Právě je sob lis 23, 2024 9:27 pm

Více objektů v jednom projektu !!! 
Autor Zpráva

Příspěvek Více objektů v jednom projektu !!!
Archicad 12

Problém spočívá v tom, že bych potřeboval v jednom projektu vytvořit několik staveb, které jsou částěčně propojené, ale mají rozdílnou konstrukční výšku /např. 2800 mm a 3500 mm/. Při pokusech spojovat projekty nebo používat Xreference se vždy u objektu rozházejí podlaží.Ideální je používání autovazeb,kde jde objekty kreslit odděleně a pak je spojit, ale podlaží se opět rozhází. Jde nastavit podlaží pro více objektů? Nebo jak řešit tento problém?

Prosím, nepovažuji za řešení udělat z objektu knihovní prvek a skládat je pak do vykresu, stejně tak jako používat další program, jako je Cinema 4D.

P.S.: Problem jsem řešil s vyučujícím počítačové grafiky/ČVUT Praha/ a bohužel nevěděl.

Děkuji za pomoc

čtv pro 25, 2008 10:07 pm

Příspěvek Re: Více objektů v jednom projektu !!!
Pokud maj +- 0 stejnou nebo to nepotřebujete řešit, tak bych se vykašlal na výšky podlaží..nic přece nebrání udělat jednu zed vysokou 2,8 m a v druhým baráku vedle třeba 3,5 m...nebo s čim je tam problém?..mimo teda jen dávat pozor na zádávání výšek, k jakýmu se vztahují podlaží.

ned pro 28, 2008 10:29 pm

Dobrý den,
Děkuji za odpověď, ale je to naprostý nesmysl. Přece takhle nemohu dělat regulerní práci, natož práci v týmu na skupině objektů. Programy jako je Revit toto zvládají bez problémů, když pominu spoustu ostatních problému které mají. Nechce se mi věřit, že v archicadu nelze tento problém řešit.

Potřebuji odpověď na tento problém,která je použitelná v praxi, přece nelze přepočítávat výšky podlaží, nebo ukládat objekty jako knihovní prvky a pak je skládat na terén,jako to dělám v některých případech já.

Nemluvě o tom že ty objekty nemají +0,000 na stejné urovni a stejně tak nemají na stejné urovni ostatní podlaží.

Archicad je snad program pro architekty, takže program který neřeší jen jednoduché objekty,ale složité skupiny až urbánní celky....

Ještě jednou děkuji za odpovědi

ned pro 28, 2008 11:08 pm

Nevím, proč by jste nemohl umisťovat objekty k ± 0, když by neseděly podlaží. Lze si pomoci například k umístění na desku, aby se nemuselo nic přepočítávát, lze si pomoci ve 3d okně, dalšími referenčními rovinami, atd. Jen netusím proč chcete víáce stavebních objektů dělat v jednom souboru. Mužete pracovat co objekt to soubor a jen v jednom souboru vše pak poskládat na výkresy aby se vytvořil bez problémů automaticky seznam výkresů, číslování razítek atd. Jak je to řešeno v revitu nevím, ale nikdy jsem tohle nepotřeboval pro projekt. Pro vizualizaci si poradit lze, to už tu bylo řešeno.

pon pro 29, 2008 2:44 am

ja myslim, ze jedine sparvne reseni tomu urcene je pouziti modulu. Delal jsem to sice jen jednou, ale problemy ktere se nedali resit mi to nedelalo. Kazdy objekt je treba delat zvlast. V projektove dokumentaci bude stejne kazdy zvlast. Navic v tymu si mohou rozdelit objekty mezi sebe a jeden clovek objekty spoji a muze resit třeba okoli a napojeni na infrastrukturu. Jen je traba autovazby aktualizovat, pak se podlazi nerozhazi.

ned led 04, 2009 2:01 pm
Moderátor
Moderátor

Ano, tento problém je řešitelný nejlépe pomocí modulů.

AC 5 ...... 23

pon led 05, 2009 9:35 am

Teď nevím u čeho to bylo, ale mam dojem že když jsem připojil projekt s jinou konstrukční výškou podlaží, že se mi vše rozhodilo.

pon led 05, 2009 10:38 am