návštevníků
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru