Právě je pon čer 25, 2018 12:14 pm




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 
Zmena projektového počiatku 
Autor Zpráva

Registrován: stř srp 24, 2016 1:48 pm
Příspěvky: 3
Příspěvek Zmena projektového počiatku
Dobrý deň, ide o to že na zaciatku ked som si vytvorila výšky podlaží nastavila som projektový pociatok (+0,000) na 1.NP a teraz by som ho chcela prestavit o podlažie nizsie. Je to podľa Vás možné alebo musim teraz všetky výškové koty v rezoch a pohladoch prepisat rucne?


stř srp 24, 2016 2:12 pm
Profil

Registrován: úte lis 16, 2010 10:27 pm
Příspěvky: 34
Příspěvek Re: Zmena projektového počiatku
Dobrý den,

zkuste si otevřít možnost "Nastavení podlaží" (Ctrl+7) a přepsat názvy podlaží.
Např. místo PŘÍZEMÍ napsat SUTERÉN a projektový počátek posunout tímto způsobem.
Pak je potřeba ještě upravit výšky podlaží, aby seděly dle vašich požadavků.


čtv srp 25, 2016 8:55 am
Profil

Registrován: stř srp 24, 2016 1:48 pm
Příspěvky: 3
Příspěvek Re: Zmena projektového počiatku
to uz som skusala ale tym ze moj objekt uz je namodelovany nieje mozne upravovat tieto hodnoty... Ked prepisem vyskovu kotu z -3000 na +100 tak sa mi zmeni vyska podlazia na 0,000.


čtv srp 25, 2016 9:08 am
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: čtv pro 15, 2005 1:40 pm
Příspěvky: 164
Příspěvek Re: Zmena projektového počiatku
Pokud vám stačí, aby byly kóty správně v daném řezu pak je možnost kotovat k uživatelskému počátku.

V projektu si můžete nastavit uživatelský počátek libovolně.
Kurzor přesuňte na chytací bod kde chcete mít svou nulu, kurzor bude ve tvaru fajfky + klávesová zkratka shift+ALT (soucasne). v daném bodě se objeví tlustý křížek počátku. Pak je u výškové koty nutno nastavit kotovani k uživatelskému počátku

Samozřejmě pokud pracujete s bim modelem pak je potřeba uživatelské počátky nastavit všude což je u složitějších modelů otravné.

Práce s uživatelským počátkem je dobře popsaná v příručce nebo nápovědě.

_________________
ArchiCAD_21, ThinkPad T530, Win10(64)


čtv srp 25, 2016 11:24 am
Profil

Registrován: stř srp 24, 2016 1:48 pm
Příspěvky: 3
Příspěvek Re: Zmena projektového počiatku
Dakujem pekne, pomohlo... :)


čtv srp 25, 2016 1:24 pm
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: pon zář 24, 2007 3:31 pm
Příspěvky: 498
Příspěvek Re: Zmena projektového počiatku
Případně postupovat podobným způsobem, jenom neposunovat projektový počátek, ale vyžít kótování k referenční rovině.
Úroveň referenční roviny (tedy nového počátku vůči původnímu) je možné přednastavit ve Volby -> Předvolby projektu -> Referenční roviny

_________________
ing. Michal Jirát
NOSCALE architects, s.r.o.
Odborná rada pro BIM
Výuka ArchiCADu na FA ČVUT

Realizační dokumentace a rekonstrukce v AC20 s přehledem, teamwork2 je super a prezentace pomocí BIMx nemá chybu


čtv srp 25, 2016 4:21 pm
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Český překlad – phpBB.cz