|
|
|
|
Právě je pát lis 22, 2024 11:43 pm
|
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 6 ] |
|
tisk z šablon co jsou v arch 11
Autor |
Zpráva |
macabe
|
tisk z šablon co jsou v arch 11
tohle je problem kdyz si to hodim do prednastavene sablony tak se mi cary uplne zmeni nemate reseni?
|
pát kvě 30, 2008 8:45 pm |
|
|
jirat
|
Re: tisk z šablon co jsou v arch 11
Mrkněte se na nastavení sada per v nastavení konkrétního pohledu, musí te tam mít to co běžně používáte v půdorysu. Nastavení sada per v nastavění kresby na výkrese, musí být dle zdrojového pohledu pohledu Myslím, že tím problém vyřešíte ...
_________________ ing. Michal Jirát Business Centrum Mikrotechna a.s. NOSCALE architects, s.r.o. Odborná rada pro BIM Výuka ArchiCADu na FA ČVUT
Realizační dokumentace a rekonstrukce v AC23 s přehledem, teamwork2 je super a prezentace pomocí BIMx nemá chybu
|
ned čer 01, 2008 11:38 am |
|
|
macabe
|
dobrý, teď jsem se k tomu znovu vrátil ale nevim jak to vyřešit pořád si to dělá co chce a neposlouchá edit: vy tisknete pomocí čeho? nebo jakym zpusobem ? aby byl vykres presne 1:50 a ne treba 1:51
|
čtv črc 03, 2008 11:22 am |
|
|
xmalda
|
můj postup je takovy: 1- pracuji v modelovem prostoru (Mapa projektu) 2- pri nastaveni tak jak ho vidim, tl. car, meritko atd ulozim pohled do Mapy pohledu 3- z mapy pohledu vkladam do vykresove slozky
ve vykresove slozce mam prednadtavene vykresy a vykresova schemata. Vykresove schema (tedy vykres napr A3 na sirku) nastavuji importem dle tiskarny.
Mam pocit ze nepouivate mapy pohledu.
_________________ AC 11 ...WIN 7 64...Intel Core i5-2550K 3,40Ghz...8 GB RAM...Nvidia GeForce GTX 570
|
pát črc 04, 2008 2:03 pm |
|
|
macabe
|
ja popisu jak ja pracuji: otevru archicad a jak jsou rozdelene "sablony" (zaklady 1.np 2.np ..) do toho zacinam kreslit a pak si udelam nejaky ramecek velikosti A3 a pak uz je to pokus omyl jestly z toho vyjde presne meritko 1:50 mohl by jsi mito trochu rozvest jak na to nebo nekde odkazat kde bych se to dozvedel diky moc
ted jsem si o tom neco precetl ale neprisel jsem an to jak vykres oramovat pekne a kdyz uz si ten vykres hodim na tu sablonu tak se to chova jako celek a nejde hybat treba samostatne skotama:(
diky za rady
|
pát črc 04, 2008 2:09 pm |
|
|
xmalda
|
doporucuji si precist v napovede o modelovych pohledech, vykresove slozce a o navigatoru vubec. popisujete postup, ktery se provadel v Autocadu. mam pocit, ze ani nemodelujete v 3D prostoru, ale rysujete jen 2D nevim ted cim myslite sablony, pracuji v ruznych urovnich "podlazi" a muzu ukladat jakekoliv pohledy, tisk se provadi az ve vykresove slozce, kde vidite presne tisknutelnou oblast do ktere muzete delat ramecky razitka atd.
_________________ AC 11 ...WIN 7 64...Intel Core i5-2550K 3,40Ghz...8 GB RAM...Nvidia GeForce GTX 570
|
pát črc 04, 2008 3:24 pm |
|
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 6 ] |
|