Právě je pon čer 25, 2018 12:28 am




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3 ] 
GDL uvnitr dalsiho GDL 
Autor Zpráva

Registrován: pát pro 15, 2006 12:03 pm
Příspěvky: 15
Příspěvek GDL uvnitr dalsiho GDL
Doby den,
je prosim mozne mit jeden GDL objekt uvnitr jineho GDL objektu?
Konkretni priklad: mame samostatne gdl objekty pro zarizovaci predmety (wc, umyvadlo, vana, ...). Pak bychom chteli dalsi gdl objekt pro sestavy objektu (tedy to, jak vypada koupelna: wc vedle vany a vedle umyvadla s predem definovanymi odstupy).
Delame bytovy dum, takze se vse opakuje a chteli bychom to udelat rychle editovatelne, aniz by clovek musel menit vse po jednom (jak symboly, tak i sestavy zarizovaku).
Pri vytvareni noveho gdl neni funkce vlozeni dalsiho objektu pristupna.
Mate nekdo prosim nejaky napad?
Diky


úte kvě 30, 2017 3:07 pm
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: čtv pro 15, 2005 1:40 pm
Příspěvky: 164
Příspěvek Re: GDL uvnitr dalsiho GDL
Dobrý den
není třeba řešit pomocí GDL. Nabízí se pracovat s moduly. Podívejte se do příručky je to tam slušně popsané. Princip je v tom, že vytvoříte jeden pokoj, byt tzn. modul a ten pak vložíte kam potřebujete. Vyskládáte bytovku, hotel apod. Může být vloženo do různých souborů. Princip úpravy je pak takový, že upravíte zdrojový modul a ten se všude aktualizuje. Práce s moduly je řízena přes správce. Modul může být klidně jen sestava zařizovacích předmětů...ale může to být celá dispozice sociálního zařízení. Jak funkci modul využijete je už na Vás.

_________________
ArchiCAD_21, ThinkPad T530, Win10(64)


Naposledy upravil LuW. dne čtv čer 01, 2017 11:55 am, celkově upraveno 1

úte kvě 30, 2017 8:00 pm
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: pon zář 24, 2007 3:31 pm
Příspěvky: 498
Příspěvek Re: GDL uvnitr dalsiho GDL
Moduly jsou určitě lepší řešení.
Jinak ale GDL uvnitř GDL je celkem běžná záležitost, funguje na tom celá knihovna archicadu, kde téměř žádný prvek není samostatně vytvořený, ale načítá různé součásti jiných prvků.

Obsluhuje to příkaz CALL. Finální prvek musí obsahovat všechny parametry, které chcete ovládat (na vložených objektech) a musí být na parametry vložených objektů pomocí příkazu CALL navázány.

_________________
ing. Michal Jirát
NOSCALE architects, s.r.o.
Odborná rada pro BIM
Výuka ArchiCADu na FA ČVUT

Realizační dokumentace a rekonstrukce v AC20 s přehledem, teamwork2 je super a prezentace pomocí BIMx nemá chybu


stř kvě 31, 2017 1:30 pm
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3 ] 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Český překlad – phpBB.cz