Právě je pon čer 18, 2018 6:02 pm




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 
text v autocadu vs archicad 
Autor Zpráva

Registrován: stř zář 06, 2006 6:03 pm
Příspěvky: 146
Příspěvek text v autocadu vs archicad
zdravím,
proc je text v archicadu zavisly na cleartype nebo jak se to jmenuje. Pak je text neostry pri vetsim oddaleni. Kdyz si ulozim ten stejny vykres do dwg a otevru si to v autocadu tak autocad ma pekne ostre pismo zato archicad pri oddalovani ostrost ztraci... a to pouzivam stejny font RomanS(arial je pri tisku zbytecne "tlusty"). u tohohle fontu se mi stavalo ze kdyz jsem dal tisk vykresu tak mi to vytisklo vykres ale uplne bez text....
a samozrejme ze se ta neostrost neobjevuje jen u tohohle vykresu ale u vsech.... autocad bych rekl ze to ma lepe vyreseno...
mam subjektivni dojem ze pri vetsich vykresech je autocad sviznejsi nez archicad.... archicad mi prijde liny..... a to mam core i5 a 4GB ram a win 7
jak to máte vy s textem a jaké používáte fonty?


ned črc 03, 2011 8:33 pm
Profil

Registrován: stř zář 06, 2006 6:03 pm
Příspěvky: 146
Příspěvek Re: text v autocadu vs archicad
vám se jeste nestalo ze by vam arch vytiskl projekt ale bez textu?
Obrázek

mam stud. 14

kdyz dám projekt vytisknout pres virtulani tiskarnu je to OK, ale kdyz to dam tisknout "dávkou" pres organizer tak mi u NĚKTERÝCH ne u všech vytiskne bez textu
Jaký používáte font?


úte črc 05, 2011 9:59 am
Profil

Registrován: pon srp 06, 2007 3:03 pm
Příspěvky: 65
Příspěvek Re: text v autocadu vs archicad
Jestli "tisk" do PDF je bez problémů a tisk na tiskárnu problémy dělá, pak bych se pokusil aktualizovat ovladače tiskárny.


pát črc 08, 2011 12:16 pm
Profil

Registrován: stř zář 06, 2006 6:03 pm
Příspěvky: 146
Příspěvek Re: text v autocadu vs archicad
kdyz tisknu pres virtulani tiskarnu bullzip tak je pdf ok ale kdyz tisknu pres organizer a dám davkou vytiknout vsechny vykresy tak mi na nekterych vynecha text udela to i kdyz vytisknu jednotlive vykresy( tisk myslím ulození do pdf)


pát črc 08, 2011 1:03 pm
Profil
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: pon črc 02, 2007 2:34 pm
Příspěvky: 452
Příspěvek Re: text v autocadu vs archicad
Co se rozsáhlých 2D kreseb týče, autocad s nimi umí pracovat efektivněji než archicad, protože přece jen autocad je na tom založený.

Co se týče problému s nevytisklým textem, máte problémy pouze s tímto fontem nebo to dělají i jiné? Kdysi se nám ve starší verzi stalo, že se některé výkresy nevytiskly a na vině byla čárka za A v názvu výkresu, např. Řez A-A´. Tuším že to pak řešil nový hotfix.
Zkuste trošku zalaborovat. Nejprve zkontrolujte jestli máte Archicad aktuální. Kdyby to nepomohlo, odstraňte diakritiku z názvu výkresu nebo založte nový výkres bez diakritiky, vložte na něj kresbu a tisk opakujte. Někdy se na to bohužel musí jít slepými uličkami.

Jinak nejbezpečnější font je Arial bez následných deformací. Ve stavebních výkresech dávám přednost jistotě a funkčnosti před estetikou :-)

_________________
Intel Core i7 2630 2.0GHz, GeForce GT 540M, 8GB DDR3, W7 64


stř črc 13, 2011 7:08 pm
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: stř kvě 04, 2011 7:46 pm
Příspěvky: 73
Příspěvek Re: text v autocadu vs archicad
Teď jsem převáděl projekt do PDF a u jednoho z 11 výkresů mi to taky nevytisklo text. Přítom na všech výkresech mám stejný font. Stalo se mi to poprvé. Když jsem font změnil, tak no problem. Nevím, asi je problém někde mezi mnou a PC :D


ned srp 07, 2011 3:39 pm
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: sob úno 26, 2011 12:20 pm
Příspěvky: 10
Příspěvek Re: text v autocadu vs archicad
Zdravím,

omlouvám se, že otevírám staré téma, ale děje se mi stejný problém. U projektu jsem nucen používat font RomanS, ve výkrese mám i klasický font Arial a při tisku je font RomanS téměř nečitelný (velikost fontu 2 mm, při větší velikosti fontu se čitelnost zvyšuje). Lze tedy nečitelnost fontu eliminovat nebo je nutné použít jiný font?

A ještě jedna pikantnost - font RomanS má defaultně nastavený faktor šířky 78%. Jde faktor šířky přepsat na 100% u stylu kóty?

Díky za odpověď.

AC17


úte bře 07, 2017 5:00 pm
Profil

Registrován: čtv srp 29, 2013 1:35 pm
Příspěvky: 41
Příspěvek Re: text v autocadu vs archicad
zdravím, k otázke aký font používam, tak ISOCPEUR , prípadne ISOCPEUR (stredoeurópske) , je to klasické technické písmo ,
a mám taktiež súvisiacu otázku do pléna, dá sa nastaviť font písma pre celý projekt ? , štandardne je nastavený Arial, ako sa vyhnúť nestálemu nastavovaniu fontu

_________________
IPV
Intel(R) Core(TM) i5-370K CPU @3.40GHz 3.80 GHz
64-bit
ArchiCAD SE 2015, ARTLANTIS R 6


úte bře 21, 2017 9:55 am
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: úte úno 27, 2007 9:15 am
Příspěvky: 247
Bydliště: Plzeň
Příspěvek Re: text v autocadu vs archicad
Problém bývá většinou s hromadným ukládáním přes organizér, dle mého názoru je to prostě buglé a některé výkresy nejsou korektně ukládány. Je úplně jedno jaký požíváte font. Pokud se Vám tisk přes organizér nějakým způsobem nedaří použijte softwarovou tiskárnu s výstupen do PDF. (např je osvěčené Primo PDF), tam jsem problém nikdy neměl. Organizér má občas i problémy s ukládáním šraf na výkres - prostě je třeba výstupy neustále kontrolovat. :(

_________________
Archicad 19, Artlantis Studio 6
Co nejvíc věcí ve 3D a co nejmíň dokreslování


čtv bře 30, 2017 2:17 pm
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Český překlad – phpBB.cz