Pamatuje si ArchiCAD směr čar?
Při kreslení ve starších verzích ArchiCADu jsem používal následující postup:
zadal jsem rovnoběžnost s prvkem a potom nakreslil čáru. Od té chvíle si ArchiCAD pamatoval tento směr a při podržení tlačítka Shift se ho držel (kromě pravých úhlů). A to až do chvíle, kdy jsem zadal rovnoběžnost s jiným prvkem, pak si pamatoval ten nový směr.
V AC11 je nástroj Vodící čáry, který mi ale nevyhovuje - prostě princip vodících čar je mi nepohodlný.
Existuje i ve verzi AC11 taková "paměť"? Zatím mi při držení tlačítka Shift AC vždy zamkne jen pravé úhly.
_________________ Sony Vaio VPCEB1S1E >>Windows 7, ArchiCAD 18<<
urcite jde nekde neco ponastavovat aby to fungovalo k vasi spokojenosti. A kdyby bylo nejhur pouzijte stary trik ukazte smer zamknete uhel alt+a a nakreslete co potrebujete )
_________________ LubosC API pro Archicad ; GDL všechny urovně ; Rozpočty ; Napojení a databáze ; nový email : cipra (zavináč) cline (tečka) cz
jestli myslite varianty chytání kurzoru vodorovně /svisle /kolmo tak to funguje jen musite vedet jak . Že by nam to pro změnu prozradila technická podpora cegry ) Dáme jim tejden pak vám to prozradim
_________________ LubosC API pro Archicad ; GDL všechny urovně ; Rozpočty ; Napojení a databáze ; nový email : cipra (zavináč) cline (tečka) cz
Uživatelé procházející toto fórum: Karel Gott a 39 návštevníků
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru