|
|
|
|
Právě je sob lis 23, 2024 10:53 am
|
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 7 ] |
|
Autor |
Zpráva |
Kimitech
|
Atypická skořepina
Dobrý den, prosil bych o radu ohledně realizace takovéhoto taypu střechy, je na to zapotřebí nějaký speciální doplněk, nebo lze i přímo v archicadu (mám verzi 13) tento typ zastřešení vytvořit ? Děkuji za rady. http://2i.cz/c9370d27f4
|
úte led 18, 2011 10:01 am |
|
|
jirat
|
Re: Atypická skořepina
Úplně jednoduché to není, nicméně se tu obdobné téma řešilo. Zkuste napřed prohledat-pročíst fórum.
_________________ ing. Michal Jirát Business Centrum Mikrotechna a.s. NOSCALE architects, s.r.o. Odborná rada pro BIM Výuka ArchiCADu na FA ČVUT
Realizační dokumentace a rekonstrukce v AC23 s přehledem, teamwork2 je super a prezentace pomocí BIMx nemá chybu
|
úte led 18, 2011 4:23 pm |
|
|
Kimitech
|
Právě jsem procházel obdobná témata a na nic jsem nenarazil. Pouze na jisté doplnky umožnující tvorbu střech jako sítě, ale ty se týkaly AC 10, tudíž již značně neaktuální.
Vážně momentálně nevím, jak postupovat.
|
úte led 18, 2011 6:24 pm |
|
|
Pavel Švanda
Moderátor
|
Tyto doplňky jsou aktuální stále... sítí by tato střecha vytvořit šla. Nicméně pokud se chcete zabývat organickými formami, je zatím lepší použít jiný software. Ideální je Cinema 4D, která s archicadem spolupracuje formou doplňku a lze tak jednoduše editovat části modelu právě v tomto obecném modeláři. Doplňek pro archicad je ke stažení zde: http://www.graphisoft.com/products/arch ... nload.html
_________________ Intel Core i7 2630 2.0GHz, GeForce GT 540M, 8GB DDR3, W7 64
|
úte led 18, 2011 9:15 pm |
|
|
LubosC
Moderátor
Registrován: pon srp 15, 2005 4:32 pm Příspěvky: 1393 Bydliště: Praha
|
takovéto volné tvary jdou v Archicadu jen pomocí objektu (GDL) v dnešní době je nejednoduší si takový objekt připravit v Cinema 4D a jako GDL prvek. Není asi nic jednoduššího Slo by i rhino a přes 3ds a doplněk archicadu take načíst jako GDL prvek (stejnej princip jinej modelař složitější cesta ) A uplne skoro scifi je vymodelovat použít 3d scaner a zase načíst jako GDL )
_________________ LubosC API pro Archicad ; GDL všechny urovně ; Rozpočty ; Napojení a databáze ; nový email : cipra (zavináč) cline (tečka) cz
|
stř led 19, 2011 10:11 am |
|
|
forad
Registrován: úte zář 20, 2005 12:22 pm Příspěvky: 100 Bydliště: Ježov (HO)
|
nebo je možno ještě v některých případech vystačit s nástrojem ,, OPERACE S TĚLESY,, (menu - 3dmodel)
_________________ i486 DX 4MB RAM HDD: 40MB Archicad 11
|
stř led 19, 2011 7:05 pm |
|
|
Kimitech
|
Tuto operaci samozřejmě používám také. Nejdůležitější část jsem nějakým způsobem provedl, ted mi zbývá přechod skořepiny na obvodové zdivo, takže by si to žádalo nějaký nástroj,kde je možné jednoduše upravovat výšky jednotlivých bodů, ale zároveň přesně. Toto jsem zkoušel pomocí "terénu", ale právě ona přesnost je při 3d modelu jaksi kamenem úrazu.
|
stř led 19, 2011 8:16 pm |
|
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 7 ] |
|