|
|
Právě je pát lis 22, 2024 10:40 pm
|
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 6 ] |
|
Autor |
Zpráva |
Remo
|
Kruhový otvor v doske
Hallo, prosím Vás, vie mi niekto poradiť ako spravím kruhový otvor V DOSKE ??, ostatné otvory sa dajú pekne vyrezať cez polygonovú metódu, ale kruh neviem. V stene sa to dá bez problémov cez otvory na okná....ale ako v doske ??
|
čtv čer 23, 2011 9:45 pm |
|
|
Pavel Švanda
Moderátor
|
Re: Kruhový otvor v doske
Kruhový otvor v desce vytvoříte tak, že si ho nejprve nadefinujete kružnicí a potom jej vyříznete kouzelnou hůlkou.
Postup: Vytvořím desku, dále nástrojem kružnice definuji otvor. Označím desku, poté kliknu na nástroj deska v nástrojové paletce, se stisknutým mezerníkem kliknu do prostoru kružnice.
_________________ Intel Core i7 2630 2.0GHz, GeForce GT 540M, 8GB DDR3, W7 64
|
pon čer 27, 2011 11:50 am |
|
|
jirat
|
Pavle, kouzelnou hůlkou se nevytvoří kruh, ale polygon. "Kruh" se dá vytvořit třeba tak, že napřed vytvoříte čtverecový otvor a potom mu zakulatíte rohy. Popřípadě pomocí plovoucí paletky rovnou kreslíte křivku (oblouk).
_________________ ing. Michal Jirát Business Centrum Mikrotechna a.s. NOSCALE architects, s.r.o. Odborná rada pro BIM Výuka ArchiCADu na FA ČVUT
Realizační dokumentace a rekonstrukce v AC23 s přehledem, teamwork2 je super a prezentace pomocí BIMx nemá chybu
|
pon čer 27, 2011 10:58 pm |
|
|
Pavel Švanda
Moderátor
|
jirat píše: Pavle, kouzelnou hůlkou se nevytvoří kruh, ale polygon. "Kruh" se dá vytvořit třeba tak, že napřed vytvoříte čtverecový otvor a potom mu zakulatíte rohy. Popřípadě pomocí plovoucí paletky rovnou kreslíte křivku (oblouk). Mě tak nějak Michale přijde pořád jednodušší ta kružnice kouzelnou hůlkou Polygon se ti vytvoří jen tehdy, máš li tak nastavenou kouzelnou hůlku (menu/volby/nastavení kouzelné hůlky). Vpravo nahoře v jejím nastavení můžeš definovat, jestli chceš, aby se vytvářely segmenty (polygon) a nebo oblouky. Mám za to, že výchozím nastavením jsou oblouky, čili tomu kdo toto nastavení vůbec nezná, se vyhlazují hrany rovnou do oblouků.
_________________ Intel Core i7 2630 2.0GHz, GeForce GT 540M, 8GB DDR3, W7 64
|
úte čer 28, 2011 8:09 am |
|
|
jirat
|
Nojo, máš pravdu, nějak jsem zaspal dobu. Psal jsem to včera večer v posteli z mobilu, tak jsem to nemohl testnout. V tom případě se omlouvám, kouzelná hůlka je opravdu nejlepší řešení.
_________________ ing. Michal Jirát Business Centrum Mikrotechna a.s. NOSCALE architects, s.r.o. Odborná rada pro BIM Výuka ArchiCADu na FA ČVUT
Realizační dokumentace a rekonstrukce v AC23 s přehledem, teamwork2 je super a prezentace pomocí BIMx nemá chybu
|
úte čer 28, 2011 12:28 pm |
|
|
Remo
|
Dakujem Vám ! Skoda len, ze schvalenie tohto mojho prispevku trvalo tak dlho (mohol som si usetrit dost vela hodin nervov :/ )..medzicasom sa mi to podarilo, podla toho,co ste mi napisali, tak tym zlozitejsim postupom...ja stale akosi nevyuzivam nastroj "kuzelna palicka" lebo neviem,ze kedy sa da pouzit, a na co vsetko..
|
úte čer 28, 2011 4:16 pm |
|
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 6 ] |
|