Právě je sob lis 23, 2024 3:59 pm

jak vytvořit šikmé ostění 
Autor Zpráva

Příspěvek jak vytvořit šikmé ostění
Zajímalo by mne jak nejlépe vytvořit šikmé ostění a nadpraží případně parapet od jakéhokoliv okna či dveří. Možná na to existuje nějaký doplněk případně knihovní prvek? Prosím poraďte.

stř lis 16, 2005 10:16 am
Moderátor
Moderátor

Příspěvek 
Tak na něco podobného (jedno atipické ostění) jsem se snažil přijít a "radil" jsem se skrz "starou" emailovou diskusi, tenkrát mi nikdo neporadil.
Nějaké to nastavení ostění a parapetu (zasunutý atp ...) je vcelku OK u oken WHF (viz.obr.), u dveří už ale nikoli (tedy šikmé), ale jinak co se týče rovného ostění je tam (u WHF dveří) rovněž snadno nastavitelné ostění.
O doplňku k nastavování ostění nevím.

Obrázek

AC 5 ...... 23

stř lis 16, 2005 11:09 am
Moderátor
Moderátor

Příspěvek Vlastní svislé ostění správně ve 2D a 3D
Vlastní svislé ostění správně ve 2D a 3D

princip je docela jednoduchý

do zdi vsadím potřebné okno
u okna nastavím aby se nekreslili obrysové hrany
nastavím potřebné rozšíření otvoru
porád ještě tam vadí svislé čárky ty zruším tím že nastavím pripojení okna vlevo i vpravo
pomocí nepravidelné zdi nakreslím správné ostění
svislé čarky se zbavim vypnutím správné koncové hrany (zalezi odkud jsem kreslil)
potřebný zbytek dokreslim čarama
a je hotovo
Jinak připomenu že oken do jednoho mista jde dat vice přez sebe (simulace špalety bez špalety nebo jen 2D dokreslené)
Obrázek

úte bře 06, 2007 5:41 pm

Příspěvek šikmé ostění
měl bych dotaz ohledně správného zobrazení šikmého ostěn v pohledu na fasádu, když to ostění vytvořím výše popsaným způsobem.

Předem se omlouvám jestli jsem něco přehlédl, udělal jsem vše jak popsal pan Cipra.

Mám problém, že v pohledu na fasádu se mi zobrazuje ta nepravidelná zeď, materiál je stejný jako okolní zeď, vypnutí koncové hrany se projeví jen v půdorysu. Asi bude problém, že okolní zeď je od podlahy ke stropu, a ta nepravidelná jen od parapetu okna a výška stejná jako u okna. Možná by bylo řešení rozdělit zeď na 3 pásy: 1. podlaha-okenní parapet, 2. výška okna, 3. pás nad oknem, ale to mi přijde dost komplikované, a navíc těchto nepravidelných oken mám v projektu moc..

Mám AC 10 studentskou verzi

Předem děkuji za jakoukoliv odpověď

sob čer 23, 2007 6:53 pm
Moderátor
Moderátor

Příspěvek Re: šikmé ostění
kalmoarch píše:
měl bych dotaz ohledně správného zobrazení šikmého ostěn v pohledu na fasádu, když to ostění vytvořím výše popsaným způsobem.

Předem se omlouvám jestli jsem něco přehlédl, udělal jsem vše jak popsal pan Cipra.

Mám problém, že v pohledu na fasádu se mi zobrazuje ta nepravidelná zeď, materiál je stejný jako okolní zeď, vypnutí koncové hrany se projeví jen v půdorysu. Asi bude problém, že okolní zeď je od podlahy ke stropu, a ta nepravidelná jen od parapetu okna a výška stejná jako u okna. Možná by bylo řešení rozdělit zeď na 3 pásy: 1. podlaha-okenní parapet, 2. výška okna, 3. pás nad oknem, ale to mi přijde dost komplikované, a navíc těchto nepravidelných oken mám v projektu moc..

Mám AC 10 studentskou verzi

Předem děkuji za jakoukoliv odpověď

Jaký je váš cíl ? A jaká je vada (pohled 2D nebo 3D okno) ???

AC 5 ...... 23

ned čer 24, 2007 2:52 pm