|
|
|
|
Právě je sob lis 23, 2024 4:53 pm
|
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 4 ] |
|
Autor |
Zpráva |
Ronaldinho1
|
Porotherm do srchicad 11
Mám problém: potrebuju dostat system porotherm do archicad11, stahnul jsem knihovni prvky do archicadu 6,5. Převedl jsem je do knihoven ale nevim jak je tam aktivovat prosim jsem zacatecnik tak trosku podrobne(potrebuju v tomto systemu udelat projekt do školy), moc diky za odpovedi.
|
pát zář 26, 2008 7:41 pm |
|
|
martyl
|
Re: Porotherm do srchicad 11
podle mě je lepší si zaožit materiály svoje a tuhle knihovnu vůbec nepoužívat. maximálněprvky stropu a překlady, ale i to bych si asi rozmyslel
_________________ AC 17
|
pát zář 26, 2008 10:45 pm |
|
|
Ronaldinho1
|
Hmm tak teda diky ja to nejak pořešim
|
sob zář 27, 2008 6:57 am |
|
|
jirat
|
Knihovnu Porotherm (ta je pouze pro verzi 6,5) nebo knihovnu Heluz (pro verzi 9) připojíte pomocí správce knihoven (soubor -> knihovny), vlevém panelu vyhledáte adresář s knihovnou a přidáte do panelu pravého (přetažením, nebo tlačítkem přidat) a potvrdíte tlačítkem hotovo. Potom vše najdete mezi objekty (symbol židlička). Ale doporučuji používat maximálně stropní prvky a překlady. Jinak je to není moc užitečné.
Ale dá se to i obejít velice šikovným nástrojem "složitý profil", kde si můžete vyrobit jakýkoliv profil a aplikovat ho na zeď, trám nebo sloup. Profil si nastavíte tak, aby vám co nejvíce vyhovoval v řezu, ve 3D to stejně nebude vidět, protože to bude zabudované. Doporučuji pro překlady a stropní prvky používat trám. Pomocí priotit si potom nastavíte chování ve 3D a řezu. U trámů dejte prioritu vyšší než u zdi, potom se objekty nebudou "hádat"-vzájemně se nepřekrývat se zdmi. Potom už jen stačí dodržovat předpisy dané výrobcem systémů (porotherm, heluz) a je to. Má to jedinou nevýhodu, 2D nemusí vypadat tak jak byste si přáli.
_________________ ing. Michal Jirát Business Centrum Mikrotechna a.s. NOSCALE architects, s.r.o. Odborná rada pro BIM Výuka ArchiCADu na FA ČVUT
Realizační dokumentace a rekonstrukce v AC23 s přehledem, teamwork2 je super a prezentace pomocí BIMx nemá chybu
|
pon zář 29, 2008 9:48 pm |
|
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 4 ] |
|