|
|
|
|
Právě je úte lis 26, 2024 6:46 pm
|
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 5 ] |
|
Jak vytvořit 2D knihovní objekt?
Autor |
Zpráva |
veris
|
Jak vytvořit 2D knihovní objekt?
Zdarvím lidi, měla bych na vás dotaz. Zrovna kreslím 2D pro prezentaci a používám tak jen 2D objekty z knihovny jako jsou stromy a lidi. Mám ale trochu jinou představu o 2D stromech, takže jsem si je sama nakreslila. Potíž je, že netuším, jestli se z toho dá vytvořit nový knihovní 2D objekt, který by mi v budoucnu byl k dispozici a mohla s ním pak manipulovat jako s jinými 2D prvky z knihovny. Díky moc za tipy, hodně by mi to urychlilo práci.
|
pon kvě 02, 2011 9:53 am |
|
|
forad
Registrován: úte zář 20, 2005 12:22 pm Příspěvky: 100 Bydliště: Ježov (HO)
|
Re: Jak vytvořit 2D knihovní objekt?
1)nakreslit 2d symbol na cistém podlaží 2)Soubor / Knihovny a objekty / ulozit projekt jako.. 3)Ulozit do ( 2 moznosti bud primo do projektu nebo nekde do adresáře ) 4)ulozit. konec
_________________ i486 DX 4MB RAM HDD: 40MB Archicad 11
|
pon kvě 02, 2011 5:48 pm |
|
|
LubosC
Moderátor
Registrován: pon srp 15, 2005 4:32 pm Příspěvky: 1393 Bydliště: Praha
|
2D stromy se nemusi pouzivat jako knihovni prvek staci seskupit ono to pak funguje podobne až pri velkem množství skupin to zpomaluje projekt pak by se mozna vyplatilo mit to jako prvek
postup vytvořit nový objekt do 2D symbol okna nakreslit nebo nakopirovat vzhled Pokud nechcete chytaci body v obrysovem obdelniku naklikejte si vlastní pomoci aktivního bodu (bud obrys obdelnik nebo vlastní) !!v zadnem pripade nepiste nic do 2d scriptu uložte prvek do vlastniho adresare s vlastnim jmenem
vysledny adresar s objekty priradte ke knihovnam projektu a pracujte s 2d prvky
_________________ LubosC API pro Archicad ; GDL všechny urovně ; Rozpočty ; Napojení a databáze ; nový email : cipra (zavináč) cline (tečka) cz
|
úte kvě 03, 2011 11:00 am |
|
|
jirat
|
Jen k tomu doplním, pokud byste chtěli takový prvek vykazovat, bylo by dobré, aby obsahoval vhodné parametry. Postup jak toho docílit jsem uvedl v tématu Výkazy (ve spodní polovině textu) viewtopic.php?f=8&t=2906
_________________ ing. Michal Jirát Business Centrum Mikrotechna a.s. NOSCALE architects, s.r.o. Odborná rada pro BIM Výuka ArchiCADu na FA ČVUT
Realizační dokumentace a rekonstrukce v AC23 s přehledem, teamwork2 je super a prezentace pomocí BIMx nemá chybu
|
úte kvě 03, 2011 12:31 pm |
|
|
veris
|
Chtěle jsem vám všem poděkovat za postupy. Funguje to, díky.
|
čtv kvě 12, 2011 4:42 pm |
|
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 5 ] |
|