|
|
|
|
Právě je sob lis 23, 2024 1:16 pm
|
Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 2 ] |
|
Autor |
Zpráva |
vajtas
|
Kótování
Zdravím měl bych dotaz případně připomínku ke kótování. Jak je asi obtížné přidat do ArchiCADu trasování kót. V tom smyslu, že když chci kótovat kci zakliknu si body a pak nastavuji kótovací čáru, tzn. že se mi od nejhornějšího označeného bodu na kcí kolmo na ní začne zobrazovat odskoky např. po 300 mm atd.
Vím, že to jde řešit automatickým kótováním a nastavením vzdálenosti kótovacích čar, ale celkem bych ocenil kdyby se něco podobného co jsem popsal zavedlo jako další funkce trasování, pokud to ovšem už nějak není v ArchiCADu nakomponováno.
Jde mi vlastně o to abych nemusel, když přidávám jen jednu řadu kót kótu jen někam kliknout, a pak následně kótu posouváním umístit na vzdálenost, kterou chci. Popřípadě jak to řešíte vy.
Děkuji
|
pon črc 28, 2014 9:25 am |
|
|
jirat
|
Re: Kótování
Na vnější kóty téměř vždy používám automatické kótování a u vnitřních kót by to naopak překáželo, tam si kótu raději umístím tak, aby se s ničím nepřekrývala.
Pokud chci umístit kótu přesně (do nějaké vzdálenosti), mohu při kótování využít vynášecích čar. Najedu na hranu zdi, na puntíku zmáčknu tačítko myši a držím, odsunu směrem, kde má být kóta, na numerické klávesnici zadám požadovanou vzdálenost (odstupu kótovací čáry) a zmáčknu enter. Potom stačí jen dokončit kótování a umístit kótu na vynášecí čáru. Ale ve výsledku je to skoro stejné, jako když ji posunu dodatečně.
_________________ ing. Michal Jirát Business Centrum Mikrotechna a.s. NOSCALE architects, s.r.o. Odborná rada pro BIM Výuka ArchiCADu na FA ČVUT
Realizační dokumentace a rekonstrukce v AC23 s přehledem, teamwork2 je super a prezentace pomocí BIMx nemá chybu
|
pon srp 04, 2014 10:47 am |
|
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 2 ] |
|