Právě je sob zář 23, 2017 10:00 pm




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 40 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3
Používáte GDL tvoříte si prvky 
Autor Zpráva
Uživatelský avatar

Registrován: pát pro 09, 2005 1:30 pm
Příspěvky: 396
Příspěvek Re: Používáte GDL tvoříte si prvky
nevím zda to tu už padlo, ještě jsem narazil na http://www.ebooksquad.com/2008/07/17/ar ... inner.html

Nebo kdyby byl někdo šikovný v Cegře a vytvářel tutoriály na tvorbu GDL ...
Překlad si myslím je zbytečný ve světě programování. Příkazy jsou stejně v angličtině.

_________________
AC 11 ...WIN 7 64...Intel Core i5-2550K 3,40Ghz...8 GB RAM...Nvidia GeForce GTX 570


stř kvě 27, 2009 11:16 am
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: pon zář 24, 2007 3:31 pm
Příspěvky: 489
Příspěvek Re: Používáte GDL tvoříte si prvky
xmalda píše:
nevím zda to tu už padlo, ještě jsem narazil na http://www.ebooksquad.com/2008/07/17/ar ... inner.html

Nebo kdyby byl někdo šikovný v Cegře a vytvářel tutoriály na tvorbu GDL ...
Překlad si myslím je zbytečný ve světě programování. Příkazy jsou stejně v angličtině.

Tak tohle už by si překlad do CZ zasloužilo. Moc pěkný návod :-), pro většinu uživatelů by mohl být v kombinaci s referenční příručkou dostatečný.

_________________
ing. Michal Jirát
NOSCALE architects, s.r.o.
Odborná rada pro BIM
Výuka ArchiCADu na FA ČVUT

Realizační dokumentace a rekonstrukce v AC20 s přehledem, teamwork2 je super a prezentace pomocí BIMx nemá chybu


stř kvě 27, 2009 12:29 pm
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: úte zář 20, 2005 12:22 pm
Příspěvky: 100
Bydliště: Ježov (HO)
Příspěvek Re: Používáte GDL tvoříte si prvky
Já mám zas např. v Gdl rozpracovany doplnek na vypocet vnitřních sil staticky neurčitých kcí.( Mohu si nakreslit jakoukoliv geometrie např. Rám haly, vazbu krovu atd...). Samozřejmě jeste to není funkční :) časem planuji i posudky.

Pak mám vytvořenou popisku pro základy - zobrazuje spodní vysku pasu a horní vysku pasu.
atd,,,,,,,

-Dále jsme si vytvořil komplet databázi ocelových profilu, pomocí vlastností pak přiřazuji slopum hmotnosti atd... ( vše přes databázi Archivcadu nikoliv GDL)
- Dále jsme si vytvořil kompletní databázi Agregovaných položek RTS ( databáze poskytnuta od výrobce RTS Brno ). Takže si např vytvořím vlastnost do které jen přetahnu popisy ( např. zdivo Ytong, omítka...) a tuhle vlastno si uložim a pak do budoucna jen přiřazuji prvkům a hned vidim kolik omítek, kolik zdiva vč. popisu a položkového čísla.

_________________
i486 DX
4MB RAM
HDD: 40MB
Archicad 11


čtv čer 18, 2009 12:18 am
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: úte zář 20, 2005 12:22 pm
Příspěvky: 100
Bydliště: Ježov (HO)
Příspěvek Re: Používáte GDL tvoříte si prvky
LubosC píše:
Jinak pro orientaci co povazuji za vyšší divčí v GDL

- prace s XML souborem
- nacitaní dat z databaze nebo excelu
- UV maping objektů texturou
- napojeni na rozpočtové šablony a databazi



nacitaní dat z databaze nebo excelu ?? Exelu?? můžete to trochu rozvést? např. nejakou ukázkou? celkem by me to zajímalo.
dík

_________________
i486 DX
4MB RAM
HDD: 40MB
Archicad 11


pát čer 26, 2009 6:54 pm
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: úte lis 29, 2005 11:47 pm
Příspěvky: 487
Příspěvek Re: Používáte GDL tvoříte si prvky
Knihovna ocelových profilů by v ArchiCADu byla pěkná vč hmotností, jen kdyby někco v Cegře jí aspon do další verze archicadu už konečně dorpacoval...stále na to upozorňuju a pořád to nikoho nezajímá....není mi jasné, proč některé profily mají vlastnosti správně a u některých chybí....chápe někdo, proč tomu tak je už x verzí???
Jinak se chci zeptat....doplněk na vnitřní síly a položky RTS budete nabízet k prodeji? Určitě by o to byl zájem, kdyby to bylo za nějakou rozumnou cenu.

_________________
AC 17


pát čer 26, 2009 9:09 pm
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: úte zář 20, 2005 12:22 pm
Příspěvky: 100
Bydliště: Ježov (HO)
Příspěvek Re: Používáte GDL tvoříte si prvky
martyl píše:
Knihovna ocelových profilů by v ArchiCADu byla pěkná vč hmotností, jen kdyby někco v Cegře jí aspon do další verze archicadu už konečně dorpacoval...stále na to upozorňuju a pořád to nikoho nezajímá....není mi jasné, proč některé profily mají vlastnosti správně a u některých chybí....chápe někdo, proč tomu tak je už x verzí???
Jinak se chci zeptat....doplněk na vnitřní síly a položky RTS budete nabízet k prodeji? Určitě by o to byl zájem, kdyby to bylo za nějakou rozumnou cenu.


Ty RTS mám již hotove, a mám v plánuje poskytnout zdarma i ocelové profily. pokud mi vyjde cas tak do konce července by to mělo byt. pak dám vedet. Jen to musím zaktualizovat a udelat to do verze 12
Vnitřní síly jeste nemam dořešené.
Čím více zájemců tím větší motivace. :D

_________________
i486 DX
4MB RAM
HDD: 40MB
Archicad 11


pát čer 26, 2009 10:11 pm
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: úte lis 29, 2005 11:47 pm
Příspěvky: 487
Příspěvek Re: Používáte GDL tvoříte si prvky
Tak se těším už těším na konec července! :)

_________________
AC 17


sob čer 27, 2009 7:23 am
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: pát pro 09, 2005 1:30 pm
Příspěvky: 396
Příspěvek Re: Používáte GDL tvoříte si prvky
držím palce s doděláním
těšíme se!!!!

_________________
AC 11 ...WIN 7 64...Intel Core i5-2550K 3,40Ghz...8 GB RAM...Nvidia GeForce GTX 570


sob čer 27, 2009 9:40 pm
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: pon srp 15, 2005 4:32 pm
Příspěvky: 1391
Bydliště: Praha
Příspěvek Re: Používáte GDL tvoříte si prvky
forad píše:
LubosC píše:
Jinak pro orientaci co povazuji za vyšší divčí v GDL

- prace s XML souborem
- nacitaní dat z databaze nebo excelu
- UV maping objektů texturou
- napojeni na rozpočtové šablony a databazi



nacitaní dat z databaze nebo excelu ?? Exelu?? můžete to trochu rozvést? např. nejakou ukázkou? celkem by me to zajímalo.
dík


Jedná se o použití příkazu prace se soubory pomocí open ctení ze souboru případně zapis.
Cose týká excelu tak je to o tom si říct jak nejjednodušeji formatovat aby to bylo jednoduche takže používám formát csv
S databazí je to podobné . Většinou je to práce na obou stranách ja ziskat data v požadovaném formátu a jak je pak použít.
Prace je dvou typu "TEXT" a "DATA" u excelu jsem použil TEXT a dekoduju celé řádky do sloupců pomocí oddělovače.

_________________
LubosC
API pro Archicad ; GDL všechny urovně ; Rozpočty ; Napojení a databáze ;
nový email : cipra (zavináč) cline (tečka) cz


pon čer 29, 2009 8:26 am
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: pon zář 24, 2007 3:31 pm
Příspěvky: 489
Příspěvek Re: Používáte GDL tvoříte si prvky
Na žádost jednoho uživatel fóra jsem aktualizoval výše zmíněnou popisku prvků krovu, tak aby vypisovala správné rozměry všech prvků krovu z knihovny AC nebo RoofMarkeru.
Ke stažení pro AC20 zde: http://jirat.com/gdl/NS_popiska_prvku_krovu_20.gsm

_________________
ing. Michal Jirát
NOSCALE architects, s.r.o.
Odborná rada pro BIM
Výuka ArchiCADu na FA ČVUT

Realizační dokumentace a rekonstrukce v AC20 s přehledem, teamwork2 je super a prezentace pomocí BIMx nemá chybu


stř kvě 31, 2017 5:08 pm
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 40 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Český překlad – phpBB.cz