Právě je pon srp 03, 2020 10:02 pm




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 
Problém s texturami v AC23 
Autor Zpráva

Registrován: úte úno 15, 2011 7:37 pm
Příspěvky: 24
Příspěvek Problém s texturami v AC23
Dobrý den, právě tvořím první projekt v nové verzi 23. Ve 3D okně se začaly podivně chovat některé textury - začaly podivně zrnit, při pohybu různě problikávají a poskakují. Zajímavé je že se to děje jen u některých textur (ne u všech) a dokonce ta samá textura může na stejném objektu být na jedné straně v pořádku a z druhé strany špatná. Typicky stěna vs. ostění okna v této stěně a další podobné...

Tento problém se přenesl i do "direct link" souboru Twinmotionu, kde mám navíc problém vygenerovat obrázek okolí "context" (okolo objektu je jen šedivá kopule a pozadí nelze nastavit).

Soubory vytvořené a uložené v AC22 jsou bez problémů. Zkoušel jsem problémový soubor 23 uložit jako 22 ale problém s texturami ani s Twinmotionem to neodstranilo :cry:

Netušíte, co to může způsobovat? Máte někdo podobný problém?


čtv led 16, 2020 5:32 pm
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: pon zář 24, 2007 3:31 pm
Příspěvky: 517
Příspěvek Re: Problém s texturami v AC23
Nemáte náhodou v jednom místě dva objekty, které by se vzájemně překrývaly?

_________________
ing. Michal Jirát
NOSCALE architects, s.r.o.
Odborná rada pro BIM
Výuka ArchiCADu na FA ČVUT

Realizační dokumentace a rekonstrukce v AC23 s přehledem, teamwork2 je super a prezentace pomocí BIMx nemá chybu


čtv led 16, 2020 6:46 pm
Profil

Registrován: úte úno 15, 2011 7:37 pm
Příspěvky: 24
Příspěvek Re: Problém s texturami v AC23
To mě už taky napadlo, ale není tomu tak... řeším to s podporou, tak uvidíme co z toho vyleze


pát led 17, 2020 3:16 pm
Profil

Registrován: stř zář 19, 2012 4:12 pm
Příspěvky: 58
Příspěvek Re: Problém s texturami v AC23
Textury mě zlobí vždy, když si na začátku nedám pozor a začínám projektovat třeba podle geodeta, tzn. v souřadnicích JTSK. Pak mají prvky souřadnice "několik desítek milionů..." a pak to dělá problém ve 3D. Převodem ven (do renderu) se problém znásobí a zhroutí se polygony.
Když pracujeme v Teamworku (99% projektů) nepomůže ani uživatelský počátek; je třeba projekt z TW stáhnout, nastavit počátek a pak znovu nahrát na TW.
Jakmile mám projekt v OK souřadnicích, tak je to v pořádku.
Nemůže to být ono?

_________________
Uživatel fóra od roku 2006.
Archicad 6.5 ~ Archicad 23
BIM manager


stř úno 19, 2020 3:28 pm
Profil

Registrován: úte úno 15, 2011 7:37 pm
Příspěvky: 24
Příspěvek Re: Problém s texturami v AC23
Dobrý den, ano potvrzuji: bylo to souřadnicemi.

Celý problém způsobovala jedna věc: naimportovaná mapa z BimTech Tools - při vkládání jsem ji omylem umístil podle skutečných souřadnic a vložila se mi cca 170 km od projektového počátku a zůstala tak zapomenutá ve výkresu situace. Po smazání se vše spravilo.

PS: Samozřejmě i ve Twinmotionu byl problém v tom, že se mi 3D model díky velké vzdálenosti všech vložených prvků (mapa vs. vše ostatní) umísťoval mimo kopuli s texturou krajiny :)


stř bře 11, 2020 6:14 pm
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Český překlad – phpBB.cz