Právě je pát srp 17, 2018 3:58 pm




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 
nefunkční barvy vložených objektů 
Autor Zpráva

Registrován: pát úno 15, 2013 11:45 am
Příspěvky: 1
Příspěvek nefunkční barvy vložených objektů
Dobrý den, jak již vyplynulo z topicu mám problémy v AC 16. Vložím 3ds knihovny, ve 2D jsou v pořádku, ale v 3D místo barevných kombinací jsou pouze šedé a ještě velmi nepřehledné. Prosím o nějaké vysvětlení, rád bych dělal vizualizace- jsem sice uplný lajk, ale nějaké ty základy mám. 3Ds objekty stahuji z archibase a vkládám pomocí 3D studia. předem děkuji za odpověď....


pát úno 15, 2013 12:02 pm
Profil

Registrován: pon pro 03, 2012 5:53 pm
Příspěvky: 59
Příspěvek Re: nefunkční barvy vložených objektů
Dobrý den, pokud se objekty, které do ArchiCadu vkládáte ze stažených knihoven, v náhledovém okně zobrazují správně, bude nejpíše chyba někde v grafické kartě. Stáhněte si ze stránek výrobce Vaší grafické karty nejnovější ovladače a nainstalujte jej.


čtv úno 21, 2013 10:33 am
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: úte úno 27, 2007 9:15 am
Příspěvky: 250
Bydliště: Plzeň
Příspěvek Re: nefunkční barvy vložených objektů
Tady bude problém spíše s tím, že při importu do archicadu je nutné mít rozdělen objekt dle materiálů a pak je znovu nastavovat v arch. Arch si neporadí s cizími materiály. Je to dost piplačka :(

_________________
Archicad 19, Artlantis Studio 6
Co nejvíc věcí ve 3D a co nejmíň dokreslování


úte úno 26, 2013 11:15 pm
Profil

Registrován: pát pro 11, 2015 5:58 pm
Příspěvky: 1
Příspěvek Re: nefunkční barvy vložených objektů
Dobrý den, tento problém mám také. Stahoval jsem knihovny z internetu, ale v Cadu jsou šedé. (Stáhnul jsem složku jak s objektem, tak s obrázky povrchových úprav.) Co s tím? V archicadu se teprve učím. Mohl bych poprosit o přesnější vysvětlení, než je zde uvedeno výše. Děkuji Matoušek


pát pro 11, 2015 6:06 pm
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: úte úno 27, 2007 9:15 am
Příspěvky: 250
Bydliště: Plzeň
Příspěvek Re: nefunkční barvy vložených objektů
Pokud máte štěstí a stáhnul jste model rozdělený dle materiálů, stačí použít nové z archicadu, pokud je toho štěstí méně je nutné prvek převést na morf, a přemapovat po jednotlyvých polygonech. Archicad bohužel neumí pracovat plně s UV mapováním tak jsou přiložené textury většinou naprd :). Někdy bývá jednodušší si vymodelovat prvek nový než převádět již hotový třeba z maxu.

_________________
Archicad 19, Artlantis Studio 6
Co nejvíc věcí ve 3D a co nejmíň dokreslování


úte pro 15, 2015 3:42 pm
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Český překlad – phpBB.cz