složitá střech ze sítě: zjednodušit
Ahoj, vytvořila jsem si zaoblenou spirálovitě se zvedající rampu pomocí terénu a pomocí doplňku mesh to roof jsem z terénu vytvořila střechu. Prvek se ale rozfragmentoval zhruba na 335 maličkých střech a tudíš se prvek stává strašně složitým. Pokoušela jsem se dále z toho vytvořit knihovní objekt, ale archiCAD stávkuje, že je to moc složitá operace, dá se taková střecha složená z několika malých nějak zjednodušit, aby to archiCAD pobíral a tak dlouho (35minut) nevypočítával každou operaci? Výkoností počítače to není. Parametry jsou až nadprůměrné.
Děkuji moc předem za odpověď. T.
pát kvě 28, 2010 5:21 pm
TerryShery
Re: složitá střech ze sítě: zjednodušit
Teď jsem si všimla, že ta zaoblená rampa, která je však dále součástí dalšího prvku (představte si jako střecha tunelu) má jako objekt 1,5MB, což je celkem dost, pokud je to pouze část výsledného prvku
Doplněk střecha ze sítě vytváří střechu vždy mezi 3 nejbližšími body. Zkuste zmenšit počet bodů terénu a přidat uživatelské hřebeny terénu, tak abyste předem určila "zlomy" střech. Teoreticky je možné ještě rampu vymodelovat 2 terény, které by byly od sebe posunuty o tloušťku rampy. Potom stačí provést příslušné 3D operace.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru