|
|
|
|
Právě je sob lis 23, 2024 5:07 pm
|
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 5 ] |
|
problém s barvami a osvětlením
Autor |
Zpráva |
Pavla
|
problém s barvami a osvětlením
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jak mám nastavit Artlantis, aby mi nezkresloval barvy? Pořád místo šedé ukazuje po vyrendrování modrou a z oranžové vytvoří spíše žlutou.Nevím, jak správně nastavit osvětlení. Předem děkuju za rady.
|
pát kvě 13, 2011 10:34 pm |
|
|
roman brzon
|
Re: problém s barvami a osvětlením
U každého světla je možné nastavit jaké bude mít zdroj světla zabarvení, dle toho je možné ovlivnit celou scénu. Také bych se podíval jestli jste si třeba nenastavila něco v postprocesu případně jestli nemáte takto zrkeslený i heliodon.
|
ned kvě 15, 2011 11:20 am |
|
|
Pavla
|
Děkuju za radu.
|
ned kvě 15, 2011 8:55 pm |
|
|
Pavla
|
A mohla bych se ještě zeptat, jak mám nastavit barvu omítky takovou, jakou chci? Když si vyberu nějakou omítku v shaderech, tak pokud tam měním barvu, tak se mi vytváří pouze mix původní barvy a barvy mnou vybrané, ale takto nedocílím barvy, kterou potřebuju. jak přibližně nastavit hodnoty (reliéf, normála,..) té omítky, aby byla věrohodná? Děkuju za odpověď.
|
pon kvě 16, 2011 8:15 am |
|
|
roman brzon
|
Dobrý den, samozřejmě lze použít vlastních textur. Ty jsou samozřejmě pro neopakující se povrchy horší. Nejlepších výsledků docílíte pokud zabarvujete omítku bílou. Jedna taková skoro bílá v základních materiálech je. Samozřejmě z tmavě okrové světle zelenou těžko dostanete. Případně se podívejte na www.archiradar.it mají tam již nějaké své materiály, stalé také tuším platí akce na shadery kde se nějaké omítky dají pořídit. Hodnotu reliéfu a normály nechávám takovou, která je dána v nastavení.
|
úte kvě 17, 2011 3:51 pm |
|
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 5 ] |
|