Právě je čtv čer 21, 2018 4:55 am




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 
Volná rotace GDL objektů 
Autor Zpráva

Registrován: úte pro 25, 2012 5:18 am
Příspěvky: 40
Příspěvek Volná rotace GDL objektů
Nastavení volné rotace objektu

1) Vložení objektu do projektu
2) Označit prvek a zvolit Soubor/Knihovny a objekty/Otevřít knihovní prvek
3) Do položky 3D Script dopište informace dle obrázku
Obrázek

4) Doplnění parametrů v záložce parametry viz. obrázek.
Obrázek

5) Záložku 2D Script lze celou smazat a vepsat pouze text viz. obrázek.
Obrázek

6) Objekt uložíme vypnutím (dotaz k uložení objektu).


úte dub 14, 2015 2:43 pm
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: pon srp 15, 2005 4:32 pm
Příspěvky: 1392
Bydliště: Praha
Příspěvek Re: Volná rotace GDL objektů
Toto nemuze fungovat protože rotace je provedena kolem 0,0,0 tedy tocime cely souradny system i s posunem objektu
evidentne si to asi nikdo nezkusil :(

Funfuje to jen u objektu ktere maji svoji osu v 0,0,0 nebo hodne blizko
a prikaz pro spravne 2d zobrazeni ve 2dscriptu je pri velkem počtu objektu tohoto typu hodne pomalý je lepsi se tomu pak vyhnout a udelat si carovou kopii rotace a vlozit ji primo do 2d gdl

_________________
LubosC
API pro Archicad ; GDL všechny urovně ; Rozpočty ; Napojení a databáze ;
nový email : cipra (zavináč) cline (tečka) cz


pát kvě 29, 2015 2:18 pm
Profil

Registrován: ned zář 13, 2009 12:41 pm
Příspěvky: 56
Příspěvek Re: Volná rotace GDL objektů
... nejsem si 100% jistý, ale myslím, že to může fungovat normálně, protože po rotaci x, y, z dochází k transformaci (MUL) a posunu (ADD) a veškeré prvky tímto umístí k nule objektu, přestože byly namodelovány a uloženy daleko od počátku AC. Natočení probíhá včetně této redukce ...
...ale schválně si to ověřím...

Otázkou je, kolik prvků se zobrazením ve 2D pomocí příkazu "PROJECT2" člověk v projektu použije, ale pokud se jedná o pár atypických, tak věřím, že to dnešní PC snesou...

Snad bych asi jen upřednostnil zobrazení v půdorysu bez výplně
(nestínovaný - PROJECT2 3 , 270 , 2 namísto PROJECT2 2 , 270 , 3
poslední číslo - 1-drátový , 2-viditelné hrany , 3-stínovaný),
ale to je volba asi každého dle libosti ...

_________________
hroshik(zavináč)seznam(tečka)cz
ArchiCAD 6.5-21


pát kvě 29, 2015 3:13 pm
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: pon srp 15, 2005 4:32 pm
Příspěvky: 1392
Bydliště: Praha
Příspěvek Re: Volná rotace GDL objektů
jen poznamka k prikladu jeste
bohužel pod Binary 1,1 se muze skryvat cokoli a ani to nemusí být nakreslono v nulové ose x,y,z

a dokonce to vypada ze to uverejnil nekdo z Cegry :((
Základ je vyzkoušet naučit se a pak udělat obrázky z toho co umim a chapu :)
Ale možná sem jen stará škola :))


ps :
krokování z hlavy daneho prikladu

1. otoc podle osy X zadane uzivatelem (cely souradny system se natočí)
2. otoc podle osy Y zadane uzivatelem (cely souradny system se natočí)
3. otoc podle osy Z zadane uzivatelem (cely souradny system se natočí)

4. změn měritko souradnice X
5. změn měritko souradnice Y
6. změn měritko souradnice Z (vse za timto se bude kreslit v tomto upravení)

7. posun se po ose X (natoceneho a zvětšeného souradného systemu ) o -1,25 metru (ve skutecnosti se posune o -(1,25*7,23)
8. posun se po ose Z (natoceneho a zvětšeného souradného systemu ) o .....

9. Na teto pozici proved rotaci lokalního souradneho systemu osy X o 270 (nebo -90)
10 rotuj lokani souradny system jeste podle 7 o 320 st

11 nakresli binarní model (nemusi byt lokalne v nule ) (model tedy je cely rotovany posunuty od nuly a zvětšený )
!casto se ale zde provadi naopak posun k nule kdyz je to potrena podle pozice modelu

12. smaž tri prikazy posunu a rotace ( takze lokalni system zustava na souradnici s posuinem o -1,25 metru (ve skutecnosti se posune o -(1,25*7,23)

ufff

_________________
LubosC
API pro Archicad ; GDL všechny urovně ; Rozpočty ; Napojení a databáze ;
nový email : cipra (zavináč) cline (tečka) cz


úte čer 02, 2015 4:27 pm
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Český překlad – phpBB.cz