Právě je ned čer 24, 2018 3:50 am




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 
Problem s materialy 
Autor Zpráva

Registrován: pon črc 11, 2011 10:23 pm
Příspěvky: 5
Příspěvek Problem s materialy
Potřebovala bych poradit, nevim kde by mohla být chyba. Ve vlastnosti zdi nebo střechy nebo jineho prvku si jako vzdy nastavim materialy, kdyz ale nastavim tri ruzne, nebo jeden ze tri.. ve 3D se to vubec neprojevi, zustava pouze jeden material, přitom nevim ktery z nich.
nechtělo by se mi přeinstalovavat.. mam studenstkou licenci archicadu 14
děkuji za radu..


pon črc 11, 2011 10:35 pm
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: stř kvě 04, 2011 7:46 pm
Příspěvky: 73
Příspěvek Re: Problem s materialy
A nemáte aktivní tlačítko ,,připojit materiály''?? Potom když nastavíte jeden materiál, tak se ostatní nastaví stejně. To tlačítko je vedle materiálů.


čtv srp 04, 2011 6:18 am
Profil

Registrován: čtv čer 21, 2007 8:48 pm
Příspěvky: 258
Příspěvek Re: Problem s materialy
ako vravim vzdy pri podobnych problemoch...dost by pomohli screeny kde su zachytene konkretne chyby..

_________________
lo


čtv srp 04, 2011 12:52 pm
Profil

Registrován: pon črc 11, 2011 10:23 pm
Příspěvky: 5
Příspěvek Re: Problem s materialy
Bohuzel PC odešel do servisu takže vám se screeny pomoct nemuzu.. pokusiim se to popsat jeste jednou, podrobneji, protoze prvni zprava byla v zoufalstvi vyvolanem nutnou potrebou s tim neco udelat..

Material jsem nastavila odkliknutim spojovaciho tlacitka. Archicad pouzivam uz tak ctvrtym rokem a myslim ze uz uplny zacatecnik nejsem, ale porad prichazim na nove zpusoby cim me "dostane"

radeji uvedu priklad:
mam zabradli, ve vlastnostech materialu mam pouzit materialy prvku, vsude mam nastavenou mosaz, ve 3d se mi zobrazuje vsude mosaz. Pokud na draty dam cernou a ostatni mam mosaz, zobrazuje se mi vsude cerna. Pokud dam na sloupky zelenou, na madlo mosaz, na draty cernou, zobrazuje se mi vsude mosaz..
vyzkousela jsem: prestavet model, reinstalovat, poslat nekomu jinemu (tam se to zobrazuje normalne), materialy mam vsechny, v novem vykrese to funguje stejne... a v artlantisu se to zobrazuje spravne..
mam archicad 14 64 bit, artl 3
jeste bych doplnila parametry notebooku, ale bohuzel, protoze je v servisu a ja si je nepamatuji.. kazdopadne w7 64 bit, myslim 2GB RAM

doufam, ze az se pc vrati ze uz to bude fungovat, ale zajimalo by me cim to a jak to..
diky


pát srp 05, 2011 9:13 am
Profil

Registrován: pon črc 11, 2011 10:23 pm
Příspěvky: 5
Příspěvek Re: Problem s materialy
tak PC je zpet a odpověď po téměř měsíci žádná.. moc vám všem DÍÍÍKY.. :!: :shock:
a problém je opět zde.. uplně stejný...
zde jsou slibene screeny..

http://www.ulozto.cz/10131372/archicad-zip


stř srp 31, 2011 12:00 pm
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: stř kvě 04, 2011 7:46 pm
Příspěvky: 73
Příspěvek Re: Problem s materialy
Nevím čím to je, ale začlo mi to dělat z ničeho nic taky. Při nejhorším za chvíli vyjde 15 :-)


stř srp 31, 2011 9:50 pm
Profil

Registrován: pon črc 11, 2011 10:23 pm
Příspěvky: 5
Příspěvek Re: Problem s materialy
No tak aspoň v tom nejsem sama.. ale je to dost malá útěcha.. nejsem si totiž jistá, jestli pomůže přechod na další verzi, když nepomůže ani kompletní přeinstalace PC.. :roll:


čtv zář 01, 2011 8:41 am
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: stř kvě 04, 2011 7:46 pm
Příspěvky: 73
Příspěvek Re: Problem s materialy
To přeci není možné, aby byl problém mezi nebem a zemí. Kompletní reinstal Archicadu musí problém vyřešit. Když mi to ještě před pár dny šlo bez problému, tak musí být problém v nějaké blbosti. Každopádně jsem zkusil vše co mě napadlo a vůbec nevim, v čem je zakopanej pes. Vznesl jsem dotaz na novej hotline cegry a snad mi někdo poradí. I když teď mě napadá, že v době, kdy to začlo, tak sem instaloval nový grafický ovladače. Zkuste dát jiné ovladače grafiky. Já to teď zkusím.


čtv zář 01, 2011 12:51 pm
Profil

Registrován: pon črc 11, 2011 10:23 pm
Příspěvky: 5
Příspěvek Re: Problem s materialy
jak uz jsem psala reinstalace archicadu mi nepomohla.. nepomohla ani reinstalace celeho operacniho systemu.. tudíž i stažení nových ovladačů na garfickou.. samozřejmě by to být mohla.. každopadně pak napište jak to dopadlo..


čtv zář 01, 2011 3:04 pm
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: stř kvě 04, 2011 7:46 pm
Příspěvky: 73
Příspěvek Re: Problem s materialy
tak je hotovo slečno...opravdu to bylo grafickým adaptérem. Máte nainstalovaný nejnovější hotfix?? Nejnovější ovladače grafické karty nemusejí fungovat správně na starších hotfixech. Zkuste si stáhnout nejnovější hotfix (nejjednodušší je v archicadu najet do nabídky nápověda a tam už by měli být odkazy na graphisoft). Pokud to ani pak nepůjde, tak to bude horší oříšek - najet na uložto.cz a najít starší grafické ovladače na vaši grafiku. Já mam naštěstí zálohované asi půl roku staré a jde to. Přeju hodně štěstí


čtv zář 01, 2011 4:08 pm
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Český překlad – phpBB.cz