|
|
|
|
Právě je sob lis 23, 2024 6:55 am
|
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 4 ] |
|
Autor |
Zpráva |
Tomas J.
|
Chytací body čar
Situace asi taková : Mám podklad katastru velkého území, a teďka chci část parcel obtahovat polyčárou. Docela by mě pomohlo kdyby se při obtahování ukazovali koncové body čar podkladu. Jde to? Konkurence Autocadu to umí...třeba archicad taky a já sem na to jen nepřišel proto se ptám Díky
_________________ Jsem rozhodnut že zde budu podle svých možností pomáhat... AC 15 64bit, Notebook - Core 2 Duo 2,2 Mhz, 4 Gb ram, Win 7 Ultimate....UŽ TO JDE HŮŘE
|
stř kvě 12, 2010 10:45 am |
|
|
Pavel Švanda
Moderátor
|
Re: Chytací body čar
A jakého formátu ten podklad je? Jestli je to rastr, tak to Archicad neumí (tedy alespoň o ničem takovém nevím )), jestli je to např. DWG, tak to není problém.
_________________ Intel Core i7 2630 2.0GHz, GeForce GT 540M, 8GB DDR3, W7 64
|
stř kvě 12, 2010 11:34 am |
|
|
Tomas J.
|
Pavel Švanda píše: A jakého formátu ten podklad je? Jestli je to rastr, tak to Archicad neumí (tedy alespoň o ničem takovém nevím )), jestli je to např. DWG, tak to není problém. Je to původní DFX export z SHP ale nahrané do archicadu jako jeho čáry. Podklad je teďka systém čar v archicadu. A já v nové vrstvě na ten to podklad kreslím nové hranice a některé obtahuji. A když jedu po té čáře kterou obtahuji blbě se hledají koncové body. Proto jsem je chtěl jestli by bylo možné ty body zvýraznit když na tu čádu najedu snad to je pochopitelné
_________________ Jsem rozhodnut že zde budu podle svých možností pomáhat... AC 15 64bit, Notebook - Core 2 Duo 2,2 Mhz, 4 Gb ram, Win 7 Ultimate....UŽ TO JDE HŮŘE
|
stř kvě 12, 2010 12:04 pm |
|
|
Karmali
Registrován: úte úno 27, 2007 9:15 am Příspěvky: 270 Bydliště: Plzeň
|
Z Vašeho popisu předpokládám že jde o křivku rozpadlou na jednotlivé segmenty (úsečky). V tomto případě je ideální při otevírání nenechat rozpadnout ! A pokud jde o zvýraznění koncových chytacích bodů u čar tak ty se zvýraznit neumí. Poznáte je jen po najetí myší kdy se změní kurzor na fajfku.
_________________ Archicad 22, Artlantis Studio 6, Twinmotion Co nejvíc věcí ve 3D a co nejmíň dokreslování
|
úte čer 01, 2010 12:14 pm |
|
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 4 ] |
|