ArchiFORUM
http://archiforum.cz/

Problém s napojení zdiva Arch 19
http://archiforum.cz/viewtopic.php?f=8&t=6849
Stránka 1 z 1

Autor:  lakyporucik [ stř kvě 11, 2016 11:20 pm ]
Předmět příspěvku:  Problém s napojení zdiva Arch 19

Zdravím pánové, prosím vás už jsem našel plno témat ale i tak podle všech rad se mi stále nedaří napojit zdivo do T tvaru i když si stím budu jakkoliv hrát tak to dělá tohle. Zeď je stejný typ, jen jiná šířka, je to úplně holá zeď žádný sendvič.

Přílohy:
problem.jpg
problem.jpg [ 93.3 KiB | Zobrazeno 3621 krát ]

Autor:  Jakub Mizera [ pon črc 18, 2016 12:32 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Problém s napojení zdiva Arch 19

Dobrý den,

v půdoryse klikněte pravým tlačítkem myši a vypněte volbu "Vyčistit průsečíky zdí a trámů".
Nyní uvidíte referenční čáry zdí velmi tlustou čarou na níž leží šipka.
V detailu napojení zdi musí být všechny tyto čáry propojené, jinak ArchiCAD vždy vykreslí spoj konstrukce tlustou čarou.
Po spojení referenčních čar opět zapněte volbu "Vyčistit průsečíky zdí a trámů."

Autor:  Maso [ pát zář 23, 2016 12:32 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Problém s napojení zdiva Arch 19

Dobrý den, já mám zas opačný problém, jak docílit chtěného ukončení zdi bez toho, aby se nenapojila na přilehlou zeď ? Nejde mi jen o to, aby to takto bylo odděleno čárou ( to bych mohl například udělat rozdílným materiíálem ale aby v 3D modelu se skutečně zeď ukončila přesně na kraji protilehlé zdi a né až na tom vzdálenějším kraji zdi. Například, když mám nosnou obvodovou zeď, která má výšku 2000mm a na ni napojím vnitřní zdivo výšky 2500mm, celé se mi to spojíí a když pak v 2.NP navazuji obvodovou stěnou na obvodovu stěnu v 1.Np, vzniká tam takový nepřijemný artefakt. Je nějaká funkce ukončit přesně stěnu v daném bodě bez automatického napojení a protažení stěny?

Autor:  jirat [ úte zář 27, 2016 10:35 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Problém s napojení zdiva Arch 19

Pokud potřebujete ukončit stěnu na straně opačné k referenční čáře, můžete toho docílit tím, že před vynesením (úpravou) zdi na chvilku vypnete volbu "Volby -> Automatické průniky".
Případně přerušíte propojování na úrovni vrstev (potom se ale zdi v různých vrstvách nebudou spojovat ani v rohu).

Nebo jednoduše nastavte referenční čáru obvodové stěny na vnitřní líc.

Stránka 1 z 1 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/