Právě je pát říj 19, 2018 8:27 pm




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 
Dodatečná T.I. při rekonstrukci v AC15 
Autor Zpráva
Uživatelský avatar

Registrován: stř kvě 04, 2011 7:46 pm
Příspěvky: 73
Příspěvek Dodatečná T.I. při rekonstrukci v AC15
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, zda někdo neví, jak se dělá dodatečná izolace objektu, abych mohl využít filtrů pro rekonstrukce v AC15. Někde na youtube jsem viděl, že to znovu obtáhnou zdí(izolací).
Ale nemsjí v tom vyřízlé otvory atd. A vyřezávat je mi příjde dost zdlouhavé. Myslel jsem, že by to mohlo jít v nastavení sendviče, že tam třeba je nějaká možnost jestli to je nová nebo stávající kce. Ale nic takového jsem nenašel.
Kdyby někdo věděl jak na to, tak bych byl moc vděčný.


úte říj 11, 2011 3:54 pm
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: pon zář 24, 2007 3:31 pm
Příspěvky: 504
Příspěvek Re: Dodatečná T.I. při rekonstrukci v AC15
Myslím si, že to jde pouze tou zdí.... :?
Nicméně vyřezat otvory není tak velký problém, nakápnete si okno (před kterým bude díra v zateplení), okno přepnete na prázdný otvor a vložíte do zateplení.
Má to jedinou vadu, pokud ve stávající zdi zůstane okno ve stávající pozici (tedy osazené od vnějšího líce směrem dovnitř), zateplení se Vám k oknu nezahne. To by se muselo řešit záměnou okna na nové jinak nastavené, nebo si vytvořit vlastní parametrické prázdné okno, které by umožnilo obložení ostění a vytažení směrem ke stávajícímu oknu. Stejný problém je potom i z vnějším parapetem.

Snad to do 16 nějak vychytají, alespoň se zas máme na co těšit.

_________________
ing. Michal Jirát
NOSCALE architects, s.r.o.
Odborná rada pro BIM
Výuka ArchiCADu na FA ČVUT

Realizační dokumentace a rekonstrukce v AC21 s přehledem, teamwork2 je super a prezentace pomocí BIMx nemá chybu


stř říj 12, 2011 9:28 am
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: úte úno 27, 2007 9:15 am
Příspěvky: 251
Bydliště: Plzeň
Příspěvek Re: Dodatečná T.I. při rekonstrukci v AC15
Ja se přidám taky s dotazem, zdali nevíte jak mám nastavit, aby se mě zalomilo ostění okna k rámu v tl. 30 mm a ne v celé šířce tepelky (100 mm). Vím, že jsem s tím kdysi neměl problém a teď požadovaného výsledku nemůžu dosáhnout.
Příloha:
Okno.JPG
Okno.JPG [ 36.08 KiB | Zobrazeno 5081 krát ]

_________________
Archicad 21, Artlantis Studio 6
Co nejvíc věcí ve 3D a co nejmíň dokreslování


stř říj 12, 2011 12:13 pm
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: pon zář 24, 2007 3:31 pm
Příspěvky: 504
Příspěvek Re: Dodatečná T.I. při rekonstrukci v AC15
Musíte nastavit zahnutí omítky i zalomení ostění. Šířka zalomení omítky bude stejná jako tloušťka zahnutí omítky. Viz. obrázek.


Přílohy:
okno_zahnuta_izolace.jpg
okno_zahnuta_izolace.jpg [ 244.03 KiB | Zobrazeno 5079 krát ]

_________________
ing. Michal Jirát
NOSCALE architects, s.r.o.
Odborná rada pro BIM
Výuka ArchiCADu na FA ČVUT

Realizační dokumentace a rekonstrukce v AC21 s přehledem, teamwork2 je super a prezentace pomocí BIMx nemá chybu
stř říj 12, 2011 2:16 pm
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: úte úno 27, 2007 9:15 am
Příspěvky: 251
Bydliště: Plzeň
Příspěvek Re: Dodatečná T.I. při rekonstrukci v AC15
Děkuji pěkně to jsem potřeboval :)

_________________
Archicad 21, Artlantis Studio 6
Co nejvíc věcí ve 3D a co nejmíň dokreslování


čtv říj 13, 2011 10:53 am
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: úte úno 27, 2007 9:15 am
Příspěvky: 251
Bydliště: Plzeň
Příspěvek Re: Dodatečná T.I. při rekonstrukci v AC15
Ještě jeden dotaz z nadpražím v řezu to už skoulet určitě nejde :(
Příloha:
nadpraží.JPG
nadpraží.JPG [ 61.68 KiB | Zobrazeno 5062 krát ]

_________________
Archicad 21, Artlantis Studio 6
Co nejvíc věcí ve 3D a co nejmíň dokreslování


čtv říj 13, 2011 12:35 pm
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: pon zář 24, 2007 3:31 pm
Příspěvky: 504
Příspěvek Re: Dodatečná T.I. při rekonstrukci v AC15
Nastavením okna bohužel ne.
Osobně bych se na to asi vykašlal, ale pokud to chce mít systémově dobře, tak bych do nadpraží okna vložil trám vlastního profilu se správně nadefinovanou výplní a materiálem a nastaveným tak, aby "požral" zeď.
Nebo to prostě jen dokreslit.

_________________
ing. Michal Jirát
NOSCALE architects, s.r.o.
Odborná rada pro BIM
Výuka ArchiCADu na FA ČVUT

Realizační dokumentace a rekonstrukce v AC21 s přehledem, teamwork2 je super a prezentace pomocí BIMx nemá chybu


čtv říj 13, 2011 9:40 pm
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: úte úno 27, 2007 9:15 am
Příspěvky: 251
Bydliště: Plzeň
Příspěvek Re: Dodatečná T.I. při rekonstrukci v AC15
jirat píše:
Nebo to prostě jen dokreslit.

To je asi nejjednodušší už jsem dokreslil :mrgreen:

_________________
Archicad 21, Artlantis Studio 6
Co nejvíc věcí ve 3D a co nejmíň dokreslování


pát říj 14, 2011 8:51 am
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: pon zář 24, 2007 3:31 pm
Příspěvky: 504
Příspěvek Re: Dodatečná T.I. při rekonstrukci v AC15
To je fakt, jen to má tu nevýhodu, že když řez změníte (posunete), tak musíte ohlídat, kde se Vám ta kresba (dokreslená izolace) zobrazuje.
Mě se to jednou stalo s dokreslenou hydroizolací. Upravoval jsem výšku spodního podlaží, tedy podlaha šla níž, ale kresba hydroizolace v řezu zůstala na původním místě. Na stavbě to potom udělali blbě (přitom to bylo na dalších místech v PD správně, bylo to popsané v TZ a byl k tomu detail sklady, ale to asi nikdo nečetl).
Já proto raději vždy volím 3D řešení (tedy u hydroizolace ne, tam jsem se to naučil více hlídat :shock: )

Ve vašem konkrétním případě bych se na to ale vykašlal úplně. Raději bych k tomu na každý výkres dal detail (stejně byste ho měl nakreslit).

_________________
ing. Michal Jirát
NOSCALE architects, s.r.o.
Odborná rada pro BIM
Výuka ArchiCADu na FA ČVUT

Realizační dokumentace a rekonstrukce v AC21 s přehledem, teamwork2 je super a prezentace pomocí BIMx nemá chybu


pát říj 14, 2011 10:10 am
Profil

Registrován: stř pro 20, 2017 5:40 pm
Příspěvky: 3
Příspěvek Re: Dodatečná T.I. při rekonstrukci v AC15
Dobrý den, mohu se zeptat, zda jde nastavit u všech prvků stav při rekonstrukci jako "nový"?
Konkrétně, když založím nový projekt a chci nakreslit zeď, stav při rekonstrukci je automaticky nastaven jako "stávající", což zejména při rekonstrukci, vnáší dost velký zmatek, jelikož každý nově vynesený prvek, který má být "nový" musím ručně přenastavit. Lepší by mi přišla možnost vynést stávající stav jako "nový" a ten pak hromadně převést na "stávající" ještě před začátkem kreslení nových konstrukcí. Nové konstrukce by se pak už bez problému mohly správně vynášet jako "nové".


stř led 03, 2018 5:48 pm
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Český překlad – phpBB.cz