|
|
|
|
Právě je pát lis 22, 2024 11:32 pm
|
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 6 ] |
|
Autor |
Zpráva |
Jutta
|
Zakřivená rampa
Chtěla jsem se zeptat, zda jde vytvořit rampa různé šířky a různého tvaru. V objektech zakřivená rampa je, ale pouze kruhovým poloměrem a konstatní šířkou. Napadlo mě, že by šla vytvořit podobně jako vlastní schodiště, ale bohužel rampu mi to nenabízí. Máte někdo nějaký návrh? Díky
|
sob lis 20, 2010 9:18 pm |
|
|
ochranca
|
Re: Zakřivená rampa
V tomto prípade by som použil nástroj strecha. V pôdoryse nakresliť požadovaný tvar + určiť sklon. Ďalšou možnosťou je nástroj sieť + operace s 3d telesy.
|
úte lis 23, 2010 9:31 pm |
|
|
Pavel Švanda
Moderátor
|
Tvarově složitější objekty je někdy lepší vytvořit v jiném softwaru a do AC je načíst jako GDL objekt. Archicad umožňuje např. propojení s programem Cinema 4D, kdy označený prvek z Archicadu přenesete do prostředí Cinemy, tam jej upravíte a on se naimportuje zpět jako GDL prvek.
_________________ Intel Core i7 2630 2.0GHz, GeForce GT 540M, 8GB DDR3, W7 64
|
čtv lis 25, 2010 11:07 am |
|
|
ochranca
|
Keď sa jedná o iný 3d software nevidím dôvod prečo propagovať práve cinemu - pokiaľ mi je známo tak pre archicad existuje doplnok - 3d studio import . Pomocou tohto doplnku viete dostať do archicadu súbor v 3ds vyexportovaný z akéhokoľvek 3d softwaru ....
|
sob lis 27, 2010 8:48 pm |
|
|
Pavel Švanda
Moderátor
|
ochranca píše: Keď sa jedná o iný 3d software nevidím dôvod prečo propagovať práve cinemu - pokiaľ mi je známo tak pre archicad existuje doplnok - 3d studio import . Pomocou tohto doplnku viete dostať do archicadu súbor v 3ds vyexportovaný z akéhokoľvek 3d softwaru .... To máte sice pravdu, nicméně právě pro Cinemu existuje obousměrný doplněk, pomocí kterého můžete editovat vybraný prvek vytvořený v Archicadu. Jednoduše vytvoříte něco v AC, označíte, vyexportujete do Cinemy, tam upravíte a exportujete zpět do AC. Pokud chcete pracovat v jiném software, nikdo vám nebrání.
_________________ Intel Core i7 2630 2.0GHz, GeForce GT 540M, 8GB DDR3, W7 64
|
ned lis 28, 2010 8:07 pm |
|
|
Remo
|
Prosím Vás, viete mi poradiť, že kde nájdem nejaký postup, ako súbor z ArchiCAdu vložím do Cinemy ? Ďakujem.
|
ned čer 19, 2011 9:16 pm |
|
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 6 ] |
|