Právě je ned dub 18, 2021 2:42 am




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 
výpis souřadnic x,y v AC19 
Autor Zpráva
Uživatelský avatar

Registrován: čtv pro 15, 2005 1:40 pm
Příspěvky: 184
Příspěvek výpis souřadnic x,y v AC19
Dobrý den
jak děláte výpis souřadnic v archicadu 19? Do verze 18 jsem využíval prvek "souřadnicový bod" z knihovny archicadu. Vytvořil jsem si tabulku kde jsem si nadefinoval výpis parametru pro souřadnici x a y pro tento knihovní prvek. (tyto parametry byly dostupné v nastavení parametrů prvku při definovaní tabulky). Ted ve verzi 19 tam tyto parametry nejsou....nevím co s tím. Momentálně nevím, jak bych si pomohl, abych z archicadu 19 automaticky vydoloval výpis souřadnic...

_________________
ArchiCAD_23, ThinkPad T530, Win10(64)


úte úno 02, 2016 10:38 am
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: pon zář 24, 2007 3:31 pm
Příspěvky: 517
Příspěvek Re: výpis souřadnic x,y v AC19
Zkuste tento http://jirat.com/gdl/souradny_bod_16.gsm, který jsem před lety dělal. Měl by fungovat.

_________________
ing. Michal Jirát
Business Centrum Mikrotechna a.s.
NOSCALE architects, s.r.o.
Odborná rada pro BIM
Výuka ArchiCADu na FA ČVUT

Realizační dokumentace a rekonstrukce v AC23 s přehledem, teamwork2 je super a prezentace pomocí BIMx nemá chybu


úte úno 02, 2016 11:11 am
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: čtv pro 15, 2005 1:40 pm
Příspěvky: 184
Příspěvek Re: výpis souřadnic x,y v AC19
děkuji.

Váš prvek jsem kdysi hodně využíval a moc mi pomohl...od některé verze později se objevil slušný prvek v základní knihovně. Vlastně mohu použít i prvek s předchozí verze AC18 (před chvíli jsem si ho vyexportoval). Tam jsou parametry pro výpis souřadnic přístupné...jen mě dopalují některé neočekávané změny v nových verzích..a GDL ovládám velmi okrajově

_________________
ArchiCAD_23, ThinkPad T530, Win10(64)


úte úno 02, 2016 11:22 am
Profil

Registrován: úte kvě 15, 2007 5:50 pm
Příspěvky: 53
Příspěvek Re: výpis souřadnic x,y v AC19
Dobrý den,
používám Váš prvek "souradny bod 16". V situaci zobrazuje souřadnice bez problému, ale pokud si vytvořím tabulkový výpis s parametry x,y, vypisuje to diametrálně odlišná čísla, jejichž počátek se nevztahuje k ničemu konkrétnímu (někde jsem našel info, že se jedná o jakési těžiště prvků, ale to nepotřebuji). Můžete prosím poradit, jak vypsat souřadnice, které jsou vidět např. v paletce Souřadnice?

Děkuji
AC23


úte bře 09, 2021 1:57 pm
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Český překlad – phpBB.cz